Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A parom nem katolikus, osszeha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A parom nem katolikus, osszehazasodhatunk katolikus templomban?

Figyelt kérdés
Van olyan pap aki osszead bennunket igy? en katolikus vagyok. A polgari eskuvot szeretnenk kikerulni, csak templomi lenne es utana vacsora. Lehetseges ez igy?
2010. jún. 12. 23:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de én ezt nagyon furának találom. Te katolikus vagy, de milyen katolikus az aki csak úgy csinál egy templomi esküvőt, hogy meg legyen a nagy felhajtás.... Manapság az esküvő egy csomó pénzbe kerül. Azt vagy akarja valaki, vagy nem. Szerintem felesleges csak a rokonok miatt eljátszani valamit, amit te nem is szeretnél szívből igazán. Ha igazán hiszel Istenben, akkor tudhatod, hogy a templomi esküvő nem csak egy "felhajtás" hanem annak fontos jelentése van. Jó tudom, hogy sajnos a mai világban már nem.... de szerintem, ha nem akarod igazán, akkor csak a rokonok miatt ne tedd meg.

Ez a te életed. Ne törődj másokkal. De ha rossz példa is van előtted, nem kell, hogy te is úgy járj, mint az a "rossz példa". Ha szereted a párodat, és mindketten ápoljátok a kapcsolatot, akkor miért kellene félned? Van rá valami okod, ami miatt azt hiszed, hogy a párod rossz választás lenne? Szerintem inkább értékeld át a kapcsolatodat. Mi az amit szeretsz a párodban és mi az amit nem. Ha el tudod vele képzelni a jövődetm akkor ne félj belevágni. De ha nem, akkor ne legyen semmilyen esküvő sem. Ez a te döntésed! Sok sikert!

2010. jún. 13. 11:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is furcsa, hogy "csak" templomi. A polgári esküvő felbontható. A templomi nem. Ott megesküszöl, hogy jóban, rosszban, holtig. Szerintem sokkal "erősebb" mint a polgári.

Ha nem gondolod komolyan, akkor katolikusként hogy tudnál esküdni minderre?

2010. jún. 13. 11:34
 13/16 A kérdező kommentje:

Utolso kettonek teljesen igaza van, koszonom.

Viszont nem akarom atertekelni a kapcsolatomat, mert nagyon szeretem tisztelem a paromat, o az akit egesz eddigi eletemben kerestem es aki mellett el tudom kepzelni az eletemet.

A vallasomat annyira nem gyakorlom, tobb vallasbol elfogadok tanokat, es sok minden erdekel.

Viszont a polgarit lehet meggondolom, vegulis miert ne lehetne nekem boldog hazassagom?

Koszonom.

2010. jún. 13. 11:44
 14/16 anonim ***** válasza:
A párod feleségül akar venni,ami azt jelenti,hogy neki gondolom a jogi része a lényeg,hogy nyugodtan mondhassa azt,te vagy a felesége!Nem hinném,hogy neki a fehér ruha és egy olyan Isten elött tett eskü lenne a fontos,akiben nem is hisz.
2010. jún. 13. 12:29
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, tudom, hogy nem annak szántad, de egy hívő katolikusnak ez az ötleted eléggé megbotránkoztató. Mintha azt kommunikálnád vele, hogy a polgári esküvő az igazi, és a katolikus templomi csak egy szép szertartás, dísz.

Azt nem tudom, hogy a templomi esküvőnek előfeltétele-e, hogy meglegyen a polgári (talán igen, de nem mondom biztosra).

De ne is haragudj, ilyet kitalálni, hogy (ha lehetne) polgári nélkül templomi esküvőt tartani, hogy a kecske is jóllakjon (a párod), és a káposzta is megmaradjon? (Azaz a te vélt szabadságod. Vélt, igen, mert valójában az egyházi házasság "erősebb", ahogy az egyik válaszoló is írta.)

Ha bizonytalan vagy, akkor ne házasodj össze.

Bár úgy látom, ez már régi kérdés.

2014. júl. 11. 20:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia, igen a kérdés régi! viszont még mindig nem vagyunk házasok. Tavasszal lesz az esküvönk, templomi és polgári is lesz. 4 évnek eltelt, és akarom, a felesége akarok lenni.
2014. szept. 29. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!