Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Polgári esküvő?
Nekünk is csak polgári volt, azzal a nemes egyszerű indokkal, hogy nem vagyunk megkeresztelve, egyik vallást sem gyakoroljuk.
Az ár elég változó. Konkrétan meg kell kérdezni, ahol gondoljátok, hogy mennyi az annyi. Nekünk hivatalban közel 19 000 ft volt nem Budapesten (bérleti díj, zene, gyertya, asztaldísz, pezsgő). Én ezt sokalltam, mert futószalagszerűen 20 perces váltásokban jöttek, mentek a násznépek egymást érve, de nálunk csak ez van.
Ha nem hivatalban akarjátok tartani, akkor számoljatok a terem bérleti díjával, ami van hogy húzósabb, mint amit a hivatal elkér (ha kér), illetve az anyakönyvvezető sem jön ki ingyen mindenhol. (Nálunk +80 000 ft-ot kellett volna letenni kihelyezett esküvő esetén, plusz kérvényt leadni, ami szintén illetékköteles )
Szerintem nem fura, hogy nem akartok templomit, manapság egyre kevesebben tartanak.
Ami viszont nevetséges az az, hogy 70 ember étkeztetését, a ruhát, a dekort, a fotóst, a vőlegény öltönyét, stb.-t 500.000-ből szerinted meg lehet oldani...
Nevetséges, ha normális minőséget szeretnél.
Úgy, hogy mindenből a leggagyibb is jó, persze, elképzelhető.
Az ár sajnos nagyon függ attól, hogy hol tartjátok a lagzit. Ha nagyobb városban, vagy környékén, akkor sajnos bármennyire is megnézed az árakat, van egy összeg ami alá sehogy sem tudsz menni...
Mi is nagyon figyeltünk, hogy mire költünk és nem is akartunk nagy csillogást, de így is tokkal vonóval 18 000 ft/főre jött ki az esküvőnk (amiből 10 000 ft csak az étel-ital volt, ennél kedvezőbbet sehol nem kaptunk, a többi a zenekar, ruha, dekor, ceremónia, távoli rokonoknak szállás egy főre vetített összege), ha 60 főre számolunk, akkor millió körül van.
Nem szekálás miatt mondják a többiek, de tényleg nehéz éjfél utánig tartó olcsón lagzit összehozni.
Attól nem lesz drágább egy esküvő, ha templomitnis tartasz, az amit a templomban befizetsz, meg + egy sorozatot kérsz a fotóstól aprópénz a vacsora árához képest, a teljes összeghezbképest meg pláne.
Szerintem sem hozható ki egy 70 fős esküvő ennyi pénzből, hacsak nem a saját nevelésű csirkét, disznót fogyasztjátok, sütit a rokonok hozzák, zene laptopról megy, stb.
Ruhát én semmiképp se bérelnék úgy, ahogy te tervezed. Egyrészt nem is biztos, hogy sikerülne, a szalonosok sem hülyék, tehát ha csak nem a szalagavatók szezonjában házasodsz, le fogják vágni, hogy mi a szitu. Inkább vegyél egy csinos koktélruhát, azt 15 ezerből is megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!