Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő vagy szabadtéri?
Miért ragaszkodik a templomi esküvőhöz?
Ha vallási okokból, akkor én bevállalnám miatta. “Becsapás”/kamu/képmutatás nálunk lett volna a templomi esküvő, mert mindketten ateisták vagyunk, de ha az egyik fél hívő, akkor nem gondolom becsapásnak.
Nálatok szerintem simán megoldható, hogy legyen egy templomi, aztán (vagy előbb) pedig a polgári szabad téren legyen. (Polgári ígyis-úgyis kell, ha jogilag is házasok akartok lenni). Így mindkettőtök elképzelése teljesülne.
mi nem akartunk templomit, meg vagyunk keresztelve, mi is kb évi max kétszer járunk, így képmutatónak éreztem volna, hogy azért legyen, mert szép, mivel amúgy nem jelentene többet.
így lett szabadtéri.
Nálam mondjuk egyértelmű, hogy templomi, mert azt tartom lényegesnek, de mondjuk én hívő vagyok.
Ha a párod meg van keresztelve az elég amúgy, neked nem kötelező (csak ha amúgy is szeretnéd).
Ha neked mindegy, de ő templomit szeretne, akkor szerintem eldőlt. Egyébként én olyan esetben nem érzem képmutatásnak, ha az egyik fél hisz. Ha egyik sem, és kb. csak fotózkodni mennek be, akkor igen...
Simán lehet mind a kettő, a polgárin is ugyanúgy szokás bevonulni meg minden.
Plusz a templomin is lehet "válogatni", hogy mennyire hosszú szertartást szeretnétek, mennyit sztorizgasson az eskető, stb. Szóval azt le lehet redukálni kábé húsz percre, a szertartásvezetőtől/anyakönyv-vezetőtől meg kérhettek egy nagyobb műsort, és máris hangsúlyosabb lesz.
Bocs, de ez eleve egy rossz kérdés!! Mert ez nem vagy-vagy választás. Ha katolikus egyházi esküvőről beszélünk, azt nem nagyon engedik szabadtéren. Csak a polgárit. Azt sem mindenhol. De azt meg gondolom mindenképpen kell, hogy tartsatok.
Szóval tényleg akár mindkettőt megtarthatjátok. Templomiból ( rendes nevén egyházi) van rövid változat. A polgári meg tényleg az anyakönyvvezetőn múlik.
Agyaltam én is ezen, de tényleg többen írták: A templomit nem kellene nagyon elnyújtani (én akárhány esküvőn voltam, az egyházit mindig nyújtották, mint a rétestésztát). Az lehetne tényleg 20-25 perces.
Utána pedig egy szabadtéri polgári.
ma 12:39: fel sem merült bennem, hogy a templomi esküvő legyen a szabadtéri is egyben:)
Köszi mindenkinek a választ, aranyosak vagytok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!