Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pár stílusa más, mint a vendégeké?
nincs még látható időpontja az esküvőnknek, csak nagyjából tervezzük, de az első dolog, ami nekünk problémának tűnhet, az a stílus.
mindkét oldalról a családtagok, falubéliek révén a mulatós, roma zenei stílushoz szokott parasztalgzikat szereti, meg általában ha a faluban van valami bál, ott is mindig ilyen a zene. tehát a rokonság (akik persze többségben vannak) ilyen stílusban képzeli el az esküvőt.
azonban mi a párommal több évet éltünk le külföldiában itt-ott, innen-onnan vannak barátok, ismerősök, akiket alap, hogy meghívnánk, de ők nem ilyen bulikhoz szoktak.
és őszintén, mi sem vagyunk ilyenek a párommal.
és persze a szöveg, hogy olyan esküvő legyen, amilyet mi akarunk.. azonban hozzánk a legközelebb az éttermes, lassú zenés stílus áll, nem a mulatós. de akkor meg a meghívottak kb. 90%-a nem érezné jól magát...
ilyenkor milyen kompromisszumot lehet kötni? :S
Az esküvő valóban a párról szól, de a műsor meg a vendégeknek... azért elég kellemetlen a szitu, ha a vendégsereg nem érzi jól magát, ücsörög az asztalná, és torta után hazaszivárognak gyorsan. Gondolom nem akartok erre milliókat elverni.
Megpróbálkozhattok a lassúbb zenékkel, hátha bejön a rokonságnak. Egy próbát megér. Ha nagyon nem, akkor berakjátok a hejribizlit és mentitek a helyzetet :D
A vacsora, tánc és játékok akkor micsodák? Nem egy műsor, ami a párnak ÉS a vendégeknek szól...? :)
Nyilván lehet úgy tenni, mintha a vendégeknek hallgass a neve, de ha ennyire nem érdekel valakit a vendégek igénye, akkor lehet kéttanús esküvőt is szervezni vagy tengerpartra menni esküdni olyan körítéssel, amilyet csak akarnk. (A kérdező nem ide tartozik, különben nem akarna kompromisszumot kötni.)
Általában a külföldiek élvezni szokták a magyar lagzi hangulatot. Egyébként az idősebb rokonság, akiknek csak ez a "party", azok tényleg éjfél után menni is szoktak. Megvárják a mennyasszonytáncot a tortával és utána egy kis éjféli vacsora után köszönnek is.
Az elmúlt években voltam pár lagzin, mert a rokonságban most érte el a korosztályom a házasodási kort. 1 esküvőn volt dj mai zenékkel és nulla mulatóssal. A rokonság szarrá unta magát, éjfélt a nagy része meg se várta hanem 11 körül hazament. Ugyan a pár és a baráti társasága nagyon jól mulatott, de a rokonság egyáltalán nem élvezte. A többin kompromisszumos megoldás volt. Éjfélig olyan zenék voltak, köztük mulatós amire jól lehetett csárdást járni és a többi 50-60-as korosztály számára ismert táncokat. Éjféltől pedig mai zenék volt illetve egy kis retro, amit már a fiatalság élvezett és bulizott rá. Na azokról az esküvőkről mindenki úgy jött el, hogy nagyon jó volt, mert az öregek is buliztak meg a fiatalok is.
Szerintem csináljatok olyat, amit ti szeretnétek.
Én is olyan vagyok, mint a kérdező, egy mulatós-játékos lagzin se éreztem még jól magam.
Éppen ezért mi a szertartás után egy vacsora kereteiben étteremben ünnepeltünk, szintén klasszikus zenével. A vacsora, torta után ott lehetett maradni beszélgetni, koktélozgatni, stb., voltak harapnivalók. Buli, tánc, dínombánom nem volt, nekünk így volt ideális. Kellemetlenül érzem magam az ilyen bulikban és a saját esküvőböm nem akartam magam kellemetlenül érezni...
Néhány saját tapasztalatot osztanék meg veled:
Az öcsém pár éve nősült. A lagzi olyan volt, mint az amerikai filmekben: a körasztaloktól a csokiszökőkútig, vőfély helyett ceremóniamesterrel, lassú zenékkel. A hangulat pocsék volt. A szép hely és a finom kaja sokat dobott rajta, de a mulatós zene (ami a sógornőm kérésére nem volt) sokunknak hiányzott. A sógornőm úgy gondol vissza arra a napra, h tökéletes volt, mi többiek pedig úgy h "szép volt, kár h a zene nagyon gáz volt". Persze ezt senki nem mondja a szemébe, tudomásul vettük h az Ő napjuk volt.
A mi lagzinkon egy srác játszott szintetizátoron, a tipikus falusi lagzi hangulattal. Évek múlva is visszahallottuk a rokonoktól h milyen jól érezték magukat. Volt egy vendég francia srác, odáig volt a zenéért és a pálinkáért!
Az előttem szólókkal egyetértek: legyen éjfélig pár mulatós is, utána amilyen zene neked tetszik!
Vacsora közben éttermes zene, utána meg vegyesen egy ilyen egy olyan.
Esküvőkön étkezés közben zavarni szokott a lakodalmas zene, viszont az éttermekben szóló tinglitanglira nem lehet normálisan táncolni. A buli részre vegyes zenéket választanék különféle stílusban modern, retró, mulatós, hogy mindenki találjon neki tetszőt.
Voltam olyan lagziban ahol jazz stílusú zenét kért a pár, hajnalban mindenki mezítláb járta a kacsatáncot. Nem sok hangulat volt a pörgősebb számok előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!