Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki milyen sorrendbe kezdte el szervezni meg az esküvőjét?
először legyen egy párod :)
el is kell jegyezni
egyházi vagy polgári után van?
Nagyon vicces vagy első.
Meg van a vőlegény és a dátum is.
Nálunk így volt a sorrend:
1. Karácsony előtt lánykérés
2. Januárban: vendégek összeírása, létszám (65-ről indultunk). Időpont eldöntése, anyakönyvvezetőnél bejelentkezni. Étterem választás, zenész
3. Februárban: fotós, ceremóniamester, ruhák, gyűrűk, meghívók.
4. Március: meghívók kiosztása, csokiszökőkút intézése
5. Április: ékszer, hajdísz, tánctanulás
6. Május: cipő, ingek, harisnya. Ültetőkártyák, tánctanulás folytatás, nászút szervezése
7. Utolsó héten: egyeztetés az étteremmel, ceremóniamesterrel, kozmetikus, manikűr-pedikűr, próbafrizura, próbasmink, vendégváráshoz üdítők, szendvicsek, sütik intézése, gyertyavásárlás
Május 31-én volt az esküvő, és tökéletesre sikerült 5 hónap alatt is, nem kell évekig szervezni.
Ja és mi összesen 1,6M-t költöttünk, nászút nélkül. Ennek a harmadát kaptuk vissza. Mi fizettük az egészet, és senki nem szólt bele a szervezésbe.
Köszönöm #4 Még valaki? :)
2016.június 25. tűztük ki. 1,7-2 millió forintot szánunk rá. Kb 90-100 vendéggel.
Nálunk:
Megkérdeztük a preferált zenészt ráér-e X dátumon, majd foglaltunk helyet a kedvenc termünkben ugyanerre a dátumra. Ez után foglaltuk a vőfélyt, a fotós a tanum párja volt (evidens volt, hogy ráér), templomit februárban foglaltuk (idén augusztusra), a polgárit azt csak májusban (ugyanerre a szombati napra). Menet közben foglaltam ruhát, beszéltem a virágossal, sminkest azelőtt 1 hónappal foglaltam, a torát menet közben, kb. fél évvel azelőtt. Aztán váratlanul esküvő előtt 3 héttel más ruhát foglaltam, bukva az előző foglalót. Lassan kerestem fodrászt és menetközben készültek a vázák, az ültetőkártya tartók és ültetőkártyák...táncoltunk. Jártunk jegyes beszélgetésekre...esküvő előtt 3 nappal kiderült, hogy nincs pap aki összeadjon, így egy gyorstallpalló jegyeskurzus keretén belül megismerkedtünk az új Atyával, aki összeadott.
Minden tökéletes volt.
Legelsőnek egy hajdíszt vettünk, mert nagyon megtetszett, ez még abban az időszakban volt, amikor csak ötleteltünk az esküvőről. Sokan mondták, hogy milyen dolog, gombhoz venni a kabátot, de történetesen mikor a ruhámat megvettük, akkor kiderült, hogy a kettő tökéletesen passzol egymáshoz. Második dolog, amit beszereztünk az a ruhám volt, de ez is még akkor amikor még időpontunk sem volt, meg semmi sem volt leszervezve.
Kb. 4 hónappal az esküvő előtt felkeresünk néhány anyakönyvi hivatalt, ami részüknkről szóba jöhetett, hát mit ne mondjak, elég változatos a kínálat, nem árt körülnézni e téren is. Kb. ugyanekkor felkerestük a templomot is, ahol a szertartást szerettük volna. A lagzis helyszínt is ekkor foglaltuk le. Ezzel nem volt gond, nem keresgéltünk, volt egy hely, ahol szerettük volna és kész, csak oda mentünk érdeklődni.
3 hónappal esküvő előtt elkészítettük a meghívókat és át is adtuk. Nagyjából ekkor beszéltük meg a dolgot a fotóssal is.
1 hónappal az esküvő előtt foglaltuk le a videóst, zenekart, beszéltünk a virágossal és a cukrásszal.
1 millió körül volt a költség, nagyjából ennyit kaptunk vissza (forintra pontosan egyiket sem tudom), 70-en voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!