Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Menyaszörny" tapasztalatokra lennék kíváncsi?
Amikor a korábban kedves nő, menyasszonyként kifordul önmagából és hárpiaként kezd el viselkedni bizonyos helyzetekben.
Van ilyen tapasztalatok a környezetetekben, illetve magatokon tapasztaltátok ezt a jelenséget?
Az angol megnevezése bridezilla.
Akkor ez egy SZIVOLA!!!
Séf bácsi neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Én az esküvőnk előtt 1-2 héttel kezdtem "kiborulni". Én kerestem a szolgáltatókat, szintén egyedül mentem el pl a fotósokkal találkozni, megnézni a munkájukat, árajánlatot kérni, én vettem fel a kapcsolatot a DJ-vel, én rendeztem a dekorációt, és előtte én agyaltam azon is, hogy milyen legyen, mutasson is, de legyen túl drága stb. A férjem semmiben nem segített, mivel dolgozott is, de érezhetően kivonta magát a dolgok alól azzal a címszóval, hogy "ő nem ért ezekhez". Egyetlen dolga volt, hogy a szüleivel megbeszélje az esküvő részleteit, mivel az apukája kért ki engem a polgári szertartás előtt, de még azt is képtelen volt rendezni. Apósom az esküvő hetén közölte, hogy végre elolvasta a szöveget amit összeállítottam neki a kikérőre (már másfél hónapja nála volt, de bele se nézett), és közölte, hogy neki ez nem tetszik, ő ezt nem fogja elmondani, meg nem az ő stílusa...Akkor volt, hogy otthon őrjöngeni tudtam volna, volt hogy ordibáltam, csapkodtam, már-már hisztiztem, de szerintem érthető. Pedig nem volt nagy esküvőnk, 50 fős, és nem habos-babos vőfélyes, galambröptetős stb.
Na meg előtte 2 héttel költöztünk be a házunkba, amit már február óta újítottunk...úgyhogy igen, én kiborultam az esküvő előtti napokban. :D
Számomra ez ismeretlen dolog. Magamon nem tapasztaltam ilyet, és tudomásom sincs ilyen menyasszonyról.
Szerintem egy nyugodt, kiegyensúlyozott ember nem fordul ki önmagából az esküvője szervezése közben.
Szerintem ez csak hiszti. Szerintem azok lesznek ilyenné, akiknek a "nagy nap" életük fő műve. Akinek az a legnagyobb státusza és villognivalója, hogy férjhez megy. Én nem rég (augusztusban) mentem férjez, és teljes mértékben megkíméltem mindenkit mindenféle hisztitől, idegességtől és szorongástól.
Az esküvő napján is volt 2,5 óra késésünk már reggel a fodrásznál, mindenki pattogott körülöttem, hogy jajjmilesz...én meg nyugtattam mindenkit, hogy semmi baj, nélkülünk nem kezdik el. A sminkes és a fodrász is azt mondta, még ilyen nyugis menyasszonyt nem láttak.
A készülődés sem okozott túl sok gondot, öröm volt minden perce. Voltak stresszelőbb helyzetek, pl. az ültetés kirakásánál, de igyekeztem ott is arra, hogy senkit ne bántsak meg, mindenkinek jó legyen, lehetőség szerint.
Szerintem felnőttként kell(ene) tudjuk kontrollálni a saját frusztráltságunkat és szorongásainkat annyira, hogy ne másokat őrjítsünk meg a dolgainkkal.
Az esküvő elmúlik, de az esküvő előtt megbántott barátok és rokonok esküvő után már nem lesznek...érdemes elgondolkodni...
25-N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!