Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az a szülőköszöntő csokor?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a szülőköszöntő csokor? Ki adja és melyik szülőnek? Az esküvő előtt vagy után?

Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Esküvő után adja az ifjú pár mindkét tagja a saját szüleinek.

Mi egy-egy szál rózsát adtunk, nem csokrot.

2010. máj. 15. 23:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Esküvőkor adja menyasszony a vőlegény anyukájának és fordítva, mintegy megköszönve az "ellentétes" szülőknek, h felnevelték a párját. Olyat is láttam, h a saját szülőjének adta, sőt a nagymama is kapott. Szóval szabad a vásár, a ti döntésetek! (Egyébként minden verzió nagyon megható volt, persze jó szülő-gyerek kapcsolatok voltak).
2010. máj. 15. 23:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor a páromnak az én édesanyámnak és nekem az ő édesanyjának kell (én vagyok a lány)? Nekem nem az édesapjának kell adnom, mert ő az ellentétes nemű szülő?
2010. máj. 15. 23:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Figyu, úgy csináljátok, ahogy ti szeretnétek. Megköszönheted a párod szüleinek, hpogy felnevelték a párodat, és megköszönheted a saját szüleidnek, hogy felneveltek téged. Az is járható út, ha az ellentétes nemű szülőknek adjátok oda a csokrot.

A ti esküvőtök lesz, nem mások esküvőjének az ismétlése. Úgy lesz, ahogy ti szeretnétek. Válasszatok a felsorolt lehetőségek közül, vagy akár ki is találhattok valami teljesen újat.

2010. máj. 15. 23:58
 5/10 A kérdező kommentje:

PErsze, majd kitaláljuk még :)

Csak én életemben nem hallottam erről, mifelénk nem szokás, BP-en viszont igen és fogalmam sem volt róla, miként is megy. Köszönöm a válaszokat!

Egyébként mikor illik odaadni? A szertartás után?

2010. máj. 16. 00:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Unokatesóméknál úgy volt, hogy mindenki a saját szülőjének adott 1-1 szál virágot, de a lány a vőlegény szüleihez is odament puszit adni és fordítva is. A virágot a polgári szertartáson adták oda, úgy, hogy az anyakönyvvezető mondott egy szöveget, amiben az ifjú pár nevében mondott köszöntet (hogy ezt külön ők kérték, vagy ez benne volt amúgy is, azt nem tudom) és akkor utána még ott a szertartáson mindenki előtt átadták a virágot.
2010. máj. 16. 00:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi a vacsora előtt adtuk át a virágot, a vőlegény tanújának pohárköszöntője után. Mindenki a saját szüleinek adta oda, majd megpuszilta a párja szüleit is. (A polgári szűkkörű volt, ingyenes és felhajtásmentes, a templomi szertartásba meg nem fért volna bele.)
2010. máj. 16. 01:48
 8/10 anonim ***** válasza:
A polgári esküvőnek van egy olyan része, hogy "szülőköszöntés". Akkor szokás odaadni. Legalábbis a mi megyénkben így van.
2010. máj. 16. 10:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Lassan azért körvonalazódik, hogy hogyan is kéne csinálnunk :)
2010. máj. 16. 10:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Röviden:a virággal (lehet csokor,lehet egy szál,olyan amit ti akartok)megköszönitek hogy fel lettetek nevelve,vagy megkköszönitek a párotok szüleinek hogy felnevelték a párotokat.A polgárin megkérdezik hogy akartok-e szülőköszöntést.Azt hiszem ezért külön fizetni kell.Ha nem akartok,megejthetitek a lakodalomban is vagy vacsin,attól függ mi lesz.Ebből,hogy melyiket választjátok,és milyen "körítéssel",az a ti dolgotok.

Mi spec a másik anyukájának fogjuk adni(csak az van),mert a saját édesanyámnak anyáknapján szoktam megköszönni hogy felnevelt.Ilyennkor sztem a párunkat "kell" inkább megköszönni hogy "felnevelték nekünk".

2010. máj. 16. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!