Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek melyik életévünkbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek melyik életévünkben a legjobb házasodni?

Figyelt kérdés

A mai világ azt sugallja, legyél karrierista, ráér az esküvő a családalapítás.

Szerintetek melyik házasság fog tovább élni?

Fiatalon házasodni vagy inkább később.

Két példa is van előttem.

Nővérem /féltestvérem anyai részről/ 20 évesen ment férjhez az első szerelméhez. Boldog házasságban él 19 éve.

Szüleim /anyum 32, apum 38 éves korukban volt az esküvőjük. És 26 éve szintén boldog házasságban élnek.

Szerintetek mikor a legjobb házasságot kötni? Fiatalon vagy ráér később is?

24/L

2010. máj. 12. 09:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 31 évesen mentem férjhez úgy, hogy már négy éve ismertem és együtt is éltünk. Bebuktam, néhány hónapja külön élünk. Most 40 vagyok.
2010. máj. 12. 10:18
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ráérsz olyan 130 évesen. Nem maradsz le semmiről :)

Viccet félretéve: nem kortól függ.

2010. máj. 12. 10:21
 13/23 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy 28 előtt férjhez menjek!!!

23/L, még élni kell, szerethetitek egymást nagyon esküvő nélkül is! Gyerek? 33-35 körül. Anyum is annyi volt, és még most is nagyon fiatalos, nem banya :)

Tessék menni szórakozni nyaralni együtt meg mindenhova! A gyűrű nem szalad el :)

14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kötném korhoz a dolgot, inkább a kapcsolat hosszától, tartalmától tenném függővé, illetve a két ember egymáshoz való viszonyától, gondolkodásmódjától.

Nem törvényszerű az, ha valaki fiatalon házasodik, akkor korán el is válik, és az sem, hogy ha idősebben, "megfontoltabban" köt valaki házasságot, akkor az tartós lesz. Az élet sajnos nem ennyire egyszerű.

Én azt gondolom, hogy a házasság előtt mindkét fél rendelkezzen egyéb tapasztalatokkal is a másik nemről - százból egyszer jön be az, ha valaki az első szerelméhez megy hozzá.

Emellett fontos az is, hogy éljenek együtt legalább egy évig, hogy lássák, a napi strapa mennyire zilálja szét a kapcsolatot. (Nagyon sok fiatal feleség itt panaszkodik, hogy a házasság után a férje viselkedése 180 fokos fordulatot vett: itt szinte mindig kiderül, hogy egy percet sem éltek együtt az esküvő előtt). Jó kiismerni egymás rigolyáit, hülyeségeit, és eldönteni, hogy mennyire tolerálhatóak egy életen át.

Ha a saját példámat kérdezed, akkor én két éve mentem férjhez, akkor 22 éves voltam, a férjem meg 25. Nálunk is mindenki korainak tartotta, pedig már két éve együtt éltünk. Aztán úgy hozta az élet, hogy már most tovább tart a házasságom, mint anyámé, aki a leghevesebben ellenezte az esküvőt. Tökéletesen boldogok vagyunk, és büszke arra, hogy a saját döntésünkből házasodtunk össze, mert egy életre társsá választottuk egymást, nem pedig azért, mert jött a gyerek, vagy mert a szüleink erőszakoskodtak. Ugyanakkor azt mondom, hogy van, aki még harmincon felül sem elég érett arra, hogy felvállaljon a világ előtt egy holtomiglan-holtodiglan kapcsolatot. Vannak olyanok, akiknek egyszerűen nem való a házasság, mert nem értik, miről szól. Az ilyenek inkább ne is házasodjanak szerintem.

15/23 anonim ***** válasza:

Lehet fiatalon,2 hét ismerettség után is, életreszóló házasság,és lehet később 35-40 évesen ,több évi ismerettség után is ,ripsz-ropsz elválni.

Erre nincs recept.Sok lángoló"örök"szerelem ért már véget 3 perc alatt és forditva,nehezen,nyögvenyelősen indult kapcsolat teljesedett ki és fordult komolyra.

Én ugy vélem, hogy az ember keresgél(mindig a jobb után vágyakozik, ami természetes),de nem biztos, hogy az lesz a jobb is.Nem korfüggő az ismerkedés, a házasság,hsz vannak érvek és ellenérvek mellette.

