Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagyon közeli hozzátartozónak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon közeli hozzátartozónak, ha nem tudok lakodalmára menni, akkor is kell ajándékot adni vagy elég postai levélben gratulálni?

Figyelt kérdés
2015. febr. 23. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Akkor sem KELL ajándékot vinni, ha eltudsz menni a lakodalmára, csak illik.

De ha nem tudsz elmenni, egy dísztávirat vagy gratuláló levél is elég.

2015. febr. 23. 21:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Miért ne kéne? Mindenki ad, pláne a közeli rokonok (testvér, szülő, gyerek stb). Nekem nem a pénzen múlik, hogy nem akarok adni, hanem hogy nem tudok elmenni és így furcsának érzem, hogy több tíz ezret adnék utólag. Anno én kaptam tőle, de mostaniban nincs kimondottan jó kapcsolat se köztünk.
2015. febr. 23. 21:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Pénzt azért szoktak adni leginkább ma, hogy állják a rájuk jutó lakodalmi kötlséget. Ha nem mész, én gratulálnék valami szép lapon ekresztül, aztán éljenek boldogan. Pláne ha annyira jóban sem vagytok már meg el se mész.
2015. febr. 24. 00:05
 4/6 anonim ***** válasza:

mi nem tudtunk elmenni a férjem testvérének az esküvőjére,mert a férjem influenzás lett,és nagyon beteg volt

ettől függetlenül adtunk borítékot

2015. márc. 7. 08:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem közeli rokonnak akkor is illik adni ajándékot, ha nem tusz elmenni az esküvőjükre. Különösen, ha ők is adtak nektek, akkor illik viszonozni.

Már csak azért is, mert alapból szerintem kicsit udvariatlanság egy közeli rokon esküvőjére nem elmenni, hacsak nem egy tényleg nagyon fontos másik ok miatt nem tudtok elmenni. Ez a "nem elmenés" azt jelzi feléjük, hogy "van jobb dolgotok is", mint az esküvőjükre elmenni, nem törődtök velük, nem fontosak a számotokra.

Ezt az udvariatlanságot lehet kompenzálni kicsit az ajándékkal, a nem tudsz elmenni egy fontos ok miatt.

Én ezt csinálnám.

2015. márc. 7. 20:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Távolság miatt nem tudunk elmenni. Rokonunk ezt tudja és elfogadta, igaz az esküvő időpontot nem hozzánk alakította mert mondván, így olcsóbb a szervezés. Lett volna olyan lehetőség ami nekünk jó lett volna, de csak az anyagiakat tartotta szem előtt és nem a családi összetartózást.
2015. márc. 10. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!