Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt itt valakinek olyan esküvője, hogy polgári előbb, templomi utána és mindkettőn nászindulóra vonultak be?
Mi most fontolgatjuk, tervezzük. Szeretném a nászindulót, és mivel a polgári van előbb, mint a református esküvőnk, ott kellene erre vonuljunk, hogy az első hangulat ez legyen. Viszont a templominál is igazán szép lenne.
Túl sok ha mindkettőn ugyanez van?
Kinek milyen volt?
Én is így érzem, csak kár hogy a polgári kell előbb legyne, mert ez azért mégis egy meghatározó hangulatot ad.
Köszönöm a választ!
Más település, messzébb tőlünk, és ezt a sorrendet kérik.
De vonulunk egy kellemes kedvenc kis zenére a polgárin, és majd a templomin a nászindulóra.
Köszönöm!
Tudom, hogy szokták templomban, de inkább a polgárin kéne.
Egyre több templomban nem játsszák, mivel az egyházi esküvőn a zene elsősorban a liturgiát szolgálja. Nem tudom, hogy melyik nászindulóra gondoltál. De gondolom vagy a Mendelssohn vagy a Wagner-félére. Mivel az előbbi a Szentivánéji álomból, a második meg a Lohengrinből van, így egyik sem liturgikus zene, ezért nem játsszák mindenhol. A nagy tervek előtt érdemes lenne kérdezni az eskető papot és a kántort.
A Wagneres tetszett jobban nekünk, és végül az lesz a templominál, meg volt már beszélve a pappal.
Csak azon mind agyaltunk, hogy mivel a polgári van előbb, az elsőn lenne igazán hangulatos, hogy szóljon, de mindkettőn meg már erőltetett.
Így végül az lett, hogy a polgárin egy szép klasszikus zene, s majd a templomin Wagner.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!