Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol legyen az esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol legyen az esküvő?

Figyelt kérdés

Van némi ellentét a párom és én közöttem.

Én falusi lány vagyok (Bács-Kiskun), vőlegényem pesti, már én is Pesten élek vele 3 éve. Ő azt szeretné, ha az esküvő Pesten lenne, én viszont a falum kicsi templomába szeretnék esküdni. Mindig is ezt szerettem volna.

Nem tudom az mennyire számít, de az ő részéről csak kb 15 ember lesz, az enyémről viszont 50. Ha Pesten lenne, akkor az én vendégeimnek kellene többet utazni, akik többen vannak. Szerintetek?

2015. febr. 27. 23:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

1.) a hagyomány szerint a menyasszony szülőfalujában/szülővárosában tartják az esküvőt

2.) 50 kontra 15 embernél utazzon már le az a 15 pesti vidékre, ne az 50 legyen szopatva

3.) egy lánynak ez mindig nagyobb esemény, mint egy fiúnak, úgyhogy hagyja, hogy ez a te napod legyen, ne hisztizzen

2015. febr. 27. 23:31
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Az előttem szóló minden egyes szavával egyet értek. A lányok kicsi koruk óta az esküvőjükről álmodoznak, a fiúkat meg lássuk be általában hidegen hagyja...
2015. febr. 27. 23:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne ha mondjuk a polgári Pesten lenne két tanúval? Egy másik időpontban meg a templomi a te faludban, utána a nagy felhajtással, meg lagzival. Így mindenki boldog.
2015. febr. 27. 23:58
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Meg az anyagiakat se felejtsük el, hogy vidéken kb fele-harmad annyi, mint Bp-n.
2015. febr. 28. 00:22
 5/12 anonim ***** válasza:
42%
A te faludban legyen,egyertelmu. (Utolso: videken sem olcsobb mar)
2015. febr. 28. 00:43
 6/12 A kérdező kommentje:

egyes,köszönöm, hasznos tanácsok illetve aduászok :D

hármas, nem kéttanus lesz a polgári, hanem nagyon szűk családikörös.

ötös, azért olyan szempontból olcsóbb, hogy itt mi szerezzük be pl a menühöz a hozzávalókat, a szakács ingyenes, mert egy rokonunk lesz az. Virágok ismerőstől szintén olcsóbbak.

2015. febr. 28. 01:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"nem kéttanus lesz a polgári, hanem nagyon szűk családikörös"

Tök mindegy, attól ez még lehet Pesten. Nem is kell túl cifrázni, egy szép kosztüm kell, aztán beülni egy kellemes helyre vacsorázni, ünnepelni.

Értem én, hogy minden áron otthon akarsz esküdni, de talán a párod is így van ezzel. Valamiféle kompromisszumra kell jutnotok. Azért bármilyen magasztosan hangzik, hogy te vagy a menyasszony ez a te napod, mégis a kettőtök közös életét alapozzátok meg. Azt meg azért csúnya lenne úgy kezdeni, hogy te eldöntöd mi van és akkor az úgy van.

2015. febr. 28. 02:32
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

A vidéki jobb ötlet lenne. Pesten az esküvők sem olyanok mint vidéken. Szorosan egymás után be vannak szorítva az esküvők. Kicsit monotonra is vannak véve.

Vidéken más , személyesebb. Ott a falusiak is ha megtudják ki házasodik elmennek menyasszonyt nézni a templomba.

A vidéken élő rokonok könnyebben tudnák elszállásolni a 15 pesti rokont.

Sokkal meghittebb és kellemesebb lenne az mint pesten ahol futószalagon mennek nyáron az esküvők.

2015. febr. 28. 03:04
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Az előttem írók felsoroltak egy csomó jó érvet, ezekkel próbálj meg hatni a párodra, szerintem logikus és jogos érvek ;) hajrá!
2015. febr. 28. 10:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A 15 kontra 50 főt tekintve én is arra szavaznék, hogy a szülőfaludban legyen az esküvő, előttem jobbára leírták, hogy miért.

Az már külön magánvéleményem, hogy szerintem hangulatosabb is lehet egy falusi esküvő, főleg ha szép időt fogtok ki.

2015. febr. 28. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!