Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Koszorúslány kérdés. Ez hogy szokott lenni?
A húgommal fel lettünk kérve koszorúslánynak. Csakhogy a barátnőnk esküvője Görögországban (most ott él) vagy Cipruson lesz (még nem döntötte el). A vőlegény egy kőgazdag görög pasi.
Alapból feltételeztem (lehet, hogy helytelenül), hogy ő/ők fogják állni a repülőjegyet, mivel mégse BKV-val megyünk ki. Most derült ki, hogy rosszul hittem. Viszont a barátnőnk, akinek a vőlegénye fizet mindent, nem fogja fel, hogy nekünk igenis sok pénz a repjegy, fizethetnénk belőle a rezsit is.
Ezek után azt sem tudom, szállást biztosítanak-e, vagy hogy a ruhát nekünk kell-e fizetni.
Világosítsatok fel, hogy megy ez, légyszi.
Szállást illene biztosítani, mi legalábbis mindenkinek fizettük, aki kérte (nem akartuk, hogy szállás hiány miatt hamarabb hazamenjenek), de voltam olyan esküvőn is, ahol magunknak kellett fizetni a szállást.
A koszorúslány ruha kölcsönzését régebben a menyasszony fizette, szerintem manapság mindenki maga intézi. Abban az esetben, ha a menyasszonynak extra kívánságai vannak, mint pl mindenki legyen egyforma rózsaszínben, korrektnek tartanám, ha a ő is fizetné a ruhákat. Nálunk mindenki maga állta, csak annyi kérésem volt, h arany-barna árnyalata legyen a ruháknak. Nem ragaszkodtam habos-babos ruhákhoz, az összes "lányom" olyan ruhát vett, amit később is fel tudott venni.
Szóval, ezt érdemes mindenképpen velük tisztázni, h ők hogy gondolkodnak.
Nálunk is az a szokás,hogy a menyasszony fizeti a koszorúslányok ruháját.Az esküvőmön a két barátnőmet kértem fel,hogy legyenek a koszorúslányaim.Mivel két teljesen különböző karakterű lányról van szó,az egyik kreol bőrű,barna hajú,barna szemű és magas a másik alacsony,szőke hajú,kék szemű és tejfehér bőrű,ezért el sem tudtam volna képzelni,hogy egyenruhát kényszerítsek rájuk még színekben sem.Mind a kettőnek más áll jól,más fazon és szín,ezért rájuk bíztam,de én fizettem.Mondjuk együtt mentünk el ruhát választani,hogy segítsünk egymásnak.Elértem,amit szerettem volna,hogy mindneki jól érezze magát abban a ruhában,ami jól áll neki és tetszik neki.Nem érdekelt,hogy tarka lesz a csoportkép.
Mivel az esküvőt egy Balaton parti helyen tartottuk ( nem voltunk sokan,15fő),ezért a vendégeknek mi álltuk a szállását,hisz egyik vendég sem lakott abban a városban.
Az utazási költséget nem álltuk,de a te esetedben ez azért nem két fillér,így szerintem a barátnődnek éreznie kellene,hogy súlyos dolgot kér azzal,hogy ti álljátok ezt is.
Egyetértek a többiekkel,kérdezd meg,hogy mely dolgok költségeit kell nektek állnotok.Ha ez anyagilag nem megy,akkor mondd el a barátnődnek,bár ő is magyar,tudhatná,hogy ezt az itthoni fizetések mellett nem könnyű kinyögni.Beszélj vele mindenképp!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!