Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha már most szeretnék valamit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha már most szeretnék valamit csinálni pusztán szórakozásból az esküvőmre, akkor mit ajánlanátok? Max.10 év múlva tervezem. (: 18/L

Figyelt kérdés
Pl. kesztyűt varrni, párnát varrni, amin a gyűrű van ilyen apró kellékekre gondolok, amit magam is el tudok készíteni és nem befolyásolja nagyban az aktuális divat. Egyáltalán milyen kellékei vannak egy mennyasszonyak és egy vőlegénynek?:) Írhattok szokásokat is, hogy a fiatal lányok hogyan készültek régen az esküvőjükre.
2010. ápr. 11. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pl kihímezték a stafírungjukat. Vidéken egy parasztlánynak kellett, hogy legyen 30-40 hímzett párnahéja, hímzett díszlepedője, dísztörölközői, terítői stb. Belekezdhetsz akár már most is. :-)
2010. ápr. 11. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell érezned belülről, hogy mi az, amire vágysz és minek örülnél, ha megmaradna akkorra, amikor majd évek múlva férjhez mész. Ez nagyon személyes. ...Én talán egy gyűrűtartó párnát készítenék vagy egy csodaszép nyakláncot gyöngyből.
2010. ápr. 11. 21:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát a stafrung az már inkább az esküvő utánra való.:) Én az esküvő napjával kapcsolatos dolgokat szeretnék.:)
2010. ápr. 11. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes ötlet,már most elkezdeni. :D Szerintem csinálj egy olyan esküvős könyvet,mint Monica a Jóbarátokból. :)) Összegyűjtötte benne tételesen a díszeket pl. milyen virágot akar majd,milyen terítést stb.Gyűjthetsz bele fényképeket,amik tetszenek.Pl. milyen kontyok vannak fátyolhoz vagy milyen virágcsokrok menyasszonyi csokornak vagy milyen sminkek stb.Ezek ötletek és akár 10 év múlva is fel tudod használni,rózsák pl. mindig lesznek.De jó ötlet a gyűrű párna varrás is.Harisnyakötő is már jó pár éve divat,tudod a "valami kék" kategóriában.
2010. ápr. 11. 21:26
 5/8 A kérdező kommentje:

A könyvre még nem gondoltam de nagyon jó ötlet.:)

A többi választ is köszönöm és várom még a sok-sok ötletet.:)

2010. ápr. 11. 21:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Írhattok szokásokat is, hogy a fiatal lányok hogyan készültek régen az esküvőjükre."

hát pontosan úgy, ahogy a fent leírták, a stafirung gyűjtésével! Az volt az első, és anélkül nem is mehetett férhez egy leány sem, illetve ha mégis, akkor azt igen csöndbe tették.

2010. ápr. 13. 18:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Hehe nekem van stafírungom(kézzel tömött takaró és párnák, étkészletek, lepedők, törölközők, ágyneműhuzatok, stb.), nagymamámnak hála, de férjhez menés közelében sem vagyok még, bár ő inkább már vénlánynak titulál...

Amúgy régen már a lány megszületése után elkezdték neki készíteni az alsószoknyákat, és a az eladósorban levő lány többi ruhadarabját és a stafírungot, például dédnagymamámék elég módos parasztok voltak, neki nagyon szép slingelt (lukhímzés) ágyneműi, konyharuhái, lepedői, stb. vannak, a monogramja is bele van mindegyikbe hímezve, nagyon szépek.

2010. ápr. 14. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Kezdj el pénzt gyűjteni rá.Az nem divatfüggő.:)
2010. máj. 16. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!