Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyűrű csináltatás hogy zajlik, ha van aranyunk?
Ezt úgy értem, ha kell két gyűrűhöz pl 12 g arany, és van ennyi aranyunk, akkor elvisszük az ötvöshöz és csak munkadíjat kell fizetni? Egyedi gravíros gyűrűt szeretnénk.
Tudom nehéz kérdés, de sacc/kb-ra mennyire jöhet ki szerintetek? Mind a kettőnknek vékony ujja van.
Ezt most azért kérdezem, hogy előre tudjak valami kb-t, hogy pókerarccal tudjak tárgyalni az ötvössel, ne lássa rajtam, hogy épp szívrohamot kaptam!
Szóval aki tudja, hogy megy az ékszercsináltatás, ossza meg velem! Köszönöm.
Ja egy másik kérdés. Ezüst gyűrűt vesznek be, mert kifogytam a gyűrűmből, ha már ott vagyok, két legyet egy csapásra!
Köszönöm
Köszönöm :) Hát jó csak egy kb árra lettem volna kíváncsi, hátha valaki csináltatott mostanában.
De ez most meglep, hogy törtarany árban beveszik? Én egy nagyon értékes nyakláncomat adnám, ami örökség volt. Azt szeretném, hogy annak minden cseppjét beleforgassák a gyűrűbe. Az az enyém.
Vagy ezt most úgy kell érteni, hogy elveszik az aranyamat, felolvasztják és törtarany-arany árkülönbségéért vehetem meg újra a saját aranyamat? Azért az fájna :D
Azt hittem ilyenkor hurrá van arany, ennyiért csinálok belőle fakockát, vagy ilyesmi a rendszer.
Egyébként követ nem szeretnék, sima karikagyűrű gravírozással.
,,Én egy nagyon értékes nyakláncomat adnám, ami örökség volt. Azt szeretném, hogy annak minden cseppjét beleforgassák a gyűrűbe."
Ez nem így működik. Az ötvös nem azt az aranyat használja fel amit te beviszel. Azt leméri, hogy hány gramm és ugyanannyi grammnyi gyűrűt állít neked elő ugyanolyan karátszámú tömbaranyból.
Mi is csináltattuk a karikagyűrűinket de azon nem volt semmi cicoma, csak simán 6mm széles féldomború arany karikagyűrűk, belül dátumos gravírral. 12 gramm lett a kettő. Ennek a munkadíja volt darabonként valahol 2-3000ft között illetve 10 ft/ karakter, de mi ezeket is arannyal fizettük. Nekünk sok volt, és meg is vették. Azért is adtuk el mert nem igazán hordunk ékszert, és nem akartuk hogy itthon porosodjon ha pénzt is csinálhatunk belőle.
Gondolom ha valami bonyolultabbat akartok akkor valószínűleg valamivel több. De tényleg érdemes megkérdezni. Biztos nem is dolgoznak pont egyforma áron, és attól függ hová mentek.
Óóóóó azt nem tudtam, hogy nem a sajátomat kapom vissza :( Az lett volna a pláne, hogy megtarthassam az örökségem, csak más formában. Ne értsetek félre, nem az értéke miatt, mert ugye azt így is úgy is megkapom. Csak hát... a dédimé volt. Na jó, akkor nézek valami mást, biztos van még más arany ékszerem is.
Köszönöm a válaszokat. Aki csináltatott még így, az írja meg nyugodtan kb mennyi lehetett az ára :)
Mi beadtuk az aranyat és 90%-ot adtak úgymond érte. Tehát minden grammon vesztettünk 10%-ot, plussz munkadíj. Így nem volt sok összesen. Olyan 30 E
8 gramm a két gyűrű
Ja a két gyűrű az hagyományos karika,véséssel.
Figyu ha találsz ötvöst,és elég jó fej,akkor elmondod neki az aranyad történetét,és ha szépen megkéred sztem megfogja abból csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!