Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nászajándék gyanánt adakozás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nászajándék gyanánt adakozás?

Figyelt kérdés

Szeptemberben megyünk esküvőre,a pár 6éve együtt él, jól élnek. Most hozták a meghívót, és elmondták hogy nem kérnek nászajit, helyette megjelöltek 4 alapítványt, hogy válasszunk egyet, és támogassuk őket azzal amit az esküvőre szánnánk.

Szép gondolat, meg minden, de akkor már inlább a családomra szánnám azt a pénzt. Amúgy is honnan tudnák meg hogy utaltunk-e bármelyiknek is?

Mit gondoltok erről, tapasztalt már valaki ilyet?

2018. júl. 5. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem voltam még így meghívott vendég, de ha nincs szükségük semmire, akkor még érthető is lehet. Egyébként szerintem ha kipótolod nekik mondjuk állatkerti nevelőszülőséggel pluszban, ajándékba, nem hiszem, hogy meg fognak sértődni. Az is adományozás. :-)
2018. júl. 5. 22:34
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem, de szép gesztus. Nekem tetszik az ötlet.

31/f

2018. júl. 5. 22:35
 3/10 anonim ***** válasza:
42%
Hatalmas baromság.
2018. júl. 5. 22:41
 4/10 A kérdező kommentje:
1#de jo ötlet, köszi!
2018. júl. 5. 22:44
 5/10 anonim ***** válasza:
97%
Nincs mit, de akkor már két állatot válasszatok, egyiket a menyasszonynak, másikat a vőlegénynek. Én évek óta nevelőszülő vagyok, azért jutott eszembe, szoktak ajándékba is adni ilyet, és ez szerintem jópofa dolog. A budapesti állatkertben amúgy pl. az van, hogy egy évben van kétszer nevelőszülői találkozó is, amikor a nevelőszülők a kapott meghívóikkal ingyen bemehetnek az állatkertbe. Úgyhogy ezzel ők is kapnak valamit az adomány mellé. :-)
2018. júl. 5. 23:07
 6/10 anonim ***** válasza:
39%

Nekem nem szimpatikus az ilyen. Nem azért, mert nem tartom fontosnak az adakozást, csak hadd én döntsem már el, hogy kinek és milyen formában teszem ezt, pl. ilyen alapítványoknak sosem szoktam, és nem is szeretnék ezentúl sem. Ha a pár a kapott nászajándékot eladományozza, azzal semmi gond nincs, az már az ő döntésük.

De az első által írt állatkerti nevelőszülőséget jó ötletnek tartom.

2018. júl. 6. 08:14
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudják, és nyilván nem is akarják leellenőrizni, hogy kinek mit utaltál, nem ez a lényege. Valószínűleg a megjelölt alapítványokat is inkább csak támpontnak szánták, mert ha ott van 4 számlaszám, akkor nagyobb valószínűséggel cselekszel, mintha csak annyi lenne ott, hogy "adakozz egy jó célra". Biztos vagyok benne, hogy semmi bajuk nem lenne a #6-ossal, ha ő alapítvány helyett mondjuk egy ismerős, nehéz sorsú családot támogatna közvetlenül, vagy akár csak homokzsákot töltene a gáton.

Kérdező, senki nem tud megakadályozni abban, hogy zsebre tedd a lóvét "a családomra szánom" címszó alatt. Abba gondolj bele, hogy előttük szégyellnéd-e. Ha igen, akkor inkább olyasmit tégy, amit nem szégyellnél senki előtt. Legyen az bármilyen alapítvány vagy egyéb cél.

2018. júl. 6. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor adományozz kevesebbet, ha megterhelő a családodnak. Utalj pár ezer forintot. Adtál is meg nem is, marad is meg nem is.
2018. júl. 6. 10:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem kértünk pénzt, sem nászajándékot. Viszont barátaink összeálltak, és állatkerti nevelőszülőséget kaptunk ajándékba. Nagyon örültünk neki.
2018. júl. 6. 12:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Én megmondom őszintén, nekem ez annyira nem tetszik. Inkább odaadnám a pénzt a párnak. Ha ők jótékonykodni akarnak belőle, oké, de én nem szívesen adnám a nevemet egy olyan adományozáshoz, amilyen ügyet én magamtól nem támogatnék. Max. ha azt írják, hogy én magam választhatom ki, akkor oké. De ha már alapból úgy van, hogy választhatok a WWF meg a hajléktalanok megsegítése között, pl., elég rossz lenne a szám íze, mert én ezek közül egyiket sem támogatnám.
2018. júl. 9. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!