Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van esély a templomi esküvőre?
Tényleg pap függő,hogy esküdhettek-e templomban vagy nem.Ha találtok olyan papot,akinek ez nem gond,akkor annyit fog csinálni,hogy aláirattat veled egy papírt,hogy katolikus szellemben fogod nevelni a gyerekeid.Ha a férjed fizeti az egyházadót,akkor pláne nem lesz gond.
Valóban képmutatás lehet,de amíg létezik olyan pap,akinek mindegy,hogy olyan ember esküszik Isten házában az oltár elött,aki a létezésében sem hisz,akkor tényleg mindegy,marad a hangulat,meg a fénykép,hogy ilyen is volt...
Az én párom sincs megkereszelve, és csak jegyesokt-ra jártunk, nem kötelező a keresztelkedés. Az egyházjog szerint sem.
Annak meg, aki szerint ez képmutatás: igen, lehet, de amit ők művelnek, az is. Isten ugyanis nem tesz különbséget az emberek között, akkor ők mi jogon teszik, kérdezem én. Ráadásul a párom is közelebb került így a valláshoz (az esküvő nélkül vsz. soha nem tette volna), nagyon tetszett neki a jegyesoktatás. Ha az egyháznak ez megfelel, szerintem nekik se kéne az elvakult bigott nézeteiket hangoztatni, ezzel csak a katolikus vallást járatják le, mert tájékozatlanabb emberek ész nélkül azt hiszik, hogy amit ordibálnak, az helyénvaló. Ráadásul a hívő felet ezzel ők simán kizárnák a házasság szentségéből, tiszta szerencse, hogy az egyház ezt nem teszi.
Ugyhogy mindössze annyit javasolnék nekik, hogy lapozgassák lelkesebben a Bibliát, és értelezni is próbálják az ott leírtakat, ne csak pofázzanak.
Példának okáért pl. kezdhetnék a szeretet értelmezésével, amibe ugye az is beletartozik, hogy a párjukat (meg egyébként a többi embert is) olyannak fogadják el, amilyen. Pl. akár ateistának is. Azt hiszem, pont ők állnak a legmesszebb az Istennek tetsző viselkesétől. Mert nem a szavak a fontosak, hanem a tettek.
Nektek sok boldogságot! Ha Pesten lesz az esküvő, küldj e-mailt, tudok papot ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!