Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről?
Mit gondoltok róla, ha a házasulandók azt kérik, a rájuk szánt pénzt adjátok nászajándékba, ne vegyetek semmit? Miért gondoljátok úgy, ahogy?
Én pl. teljesen megértem, hogy pénzt kérnek, hiszen inkább költsék el ők, amire akarják, vegyenek azt ami tetszik, mint hogy én vegyek olyat, amire semmi szükségük. Vagy épp fektessék be házba, lakásba, kocsiba, stb.
Nem mindegy a stílus. Vannak aranyos megjegyzések, versikék, amivel ezt szóvá lehet tenni, de pl. voltam most olyan esküvőn, ahol a kötelező menetrendbe tették bele, hogy boríték nélkül be se lépj a lagziba kb. Ez nekem már egy kicsit meredek.
Szóval alapvetően azzal, hogy nászajándék helyett pénzt vigyél, nincsen baj, de azzal, hogy azért szervezünk esküvőt, hogy pénzt kapjunk... Hát, inkább el se megyek. A fent írtra se mentem volna, ha nem rokon...
Szerintem ez már alap hogy mindenki pénzt ad...
Ha meg esetleg olyat kap amije már van, fogja és elpasszolja aztán dolog letudva. Engem irritál bármilyen viccesen is van megfogalmazva vagy bármilyen versikét is ír az illető.
Ajándékot elvárni nem lehet!
Mit kéne gondolni?
Evidens a mai világban, főleg városban, hogy pénzt visznek az ifjú párnak.
A szüleim, nagyszüleim esküvőjén még bútorokat, edényeket, háztartási dolgokat vittek nászajándékba. De akkor 18-19 évesen házasodtak az emberek, akkor költöztek össze, nem volt semmijük.
Manapság a legtöbben 25 felett házasodnak, úgy,hogy már együtt élnek a házasság előtt is. Meg van mindenük, nincs szükségük mikróra vagy egy 50db-os étkészletre. Mert már van nekik.
Szóval meg kell érteni,hogy változik a világ, nem az van már, mint régen.
Btw akkor is elég hülye dolog volt, sokszor ugyanazt kapták meg nászajándékba. Pl a szüleimnek 3! egyforma szekrénysort ajándékoztak a rokonok .Egymástól függetlenül.
Sokkal jobban jár mindenki a pénzzel.A pár azt vesz rajta amit akar(Gondolom nem elverni fogják, hanem mondjuk házba vagy valamilyen nekik fontos dologba fektetik,vagy akár utaznak belőle..)Ők tudják.
A vendégek is jobban járnak szerintem, hogy nem kell gondolkozni mit vigyenek, nem kell elmenni megvenni, becsomaagolni stb hanem az árát beleteszik egy borítékba és heló.
Szerintem ezt nem is kéne már külön kérni a párnak, annyira evindens,hogy mindenki pénzt várna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!