Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van akkor, ha a tanú nem jelenik meg az esküvőn?
Pl. történik vele egy baleset, ami miatt nem tud megjelenni, de ugye az ő neve van leadva a polg.hivatalban.
(igen, erre nagyon kicsi az esély, de mi van ha mégis előfordul…)
Köszi.
Ezt a papírt egyébként két nappal az esküvő előtt kell visszavinni a hivatalba...gondolom úgy vannak vele, hogy két nappal előtte azért már csak tudja mindenki, hogy ki lesz a tanúja...
Na és ilyen esetben mi van akkor, ha a lejelentett tanú nem tud megjelenni?
Nekünk a tanúnk késett (!!) a polgáriról.. (a férjem barátjának a bnője volt- amikor szóba került, hogy kéne valaki férjem barátja helyett, mert ő bizonyos hivatlaos dolgok miatt nem lehetett, így elvállalta a barátnője- és mint utóbb kiderült, kissé kiborult, mert ő a párjával már több éve együtt volt akkor, de a srác még el sem jegyezte, szóval volt köztük egy veszekedés mielőtt elindultak) nagyon mrégesek voltunk férjemmel. Már ott tartottunk, hogy választunk a polg.mest.hivatali dolgozók közül valakit és nem várunk tovább.
Aztán csak beesett a hölgyemény.
Amúgy, ha nem jött volna el, akkor ott helyben a dolgozók közül kértünk volna meg valakit, hogy vállalja el. kb fél óra után ezt nekünk az anyakönyvvezető fel is ajánlotta, hogy áll egy ilyen opció is.
Augusztus 15.-én volt az esküvőnk, egyetlen szó sem esett a tanúkról.
Semmilyen papírt nem kellett kitölteni előtte. Ha jól tudom(nem voltam ott), akkor a ceremónia előtt írták be az adatokat. Lehet, h nálatok szigorúbban veszik ezt. De bárkivel történhet bármi, akkor hogyan módosítja az előre megírt jegyzőkönyvet? Egyáltalán melyik a helyes eljárás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!