Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menyasszonytáncon kívül is szokást pénzt adni (ajándékba)?
Eddig csak a szüleimmel voltam esküvőn és az is elég rég volt már. Nem teljesen világos, hogy a pénzt mikor és hogyan szokás átadni. Külön ajándékot nem viszek, de lesz menyasszonytánc,ott a nők is szoktak táncolni a menyasszonnyal?
22/L
Felénk nászajándékot is szoktak adni ez többnyire pénz, ha ezen kívül van tánc oda is pénz megy csak kisebb összeg.
Szóval borítékban xtízezer, edénybe 1-2 ezer.
Nők is szoktak táncolni.
Ahány esküvő, annyiféle megoldás. A hagyományos az, hogy visznek ajándékot, és a menyasszonytáncra pénzt, de szerintem ilyen már nem nagyon van, a párok általában már együtt élnek, nem kérnek külön ajándékot. Az esküvől nagy részén, ahol voltam, menyasszonytáncál kellett odaadni a borítékot, vagy az örömszülőknél, vagy a vőfélynél volt egy doboz, és ők gyűjtötték. Olyanon is voltam már, ahol a ceremóniamester/vőfély bemondta, hogy z este folyamán bármikor oda lehet adni az ajándékot/pénzt, menyasszonytánckor pedig sorjegyet kellett bedobni a dobozba (szólt előre a pár, hogy azt kér, így mindenki vitt magával). Legutóbb egy barátnőm esküvőjén direkt megkérdeztem előre, hogy hogy lesz, mert kiemeélték, hogy pénzt kérnek, nem ajándékot. Nem tudta megmondani előre még a menyasszony se, végül az este folyamán a ceremóniamester szólt, hogy oda lehet adni az ajándékokat. Ekkor mindenki átadta a borítékot, menyasstonytáncnál pedig már senki nem adott semmit.
A nők is táncolnak a menyasszonnyal, igen. Sokszor hárman együtt, a menyasszony, te meg a párod. NÉzd meg, hogy mások hogy csinálják, és csináld te is úgy :)
"A menyasszonytáncon kívül is szokást pénzt adni (ajándékba)?"
Igen. És a nászajándékba szánt pénzt nem dobáljuk be sehova, hanem lehet venni olyan üdvözlőlapot (direkt esküvői), amin van egy zseb, oda lehet betenni a pénzt. Az üdvözlőkártyára pedig ráírsz pár kedve szót, aláírod, így tudja, hogy Tőled kapta. Beteszed egy borítékba, és úgy adod át.
Ettől még ha lesz menyasszonytánc, oda is dob az ember 1-2-5 ezret. De a nagyobb pénzt, amit nászajándékba szán az ember, azt úgy adja át, ahogy írtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!