Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan emlékezzünk édesapámra az esküvőn?
Nagyon szomorú, de sajnos, nincs köztünk már 6 hónappal ezelőtt eltávozott. Édesanyám tette fel igazából a kérdést, hogy lesz-e például "1perc néma csend" az emlékére, de én attól félek az túl sírósra sikerülne...Még nagyon friss ez az egész :(
Arra gondoltam a vőfélyt kérem meg, hogy valamilyen formában tegyen említést édesapámról és arról, hogy neki is sok mindent köszönhetünk...
Mit gondoltok erről? Valaki aki esetleg hasonló helyzetben volt?
Ha van még ötletetek, szívesen meghallgatom én is- nekem sajnos az édesanyám ment el.
Gondolkozom, hogy lehetne megemlékezni róla, de sajnos az utolsó egy évében szellemileg és testileg is teljesen (csecsemő szint) leépült. Nem szeretném, ha így emlékezne rá a család..
Én is voltam ilyenen: a vőfély a szülőköszöntőben említette meg, annál a résznél, amikor a menyasszony nevében beszélt. Lényegében hasonló szöveg volt mint a többi búcsúszöveg (elhunyt, ezért nem lehet itt, de a lánya hálás neki, hogy felnevelte, stb. Stb. ), így a szomorú tény ellenére sem törte meg az alaphangulatot. A menyasszony nevében mondott szövegek asszem ilyen sorrendben jöttek:
- a vőlegény szüleinek üdvözlése
- búcsú az édesanyától
- búcsú a testvértől
- búcsú a halott apától
- búcsú a szülői háztól.
A vőfélyeknek biztos hogy vannak erre különböző szép verseik, amik nem törik meg a ceremónia menetét.
A vőfély amikor kikéri a lányt, a fiút és a lányt is elbúcsúztatja, ilyenkor azokról is megemlékeznek akik nem lehetnek ott. :( Nálunk legalábbis ezt külön kérdezte. Egy esküvőn mindennek meg van az ideje és ez az idő a sírás ideje.
Nagyon sajnálom Édesapádat, részvétem!
És azért sok boldogságot kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!