Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az alábbi esetben szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az alábbi esetben szerintetek milyen összeget illene minimum nászajándékba adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Először is, bocsi, ha szerintetek ilyen kérdést ezerszer feltettek már, de megnéztem pár ilyen kérdést és válaszokat, és nem lettem sokkal-sokkal okosabb, ill. a legtöbb esetben teljesen mások a körülmények.

Vőlegényemmel ketten mennénk egy esküvőre. A menyasszony nagyon közelo barátnőm volt egy olyan 7-8 éve, azóta eléggé eltávolodtunk egymástól... kb. évi 1-2x beszélünk, családi baráti összejöveteleken (apukám egyik barátjának a lánya). Párom kb. 3x látta 6 év alatt. A vőlegénnyel életünkben egyszer találkoztunk.

A szállást magunknak kell fizetnünk.

Amit hallottam róla, egy teljesen szabvány esküvő lesz (éttermes-kiöltözős... tehát nem a kert végében tartott farmeros verzió).

Van nálam egy lélektani határ, aminél többet nem fizetnék (50ezer Ft / két fő), de őszinte leszek, nem vagyunk nagyon-nagyon eleresztve, és nem vagyunk olyan közvetlen kapcsolatban sem a párral... szóval ha alacsonyabb összegű nászajándék sem lenne illetlen, akkor kevesebbet fizetnék). De közben meg illetlen sem szeretnék lenni, és spórolással azért belefér az 50e is.

2018. ápr. 30. 11:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25-30 ezret adnák úgy, ha a szállást is nekem kéne fizetnem.
2018. máj. 1. 16:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem 20 e fejenként bőven elég. Nálunk is annyit adtak átlagosam. Bár, mivel már nem vagytok már olyan közeli kapcsolatban, és ráadásul a szállást is fizetitek magatoknak, így 30 ezer ft-al se kell szégyenkeznetek egyáltalán.
2018. máj. 1. 22:36
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én is így gondoltam volna, hogy abban az esetben, ha a szállást is mi fizetjük, elég kettőnknek együtt 30-35e, de annyi olyat láttam, hogy ma már annyira el vannak szállva az esküvői árak, hogy 25e a min. per fő, hogy elbizonytalanodtam :).

2018. máj. 3. 10:26
 14/15 anonim ***** válasza:

ha elszálltak, vessenek magukra. Nem te kértél lazacot meg sajttálat (csak példa). Én 25-30 közt adnék, inkább 25.

Mi is megyünk kedves barátomékhoz, mi 40e+ajándékot fogunk adni, az olyan 8-10e ft körül lesz

2018. máj. 6. 18:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Megfontolandó lehet udvariasan lemondani. A barátságotok gyakorlatilag megszűnt, fiúk nem is ismerik egymást - semmi másról nem szól a meghívásotok, mint a pénzbeszedésről.
2018. máj. 8. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!