Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül 2018 ban egy esküvő, nem nagy városban?
60 fő, jövő héten lesz.
Kaja és helyszín és dekor: az az érzésem, vagy az egyik drága, vagy a másik. Az éttermeknek alacsony a terembérlete (100-150.000), de a kaja-pia árát nagyon meg tudja nyomni. Ha művház, kultúrközpont a kiszemelt, akkor a terembérlet 2-2,5xannyi is tud lenni, mint egy étteremé, viszont ugye ők nem tudnak hasznot hajtani a kaján. Mondjuk úgy, hogy a kettő együtt olyan 500.000től indul, ha nagyon nagy mázlid van, inkább 6-700.000. Egyébként, ha mondjuk a vacsit cseréled mondjuk mártogatós bárra, vagy hasonlóra, hidegtálakra, caterer céggel 150-250.000ből megvagy. Az egyik étterem épp csak kicsivel vaskosabb kajáért félmillát kért volna.
Díszítést érdemes megoldani egyedileg, sokkal olcsóbb. Vannak székszoknya, abroszbérlésre szakosodott cégek, h te pakolod fel a dolgokat, 30-40.000, homemade díszek + 20.000, és megvagy 50-60.000ből, szemben mondjuk az egyik étterem 250.000-t kért volna ugyanezért. Tényleg, betűre ugyanezért: székszoknyák masnival, falra anyagdísz (1500/fm a szatén méteráru webshopokban), 1 ledcsík, amit megnéztünk, technikailag karácsonyfaégő volt rézdrótra tekerve. Decemberben 3000. Drótostul. Pinterest tele van klasszabbnál klasszabb DIY ötletekkel.
Ültető kártyák, meghívók: megrajzoltam én, bescanneltük, aztán kinyomtattattuk. 150/A4 a színes nyomtatás, 6 kártya volt egy lapon a meghívókból, 15 az ültetőkártyákból. 3000 alatt megvolt.
sütemények: nekem az éttermi cukrászatokról nagyon rossz véleményem van. A városban van egy aranykezű anyuka, vele süttetjük meg. Úgy emlékszem, 3000 körül kért, de lehet, volt 5 is. 3 íz, 3 emelet. Mind remek, kóstoltuk korábban.
gyűrűre, ha pl. nemesacél, volfrám vagy titánium anyagból is válogatsz, 10.000től indul, aranynál a határ a csillagos ég. Nekünk a pár olyan 30.000 volt, allergiás vagyok az aranyra, úgyhogy mi ilyet választottunk.
És akkor a tiszta sor:
terembérlet, asztallal, székkel: 400.000
kaja, innivaló: végül megoldottuk büféasztallal, ételt kiszállíttatóval hozatunk, aki a hűtőt, evőeszközt is bérbe adja. Innivalót meg megvettük egy nagykerben, így 120.000 volt a vége kb.
dekor: székszoknyástul, dekorostul, mindenestük nem volt 40.000
gyűrű: 30.000
ruha: 5000 volt az anyag, nagymamám megvarrta. Gyönyörű, és baromi büszke vagyok a nagyira. Esküvő után kicsit átalakítjuk, hogy máskor is tudjam majd viselni.
Fotót, videót profi barát csinál. DJ helyett playlist egy gépről, reméljük, nem fagy le.
Ha jól számolok, 600.000 körül van a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!