Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családi körben megtartott esküvő? Nektek mik a tapasztalataitok?
Kicsit hosszú lesz, de ha tudnátok ötletet adni és segíteni, annak nagyon örülnék. :)
Kezdem az elején...
Barátom eljegyzett, ketten voltunk, senki nem tudta. Itthon mindenkinek elújságoltuk, ugyebár jöttek a kérdések (mikor lesz esküvő, milyen esküvőt szeretnénk stb.).
Nem szeretnénk nagy felhajtást, szűk családi körben szeretnénk lerendezni és templomi esküvő nélkül. Ezen persze mindenki kiakadt hogy hát úgy esküvő az esküvő, meg miért csak családi körben.
Egyikünk sem vallásos, nekünk ez nem fontos.
Hogy miért ilyen kevesen (párom felől kb 6-7 ember, az én részemről 14 fő kb.), nem szeretünk szerepelni. Ugye itt jött hogy de ez a nap pont rólunk szól. Láthatóan elfogadták, hogy nem lesz olyan buli, mint amilyen anyuék esküvője volt ('94-ben). :D
Szóval nagy vonalakban: 25 fő (de akkor már olyan emberrel is számoltunk aki nem szorosan kötődik a családhoz) . Nincs templomi esküvő.
Természetesen jött a ruha kérdés, ami ismét kedélyeket borzolt. Nem szeretnék egy habcsók lenni. :D
Leginkább valami kis egyszerű ruhát néztem ki,amiben kényelmesen érzem magam.
Utána egy vacsit gondoltunk. De mivel falun lakunk, így az lenne célszerű, hogy itt helyben aláírni, valami szép helyen vacsi.
Persze az esküvő még ki sincs tűzve, de már ilyeneken pörögnek :)
És jöjjenek a kérdéseim:
A tanúval meg vagyok lőve. Ti ilyen esetben kit kérnétek meg? (tesóm nincs)
Győr mellett lakunk, milyen távolságot lehet utazni esetleg a vacsi miatt? Esetleg ha a környéken ismer valaki ilyen célra is jó vendéglőt, azt szívesen várom :)
Magatok intézetek mindent vagy volt aki segített?
Nálatok hogy zajlott a dolog? Mit tennél másképp?
A válaszokat előre is köszönöm, mennek a zöld kezek! :)
Az esküvő rólatok szól és nem azokról, akiket meghívtok. Ha kis esküvőt akartok, akkor legyen olyan, mindenki más meg azt mond, amit akar.
Tanú lehet bárki, rokon vagy nem rokon. Ha nincs testvéred, akkor lehet mondjuk a keresztapád vagy akár egy - nagyon - közeli barát.
tanu akit gondosz akár egy barát is lehet de lehet rokon is - mindegy ki az aki neked megfelel
vacsi - olyan 30 perc max autóval - mint távolság
vagy mint nálunk h délelőtt (10:00 kor) volt az esküvő majd este 18:00 tól a vacsi, közötte szabad program - nálun k mivel nyári volt ezért ilyen keriparty jellegű volt
én magam intéztem mindent, mivel családi 20 fős volt igy nem volt értelme megbizni senkit sem
a vacsira a ételeket nagyrész én készítettem elő - kérés volt a vendékektól egy tálca süti,
tortát rendeltem, nagyrész üditő volt és sör némi tömény amit hozztak - nem akartam részeg társaságot,
nálunk a kertben volt igy feltettem lampionokat, napvitorlákat (akkor még nem igy hivták :) volt egy nagyobb fedett sátor ott volt az étkező rész, a kertben a medence pancsizni,
nekem személy szerint nagyon jó volt :)
Mi huszan leszünk, mindkettőnk a legjobb barátját/barátnőjét kérte fel tanúnak. Nálunk egy ünnepi ebéd lesz (mi sem szeretjük a bulit, nem vagyunk táncosok).
Utána tortavágás, kis iszogatás, beszélgetés, aztán mindenki megy haza, 3 óra hosszára béreltük ki a különtermet.
Mi a vőlegényemmel úgy vagyunk, hogy a saját esküvőnket ne "átvészelni" kelljen, hanem tényleg olyan legyen, amilyenek mi vagyunk.
Nekünk az esküvő nem egy buli, hanem egy meghitt dolog, szűk családi körben, pár baráttal. (Ha bulizni akarunk, akkor bulizunk egy jót, de az más téma).
Ettől még természetesen aki hét országra szólót csap, azt is megértem, neki pedig az a szép.
NA, én is pontosan ilyen esküvőt szeretnék majd:
kicsi, és csak az aki valmiylen szinten fontos, nincs templomi. A ruha az viszont szép, mennyasszonyi élesz ettől függetlenül.
A legjobb barátnőm lesza tanu, akivel a távolság sem szakított szét, hiána kerültünk el már 4 éve ( külföldön van).
JA és egy kerti helyiség a vacsihoz.
Istenem, én soha nem votlam esküvőm, lehet az enyém lesz az első. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!