Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyiből jön ki egy 80 fős esküvő?
Az elképzelések a következők:
- csak polgári szertartás
- egyszerű étterem szolid díszítéssel vidéki kisvárosban
- 3 fogásos vacsora, éjfélkor svédasztalos hidegtál
- italokat mi vinnénk (borok, sör, rövidek, üdítők)
- jó DJ hajnalig
- egyszerű mennyasszonyi ruha és öltöny a vőlegénynek, a koszorúslányok maguk fizetnék a ruhát (tőlük ez lenne az ajándék)
- szállásra nincs szükség, szinte mindenki helyi, aki nem, rokonoknál elhelyezhető
MMennyből jöhet ki egy ilyen esküvő? Tapasztalokra is kíváncsi vagyok. :)
RUHA: Egy ilyen, nem kifejezetten menyasszonyi, már 50-től is van. [link] Öltöny 100. + cipők és ing.
KAJA: 5000/fő + hidegtálak+ süti...passz.
DJ: ??? 100-tól.
TEREM: 50-től.
Minimum 800.
Étkezés: min. 10.000 Ft/fő + torták, sós aprósüti, süti szeletek
Helyszín: a bérleti díjat konkrétan tudni fogod, ha kérsz árajánlatot + dekoráció + felszolgálók bére
Italok: attól, hogy te viszed, akkor is meg kell venni
DJ: lehet 80-100 e Ft-ért is találni, de rajta nem érdemes spórolni, mert ha rossz, az egész napot elrontja, szóval én magasabb kategóriában gondolkodnék
Ruha, öltöny: az árát pontosan fogjátok tudni, amint megveszitek. Olyat mondjuk még nem hallottam, hogy a koszorúslányok maguk veszik a ruhájukat, nem sportszerű húzás ezt rájuk erőltetni, mert azt a ruhát többé soha az életben nem veszik fel, magyarán vetetsz velük egy ruhát, ami a te ruhádhiz, a te dekorációdhoz, a te esküvői koncepciódhoz illik. Nem sportszerű, de tényleg.
80 főre vidéken kb. 1,5-2 millió Ft a realitás, de akkor tényleg alap minden, és nem bizzos, hogy a vendégeid jól fogják minden helyzetben érezni magukat....
Polgári, ha nem extra helyszín: ingyen.
Étterem: terembérlés (vagy fix, vagy óradíjas), diszités: dekoros vagy család. Vacsora: az min. 20E/fő. Italt lehet te viszed, de erre is számolnak díjat az étteremben. Dj: 200tól. Ruha meg öltöny az igény szerint.
Ez kb 1,5-2 milla. Nekünk 100-110 fő lett volna 3 milla, flanc nélkül. Inkább hagytuk
Én is voltam így koszorúslány, hogy mi vettük a ruhákat, mi magunk ajánlottuk fel.
A ruhát alkalminak hordtam azóta is, imádom, szuper vétel volt. :)
Szóval ezen a részén ne görcsölj.
Az egy milla szűkös lesz. Ismerőséknek hasonló tervekkel, kevesebb vendéggel volt majdnem másfél (igaz, Pesten, szóval nektek vidéken valamivel olcsóbb talán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!