Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik az előnyök és hátrányok, ha varratom, illetve ha készen vásárolom/bérelem a menyasszonyi ruhát?
Varratod:
Elõny: 100%-ig a te igényeidhez fog igazodni a ruha. Tudsz rajta variálni sõtt ha ügyes vagy praktikussá teheted.
Hátrány: Drágább lehet mintha vennéd, bár ez attol függ hol csináltatod.
Ha veszed:
Elõny: Nem Kell bajlódnod a ruha folytonos próbálgatásával, van egy fix ára és garantált a minõség.
Hátrány: Az nem lesz 100%ig tökéletesen azonos az elképzeléseiddel, nehezen vagy egyáltalán nem variálható. Ha mégis sokkal többe kerül alakítani rajta mintha varratnád.
18/L
Ruha varratás:
előnyök:
- egyedi
- anyagot, fazont, díszítést te választhatod meg
- rád lesz szabva
- biztosan te vagy az első tulajdonosa
- eladhatod/megtarthatod
hátrány:
- jó varrónő kell hozzá, különben köszönő viszonyban sem lesz az elképzeléseddel
- az anyagköltség mellé a varrónőnek is lesz egy tetemes költsége, mert sokat kell vele dolgoznia
- ki kell tisztítani viselés után és úgy teheted el/adhatod el - tisztítás költsége
- tárolás az esküvő előtt/után
Készen vásárlás:
előny:
- látod a ruhát, fel tudod próbálni, nem zsákbamacska
- eladhatod/megtarthatod
hátrány:
- 90%, hogy magadra kell igazítani, különben hosszú/rövid, lecsúszik, eláll, szűk, stb. ennek is költsége van
- ki kell tisztítani viselés után és úgy teheted el/adhatod el - tisztítás költsége
- tárolás az esküvő előtt/után
- nem biztos, hogy te vagy az első tulajdonosa, vagy ha igen, akkor drágább
Bérlés:
előny:
- látod a ruhát, fel tudod próbálni, nem zsákbamacska
- nem kell a tárolására gondolnod, esküvő előtt pár nappal elhozod, utána visszaviszed
- nem kell külön varrónő, tisztító, stb. minden az árban van
hátrány:
- baromi drága (vidéken ki lehet fogni 30-40 000 ft-ért bérlést, de inkább 90 000 ft-tól kezdődnek a városokban)
(- nem tarthatod meg - ha ez szempont)
- biztosan nem te vagy az első tulajdonosa, vagy ha igen, akkor felárat kell érte fizetni.
Én szalonból vásároltam a ruhámat kiárusításon. Nagyon tetszett a ruha, fele annyiba vettem, mint amennyiért máshol bérelhettem volna, viszont kellett a varrónő az igazításhoz és most kerülgetem a lakásban :)
Én varrattam, mert több barátnőm pórul járt a kölcsönzéssel, nem alakították pontosan rá, vagy hibásan adták ki (le volt szakadva róla alul több rétek, elkezdett foszlani az előzőnél a gyöngyözés, amit nem vettek észre és reggel a nagy napon a zsákból kibontva jött a döbbenet, kiállt belőle a merevítés és beleállt a csajba, aki vérezni kezdett, péntek este 8kor a szalonban várta a varrónőt, hogy helyrehozza, amit elcseszett, ..., ...). Mindegyikük 120ezer fölött költött a ruhára és "normális" helyekről béreltek, de ott is előfordulnak hibák. Ennek ellenére a kölcsönzőset előre látod, tudod hogy fog állni, fix az ára. Ha varratod, egy kicsit izgulhatsz, hogy olyan lesz-e a végeredmény, mint ahogy szeretnéd.
Én varrattam nem túl olcsón, nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!