Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha esküvőt nem akar, de gyereket igen, ti belemennétek?
3 éve vagyunk együtt, pár hete szóba jött a családalapítás téma.
A kapcsolatunk legelején még úgy volt, hogy ő is szeretne majd mindent (esküvő, házasság, gyerekek, stb), de mivel 3 év alatt nem történt semmi előrelépés ebbe az irányba, mostanában újra felhoztam a dolgot.
A gyerek témára kapható lenne, azt ő is szeretne. Ami a házasságot illeti, azt viszont ilyen-olyan kifogásokkal, de folyamatosan hárítja. Indok: ha esküvőre költünk, nem marad pénz a gyerekre. Az csak egy papír, nem jelent semmit. Formaság. Túl sok macera, ráadásul szerinte teljesen feleslegesen. A mai világban már az a ritkább/furább, ha valaki házasodik, nem pedig az, ha csak élettársakként élnek együtt, stb, stb.
A gyereket viszont szeretné, nagyon is - sokszor ő jön elő a témával, babanevekkel traktál, cuki kisbabás videókat nézeget a neten és nekem is mutogatja őket, napi szinten emlegeti, hogy milyen jó lenne, meg hogy, na, majd ha nekünk is lesz, így meg úgy, alig várja, jaj de szeretné már a karjában tartani, mennyi helyre elvinnénk, stb.
Amikor ilyenkor megemlítem, hogy előtte azért én szeretnék esküvőt, akkor viszont próbál lebeszélni, főleg az első indokkal, hogy egy lagzi mennyi pénz és gondoljak csak bele, milyen jól jönne az a gyerekhez, mennyi mindent vehetnénk neki belőle, stb, ha esküvőre költünk azt a babától vesszük el és rá nem jut majd annyi pénz, miközben ez az egész házasodósdi már csak formaság a mai világban és kár lenne érte ennyi pénzt feleslegesen elszórni...
A babatémával viszont rendszeresen, majdnem heti szinten nyaggat, és végül is én is szeretnék kisbabát, csak előtte szerettem volna megházasodni, de így eléggé nehéz.
Ti mit gondoltok? Bevállalnátok így is a babát?
"szerintem a gyerek erősebb kötelék mint a házasság"
Ez egy hibás gondolatmenet szerintem. Ha gyereked van, akkor természetesen egy életre elkötelezed magad...a GYEREK mellett. Ebből nem következik automatikusan, hogy a párod mellett is. Szerintem csak a házasság által tudsz elköteleződni valaki mellett végleg.
Szóval én nem mennék bele ilyesmibe, de ez én vagyok.
Ízlések és pofonok. Meg kell beszélni. Ebben az esetben kompromisszumos megoldás lehet egy kéttanús vagy egy nagyon szűkkörű esküvő, az kijön annyiból, amennyit kb nászajándékként kaptok.
Nálunk más volt a leányzó fekvése, mert nálunk bejelentkezett a baba. Hat hónapos terhes voltam, amikor a párom megkérte a kezem. Ő akart esküvőt még a szülés előtt, én mondtam, hogy ráérünk vele. El akartam kerülni azt a látszatot, hogy azért sietünk az esküvővel, mert jön a baba. Nem a gyerek miatt házasodunk, hanem egymásért. Ilyen értelemben nem zavart, hogy nem vagyunk házasok. De ha egyáltalán nem akarna elvenni, semmilyen formában - értsd, kéttanúsan, ingyen - akkor azért aggódnék. Ha tényleg csak egy papír, ahogy mondja, akkor érjek meg neki ennyit.
Egyetértek az utolsó válaszolóval (bár nálunk nem "bejelentkezett" a baba, tudatosan készültünk rá)!
Mi lassan 8 éve vagyunk együtt, tavasszal döntöttük el, hogy babát szeretnénk, nemsokára várandós is lettem. A nyári szülinapomkor megkérte a Párom a kezem, ami nagyon jóleső érzés volt, szeretnénk családot a Picinek.
Azt gondolom, ez a közös elhatározás, a családalapítás legalább akkora - de szerintem még nagyobb - felelősségvállalás, mint házasságot kötni (korábbi válaszoló szerint az az életre szóló döntés - pedig a mostani tendencia szerint nem :( ).
Leendő sógornőmtől megkaptam: Áhh, azért ez milyen már, mikor a kisgyerek ott parádézik a szülei esküvőjén, és milyen visszatetsző már... meg gyerek után fehér ruhában tetszelegni a menyasszonynak...!
Jobb, ahogy ő csinálta, hogy elvették/vetette magát, aztán gyerek. Azt már inkább meg se kérdeztem tőle, hogy: És szűz is voltál, hogy fel mertél fehéret venni, drágaság? :D :D
Szóval nézőpont kérdése!
Mindenesetre, az mennyivel logikusabb magyarázat:
Azért házasodom, hogy aztán gyerekünk lehessen!
mint
Kisbabát vállalunk - majd aztán a családot "köré szervezzük"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!