Ha úgy érzed, hogy Ő a nagy Ő,akkor ne habozz!Aztán majd lesz vmi..:)

2010. máj. 12. 10:25
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, ez tényleg attól függ, mikor találod meg azt az embert, akivel valóban el tudod képzelni, hogy megoszd az életed. én 24 vagyok, nagyon szeretnék már férjhez menni, de a barátom nem hiszem, hogy valaha is el fog venni, vagyis nem ő az igazi. szóval a férjhezmenetelem még várat magára, de legkésőbb 30 évesen jó lenne, ha elvenne valaki. de hát ez nem olyan egyszerű, pedig nem vagyok se csúnya se buta. mindenesetre bizakodom.
2010. máj. 12. 10:27
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valaki arra vár,hogy sok pénze legyen és azért nem megy férjhez,nem jól gondolkodik.Mert mire megszerzi a "sok pénzt"anyira megszokja,hogy a maga ura,hogy képtelen lesz feladni az egyedülálóságát.Alkalmazkodni valakihez és kompromisszumokat kötni.Ezért inkább úgy dönt,hogy egyedül marad és mégtöbb pénzt keres.(ezért olyan nagy divat mostanában szinglinek lenni)Egyébként meg a gyerekszülés sem jó későn.Én szültem 21 évesen,30 és 35 évesen.De kár,hogy nem szültem meg mind a 3-at egyszerre:-)))fiatalon.Nagyon rossz volt az utolsó.kihordani is. A végén úgy éreztem:öreg vagyok én már ehhez.(persze azért nem lehet akármilyen háttérrel házasodni mert az is felelőtlenség.Valamilyen alapra szükség van,még ha csekély is.Kívánom,hogy jól tudj dönteni.
2010. máj. 12. 10:37
 18/23 anonim ***** válasza:
50%

Elöttem már leírták sokan amit én is gondolok, ezért mégegyszer nem teszem, viszont írtad, hogy fél éve vagytok együtt. Nos, ezért bátorkodok írni mert a mi példánk sem szokványos. Mi 9 hónapja vagyunk együtt, és 22 hetes terhes vagyok, abszolút tervezett baba. Megismerkedésünk után pár nappal összeköltöztünk (mivel lakva ismeri meg az ember a másikat), és olyan jól sikerült, hogy 2 hónap együttélés után mindketten úgy voltunk vele, hogy egymásnak vagyunk teremtve. Ez egy érzés ami nem idötöl függ. 4 hónap után megkérte a kezem, és bár igent mondtam, az esküvö várat magára mivel sajnos mi sem vagyunk tele pénzzel. És azóta csak jobb lett minden, pedig féltem, hogy majd megváltozik velem szemben az idö elörehaladtával. És csak jókat tudok elmondani, még mindig ugyanúgy odavagyunk egymásért mint az elsö napon!:) szóval erre nincs recept. Pedig volt 3 éves kapcsolatom is de az valahogy nem müködött annyira... Ha úgy érzitek mind a ketten, hogy fél vagy 1 év után meg akartok házasodni, akkor csak bíztatni tudlak. De ehhez mindkettötöknek így kell gondolni. Remélem egymásnak ti is az igazik vagytok:)

22/L

2010. máj. 12. 10:52
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok jó és lelkesítő választ :)

A párom is úgymond régivágású mármint esküvő és gyerek szempontjából, hogy márpedig ha két ember egymásnak van teremtve akkor miért ne legyen?!! :)

Ő 25 én 24 vagyok.

Én már férjhez mennék, de nem kapkodok el semmit, Ő viszont azt mondja, hogy egy két év és akkor kiderül minden, hogy tényleg összeillünk-e. Ezzel teljesen egyet értek.

Mi egymásnak lettünk teremtve, sokszor összejöhettünk volna de valahogy nem úgy alakult /nekem mindig volt párom mikor próbálkozott nálam/

De jobbis így szerintem minthogy 16 évesen összejöttünk volna.

Mostmár úgymond lenyugodtunk, nem tombolnak a hormonok mint tinédzser korban :):)

2010. máj. 12. 11:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Amikor megtaláltad azt az embert, akivel le akarod élni az életed. Én speciel 32 évesen mentem férjhez, mert csak 30 évesen talákoztam a férjemmel. Ideálisnak tartottam volna a 25-28 év közötti életkort, de ezt dobta a gép. Boldogok vagyunk, most várjuk a második gyermekünket. Szerintem nem az életkorodtól függ, hogy együtt maradtok-e, vagy elváltok, hanem attól, hogy ahhoz mész-e hozzá, akivel igazán szeretitek egymást, akárh
2010. máj. 12. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!