Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha már most szeretnék valamit csinálni pusztán szórakozásból az esküvőmre, akkor mit ajánlanátok? Max.10 év múlva tervezem. (: 18/L
A könyvre még nem gondoltam de nagyon jó ötlet.:)
A többi választ is köszönöm és várom még a sok-sok ötletet.:)
"Írhattok szokásokat is, hogy a fiatal lányok hogyan készültek régen az esküvőjükre."
hát pontosan úgy, ahogy a fent leírták, a stafirung gyűjtésével! Az volt az első, és anélkül nem is mehetett férhez egy leány sem, illetve ha mégis, akkor azt igen csöndbe tették.
Hehe nekem van stafírungom(kézzel tömött takaró és párnák, étkészletek, lepedők, törölközők, ágyneműhuzatok, stb.), nagymamámnak hála, de férjhez menés közelében sem vagyok még, bár ő inkább már vénlánynak titulál...
Amúgy régen már a lány megszületése után elkezdték neki készíteni az alsószoknyákat, és a az eladósorban levő lány többi ruhadarabját és a stafírungot, például dédnagymamámék elég módos parasztok voltak, neki nagyon szép slingelt (lukhímzés) ágyneműi, konyharuhái, lepedői, stb. vannak, a monogramja is bele van mindegyikbe hímezve, nagyon szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!