Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi legyen a nevem az esküvő után?
Van második kereszt nevem is, amit nem szívesen hagynék el, ha viszont megmarad nagyon hosszú lenne a nevem. 'Né nem igazán szeretnék lenni. SEGÍTSÉÉÉG!!! :) Mostani nevem: Ötvös Anna Ilona
Melyik legyen:
Bereczki Anna Ilona
Bereczki-Ötvös Anna
Bereczkiné Ötvös Anna
Bereczki-Ötvös Anna
Nekem ez tetszik a legjobban, bár én az esetek 90%-ban a kötőjeles megoldást pártolom, és én is így szeretném majd felvenni a jövendőbeli férjem nevét.
Sosem értettem miért kell felvenni a férj nevét. A férj sem veszi fel a felesége nevét. Én ha férjhez megyek nem fogom felvenni a férjem nevét, nem a tulajdona leszek, hogy rám tegye a "címkét", hanem a felesége, a társa. Egyébként meg arra való a jegygyűrű, hogy tudják az emberről, hogy házas. Persze van, aki nem szereti a nevét, ebben az esetben megértem.
A kérdésre válaszolva, így: Bereczki-Ötvös Anna Ilona.
Szerintem nem lenne annyira hosszú.
Nekem is hosszú nevem van, a vezetéknevem amúgy se valami rövid, s mellé szintén 2 utónevet kaptam a szüleimtől, tehát már most belezsibbad a kezem, ha egyszerre több papírt kell teljes névvel aláírnom, s mindezt úgy, hogy még férjhez se mentem... :D Tehát abszolút megértem a problémádat. De szerintem nem olyan nagy gond, ha kicsit hosszabb az ember neve. :) Bemutatkozásnál én is mindig csak azt a keresztnevemet mondom, amelyiket használom is, hogy azt jegyezzék meg és azon szólítsanak, a másikra úgyse hallgatok. Aláírni meg... nézd, szökőévben egyszer kerül olyan szituba az ember, hogy 2-nél több papírral kelljen felvésnie a nevét, azt pedig ilyenkor szerintem ki lehet bírni. :) Ha nem szívesen hagynád el a másik utónevedet sem, akkor tartsd meg bátran.
Tudom, manapság már nem divat, de én 'né' leszek, ha férjhez mentem. Csak úgy magában nem szeretném felvenni a vőlegényem nevét, mert szerintem az olyan, mintha testvérek lennénk, nem szeretném folyton magyarázni, hogy ja, nem, valójában az asszonykája vagyok és nem a húga. :) Szóval én inkább leszek né.
Tulajdonképpen kötőjeles megoldás se rossz szerintem, szóval ha te nagyon nem akarsz né lenni, akkor én ezt javaslom neked. :)
Legyél Bereczki-Ötvös Anna Ilona.
Sok boldogságot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!