Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan csináljam, hogy ne készüljek ki, mit tegyek?
Jövő szombaton lesz az esküvőm, 90fő,ebből 60fő barát a többi rokon. Mindkét részről volt olyan akit nem hivtunk meg mert megvan az oka, ezért a páromnak össze vissz 6 rokona lesz ott,ennek az oka , hogy az apjával rosszba van és az ő általi rokonait nem hivta. Én meg meg hivtam olyanokat akiket szeretek és nem vagyunk és nem voltunk sose rosszab. Igen át, de nagyanyám, már fél éve mióta szrevezem az esküvőt egyre jobban tönkreteszi az egészet és most hogy már csak egy hét van az egész család kivan idegileg, engem és anyukámat és mindnki kikészit idegileg, mert nem hivtam meg anyám bátyjáékat,akivel sose voltunk jóba, ha találkoztam vele mindig csak bántott, szal nem hivtam meg. Mamám meg tönkre akarja tenni az egészet amiért nem az van amit ő akar, azaz, hoyg nincs meghivva a fiacskája.
Anyukám kapott egy infarktust emiatt mert nagyon durva amiket mama lerendez. Lagzi után akartam beszélni vele, hoyg hagyja abba amit csinál mert tönkreteszi anyámat de tegnap este felhivta megint és azt modnta neki, hoyg mikek szülte meg meg ilyenek.Uyghogy ma eldöntöttem elmegyek hozzájuk és szépen elmondom , hogy jó lenne ha azzal foglalkoznánk, hoyg ez az én esküvőm, és nekem milyen sérelem az, hoyg tönkreteszi az egészet mert neki fáj, hoyg nincs valaki meghivva.
Akinek nem tetszik a vendéglista az ne jöjjön. Csak nagyon rosszul esik , hogy sose gondoltam volna hogy nagyanyám fogja tönkrevágni az esküvőmet.
Mit tegyek???
igen, ezt tervezem, hogy ma megmondom neki, hogy ha nem tud örülni és csak a bajt csinálja akkor nem kell eljönni, csak tegnap azt mondta anyámnak, hogy amiért mi ilyen szemetek vagyunk felkötimagát.
Szóval ilyen szinten terrorizál bennünket.
Hiába mondom anyunk is hogy ne foglalkozzon vele, csak az anyja és próbálja megértetni vele, hogy nem szabad igy kikésziteni mindenkit, de nem érti meg.
Ilyenekkel fenyegetőik, meg olyanokkal, hogy majd aznap fog meghalni a bánatba és akor leshetünk.
Erre most mit lépnétek?
és ha leendő férjeddel ketten mentek oda és szépen megkéritek ennyit tegyen már meg értetek?
nagyon csúnya dolog amit a mamád művel. kisebb gondod is nagyobb lenne ennél most.
egyébként ő tudja, hogy miért nem hívtad meg nagybátyádat???
Bármit teszel, nem tudsz mindenki kevére tenni még az esküvőd tekintetében sem.
Azt hívsz meg, akit akarsz, illetve a párod is akar. Másnak ebbe nincs beleszólása. Még a nagymamának se! Próbáld mvele szeliden megértetni.
Tdja hát, hogy miért nem hivom meg! Nagyapám a saját házából kitiltotta már évek óta a fiát a viselkedése miatt,ugyhogy nem tudom mit csodálkozik, hoyg én nem hivom meg, de legfőképp azt nem értem miért anyámat akarja sirba tenni.
Ja és hozzáteszem, hogy nagyanyám ugy csinálja a fesztivált, hogy a héten államvizsgáztam le jelessel, gyerek mellett és azt se kérdezte meg hogy mi van.
Semmi nem érdekli, csakhogy az legyen amit ő akar és ha ne akkor mindnt tönkre akar tenni.
És tudom hiába mondom meg hogy hagyjon minket békén és ne jöjjön, tudom, hogy jövő szombatik anyámat fogja terrorizálni és igy vagy ugy de tönkre fogja tenni ezt az egészet.
Nem találom a megoldást.
Na, ilyenek miatt nem vagyok hajlandó férjhez menni :D
A viccet félretéve: ez a TE napod, ne hagyd, hogy bárki tönkretegye, akármilyen indokkal. Akinek vmi nem tetszik, az maradjon otthon, legalább nem rontja a ti hangulatotokat :)))
Szerintem sem fogja felkötni magát.Ő még abban él,hogy azt hiszi ez a "zsarolás"hatásos módszer..(a mamád idő ember,az ő idejében sokkal komolyabban vették az ilyen kijelentéseket,bár akkor sem tették meg csak mondták)
Az esküvő a ti napotok.Nem úgy kéne rá emlékezned,hogy a nagymamád tönkretett mindent,hanem,hogy csodálatos volt.Menj el,és szépen kulturáltan,higgadtan mond el a mamádnak,hogy ez a te napod,ez rólad szól.nem anyukádról,nem a mamádról,és nem a nagybátyádról.Határozottan mond el neki,hogy továbbra sem áll szándékodban meghívni olyan embereket akik eddig feléd sem néztek,és aki mindig bántott..Ha annyira el akar látni téged menyasszonyi ruhában,nyugodtam megteheti.Mond meg,hogy ebben az időpontban ezen a helyen lesz a polgári esküvő.Amikor kijöttök az épületből akkor láthat téged..De többet nem várjon el tőled semmit..
Majd mielőtt még szóhoz jutna a nagyi mond meg neki,hogyha nem hagyja abba amit csinál,akkor nagyon sajnálod,és persze nagyon fog fájni neked,de megfogod kérni,hogy inkább ő se jöjjön el..Mielőtt szépen emelt fejjel eljönnél tőle még nyugodtan oda szólhatsz neki hogy "drága mama! Öngyilkossággal sem kell fenyegetni,.hiszen tudja,hogy a fiának is fájdalmat fog okozni vele..ugye nem akarja,hogy a fiacskája egyedül maradjon?"
A lényeg,hogy mindezt tiszta fejjel,és higgadtan ad elő..Nem kell kiabálni,mert akkor szóhoz sem fogsz jutni,és a vége az lesz,hogy a mamád megint le tudod ordítani,és te sírni fogsz...Legyél határozott!
Sok boldogságot nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!