Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi egy esküvő? (polgári)

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi egy esküvő? (polgári)

Figyelt kérdés

lesz a fiunk keresztelője.és az esperes mondta,h mivel nem vagyunk megesküdve összead minket a keresztelő elött.de ha már lesz egyházi akkor már legyen polgári is.a létszám nem nőne az esküvő miatt.az ételt meg az innivalót mindenképp meg kell venni,mert keresztelő lesz.igy azokat már nem számolom.de mennyi a polgári esküvő?a házassági engedély kikéréséért kell fizetni?az anyakönyvvezetőnek van tarifája,vagy csak adunk neki egy összeget.elég szűkös a költségvetés,és most a párommal azon vacilálunk h belevágjunk-e vagy sem.mindenképpen akarunk majd esküvőt,és most lenne rá alkalom is csak nem tudjuk h mennyibe kerül,hogy lesz e rá pénzzünk.és nincs sok időnk sem az utána futkosásnak,mert jövő hónap végén lesz a keresztelő.de gondoltam h vannak itt páran akik már túlvannak rajta,és tapasztaltabbak mint mi.

a segítséget előre is köszönöm.

2010. márc. 7. 22:22
 1/10 A kérdező kommentje:

lakodalom nem lesz,mivel a fiam még kicsi(8 hós lesz akkor),de nem is nagyon érdekel a lagzi rész.a kaját mi csináljuk,meg a sütiket is.zenét szintén.ruhát vagy veszek valami használtat,vagy kölcsönzök egyet mint báli ruha(mert menyasszonyi ruhaként drágább).na de a kölcsönzés mennyi.báli ruhaként lehet már kölcsönözni szépet 15-20 ezer forintért?

egyébbként pici esküvő lenne(ha lesz),mert 25-30 fő lesz.

2010. márc. 7. 22:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A házasságkötés bejeltéséhez kell mindkét fél

- születési anyakönyvi kivonata

- személyi igazolványa

- lakcímkártyája

Minimum 30 nappal, maximum 6 hónappal a tervesezz itőbpot előtt be kell jelenteni a házassági szándékot annál az anyakönyvvezetőnél, ahol házasodni számdékoztok.

A házasságkötés két tanú előtt INGYENES, semmit sem kell fizetni érte, állampolgári jog. (Mi is tök ingyen esküdtünk.) Benne van a jogszabályban is, mindjárt utánanézek. Pénzt kérni ezért a szolgáltatásért TILOS, az anyakönyvvezetőket ezért fizetik.

Pénzt kérni csak virágért, terembérletért, pezsgőért, zenéért stb, tehát ceremóniáért lehet.

2010. márc. 7. 23:18
 3/10 anonim ***** válasza:

[link]

Költségek

Az anyakönyvvezetői eljárásnak (beleértve a házassági anyakönyvi kivonat kiadását is) semmiféle anyagi vonzata nincs . Az anyakönyvezető irodájában lezajlott házasságkötésért sem kell fizetni, viszont ha ünnepélyes szertartást akarnak a házasulandók, az önkormányzatonként eltérő mértékű, és a ceremónia külsőségeitől függő összegbe kerül.

2010. márc. 7. 23:24
 4/10 anonim ***** válasza:

A link még egyszer: [link]

Egyébként itt mindent érthetően leírnak a polgári házasságkötésről.

2010. márc. 7. 23:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, h báli ruhaként tudsz fehér ruhát kölcsönözni, a szalonok se most jöttek a 6:20-assal. Viszont kb. 20-30 ezerért lehet kapni fehér estélyit/kisestélyit alkalmiruha-boltban.
2010. márc. 8. 09:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen jól írták neked,ha csak két tanuval mész ingyen van,ha több fő pl 30főig vagy valahogy így,már kérhetnek pénzt.Sok helyen már csekket adnak és be kell fizetned.HA 50-100fővel mész akkor meg 12ezer...

én is számítottam pénzre mert 34en leszünk de kinevetett az anyakönyvvezető,mert hallották már h van ahol fizetni kell,de pl sok helyen még nem.Ott ahová mi jelentkeztünk be most pénteken pl nem kell.De mivel szombaton lesz,és az nem munkanap,és csak miattunk jönnek be,ezért szoktak adni tiszteletdíjat,amennyit te gondolsz.Mi pl 5ezret adunk,mert nem lesz rá több.

Csak egy pezsgőt kell vinned,de az sem kötelező,azt szolgálják fel nektek meg a tanuknak utána.

A legegyszerűbb ha bemész nálatok az anyakönyvvezetőhöz és méegkérdezed h ott mi a szokás,akkor megtudod h mennyibe kerül,vagy nem kerül!

Aztán a ruhás válaszolónak üzenném h igenis van báli ruha fehér és 15ezerből megvan a kölcsönzée.NEm hallottál még iskolai bálokról ahol keringőznek,és arra menyasszonyi ruhát bérelnek, csak keringő ruha néven,és akkor sokkal olcsóbb????

Ráadául csak nézz sét a vaterán vagy tesz veszen,rengeteg gyönyörű ruha van,15-20ért,és akkor a tiéd is lesz nem csak bérled!!!

Sok szerencsét!

2010. márc. 9. 15:39
 7/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.lesz esküvő.tegnap a párom végre eldöntötte(az a kitétel,h nem lehet drága ruhám,amit persze nem is akarok drágáért szerezni)néztem vaterán és teszen.nagyon sok gyönyörű ruha van fenn,és vannak már 10ezerért is akár,ami csodaszép.szóval onnan fogok venni,és elrakom,talán majd egyszer még jó lesz valamire.

mégegyszer köszönöm a válaszokat.holnap megkérdeztetem az anyakönyvvezetőt apuval,mert ő minden nap jár ott.

2010. márc. 10. 09:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

a polgári esketés ingyenes, csak ha kértek valami extrát, akkor kell fizetni (számíthat extrának a terembérlés is! meg kell kérdezni előre).

Ruhát -ha Bp. környéki vagy- akkor a Garay téren érdemes nézni! Vannak menyasszonyi ruhák is, meg estélyik fehér/pezsgő színben, én 10 ezerére vettem ott! és tudom máskor is hordani.

2010. márc. 10. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:

na megoldódott a ruha kérdés.találtam ruhát nagyon olcsón.keringőruha,fehér,és meg nem mondaná rólúk az ember h nem menyasszonyi ruhák.5000-től már lehet bérelni.termet nem kell bérelnünk(fizetnünk),mert a kultúr házban lesz a fiam keresztelője,és elötte lesz az esküvő.

köszönöm mégegyszer a segítségeteket.

2010. márc. 12. 11:29
 10/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Lehet butaságot kérdezek! De kb. mennyibe kerül egy polgári esküvő és utánna,ha elmegyünk étterembe!

Kb.13-an leszünk! Tudnátok nekem segíteni?

Előre is köszönöm!

2010. márc. 22. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!