Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akarnak a vendégek mindenképp ajándékot adni pénz helyett?
Én úgy gondolom, igazán jó ajándékot csak a legeslegközelebbi 4-5 embernek tudok adni, mert őket ismerem annyira, hogy tudjam minek örülnének és ezek közül mi az, amit még nincs meg nekik.
Azt látom, esküvőkön a kissé távolabbi rokonok és ismerősök is sokszor ajándékot akarnak mindenképp adni. Pedig ügyse tudje tudják felmérni, mije van már a párnak, minek örülne. Ha pedig pénzt adnának, annak biztosan örülnek. Ti hogy látjátok ezt?
Nekem a két testvérem olyan pont, hogy jóval átlag felett keresnek, és egyedülállóak. Ettől függetlenül is, ajándékot akarnak adni, nem pénzt, holott tudják, hogy saját berendezett lakásunk van. Vannak ilyen emberek, hogy ők akkor is, de csakazértis, mert náluk elvi kérdés, és mert a fejükbe vették, hogy mindenképp valami személyeset adnak.
Akkor is, ha nem tud vele örömet szerezni, mert a kapcsolatunk sem olyan meghitt velük.
Na, mindegy, ez a kevesebb, szóval ők nem azért, mert olcsóbb, ha személyeset ad, hanem mert csak, hogy neki legen igaza (bár meg sem érezné, ha pénzt adna).
Mondom mindezt úgy, hogy nem a pénzért csináljuk, szűk körű meghitt lesz, egy ünnepi vacsora mindössze.
Ha már itt tartunk, bocs, hogy én is kérdezek, de a "beugró" mit takar, de konkrétan?
Éttermi számla? Tehát kaja-pia-süti? És még ha van, a terembérleti díj? És a terem dekoráció?
Tehát ez összeadva, szétosztva, ez az egy fő "fogyasztása", amit illik?
24-es
én egy rendszeresen esküvőre járó barátomtól azt hallottam, hogy azt a pénzt "illik" odaadni a párnak, amit ők egy főre költenek az esküvőn. Szerinte ez átlag 20-25ezer forint. Ők legalábbis fejenként(!) ennyit szoktak adni a párjával. Szerintem az az 50 ezer forint nagyon sok, még akkor is, ha tényleg 25 ezerre jön ki a lagzi egy főre
Én úgy vagyok vele, és ezért mindig lepontoznak, de ha a fogyasztásomat állom, akkor hadd fizessem ki pontosan az összeget. Nekem ne kelljen az alkoholt állni, ha nem iszom. Meg ha egy levest eszek, ne annyit fizessek, mint az, aki felzabálta az összes steak burgonyát, és nekem nem maradt semmi. (Volt ilyen eset.)
Tessék a számlát adni, és kifizetem minden pofavágás nélkül.
Azt mondjuk nem értem, azon miért nem akadunk ki, ha valaki hasztalan ajándékot kap szülinapra vagy karácsonyra, és ott miért nem hajtjuk be a családon az ellátás árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!