Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért volt divat régen, hogy esküvő után levágatták a nők a hajukat?
A nagyszüleimnél még így volt, anyukám viszont csak negyven felett vágatta le vállig, addig neki is derékig érő haja volt.
Van, ahol még máig ezt teszik? Mi az oka?
Szerintem ez hasonló lehet, mint a párta meg a kendő kérdése.
Én sosem vágatnám le a hajamat, amúgy is szereti a barátom, hogy szép hosszú.
22/N
ma 12:38
Volt nagyon hosszú és teljesen rövid hajam is. Hidd el, tudom miről beszélek. Persze, meg kell mosni, meg kell fésülni. Egy hajmosás hosszú hajjal 1-1,5 óra, mert megfésülöm, megmosom, megint megfésülöm vizesen, megszárítom és ismét megfésülöm, majd befonom. Azért kell ennyiszer fésülni, mert máshogy nem lehet, könnyen kócolódik. Reggel is 15-20 perc amíg megfésülöm, neadjisten csinálok is vele valamit a "hagyom lógni' opción kívül, mert lógó hajjal nem lehet dolgozni, tanulni, takarítani, főzni, mosogatni, mert nem praktikus.
A rövid hajamat megmosom 20 perc alatt szárítással együtt, nem kell belőni mert jól vágta a fodrász, kétszer végighúzom rajta a fésűt és kész van.
Ez leginkább sztem egy régi szokás / hiedelem bebetonozódása. Régen úgy voltak a nőkkel, hogy amint megházasodnak, dobjanak el magukról minden olyat, ami miatt nőiesek külsőre, mert akkor már ne próbáljanak más férfiaknak tetszeni, és legyenek elsősorban FELESÉGEK és majd később ANYUKÁK (plusz válni ciki, akkor is, ha ezek után apuci végigkúrja a falu összes erkölcstelen 16 éves cafkáját). Ebből sokaknak az maradt meg, hogy 40 felett, gyerekszületés után stb-stb. egy nőnek nem illik hosszú hajat viselnie.
Félig-meddig meg lehetnek praktikus okai is. Egy rövid hajat könnyebb, gyorsabb megmosni, megszárítani, kifésülni. Ez mondjuk főleg gyerekes szülőknél sokat tud segíteni, ha pl. problémás a gyerek, és már az is siker, ha anyu a gyerek és a háztartás mellett heti 1x nyugiban meg tudja mosni a haját. Sok embernek vagy kor miatt, vagy gyerekszületés miatt elkezd hullani a haja, és ha nem akar póthajat rakatni, akkor bizony a levágatás a jobb opció, mert rövid hajon, főleg dauerolton, kevésbé feltűnő, ha a fele kihullott. Plusz a gyerekek hajlamosak a hosszú hajat tépni, húzkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!