Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Normális, hogy 23évesen azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy 23évesen azt érzem, le vagyok maradva?

Figyelt kérdés

Körülöttem mindenki szül, többéves kapcsolatban van..stb.

Én meg szingli vagyok.

2015. jan. 19. 20:35
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
84%

39

Nyugi. Itt egyesek képtelenek felfogni hogy nem minden ember egyforma:), és egy férfi érettsége nem a korától függ. Az én férjem is boldog 25 évesen, 3 éve házasan. Igen, biztos szentségtörés, hogy 3,5 évvel fiatalabb férjem lett, és biztos ő is olyan mint a többi kocsmatöltelék akik ribiket kajtatni akarnak 10 év múlva. Ugyan, hagyjuk már...

Minden férfinak megvan a lehetősége életutat választani. És bármennyire hihetetlen, nem mindegyik vágyik ivászatra, mértéktelen bulizásra, és minden este másik nőre, akinek még a nevét se tudja.

2015. jan. 20. 17:10
 42/56 anonim ***** válasza:
47%

ha azt néznék csak,hogy biológiailag mikor alkalmas az ember a szülésre,akkor már 16 évesen is szülhetnének.

Ugye ezt nem gondoljátok komolyan?

Nehogy már egy 30as ember öreg legyen a gyerekszüléshez vagy apasághoz.

Még 40 körül is lehet simán szülőnek lenni.

Persze nem azoknak,akik már 25 évesen úgy néznek ki,mint egy lelakott 40 éves.

Egy 20on éves ember még az útját keresni,önmagát ismeri,mit szeretne a világtól,stb.

Nagyon sokat változunk 20-30 között.

30 felett már inkább kezd kialakulni,stabilizálódni az ember személyisége is.

Nézd meg az ilyen 20on évesen házasodottakat,ők dobják fel a válási statisztikákat.

Miért bűn azt mondani,hogy egy 20on éves,30as közepén járó ember még fiatal és élni akar?

Mikor ez az igazság.

35 éves korig a felépítő folyamatok vannak túlsúlyban.

Tehát 30-35 között is bőven ideális gyereket vállalni.

Most komolyan.

Szerintetek az a 25 éves fiú,aki 20 éves kora óta nem szexelt mással,csak egy nővel.

40 évesen nem fog besokallni?

Most csak annyit lát még,hogy fiatal,és van egy szép barátnője.De később más lesz,az tuti.

Persze,ha a felesége megengedi neki majd időnkét,hogy mással szexeljen,az más.

De erre 10ből 9,5 nő alkalmatlan,nem hajlandó ilyen kapcsolatban élni.

Én nem rosszat akartam annak,aki ezt írta,csak azt mondtam,hogy ne ringassa magát abba,hogy ez mindig így lesz.

Ne legyen igazam,de az ilyeneknek gyakran súlyos következményei vannak.

2015. jan. 20. 17:35
 43/56 anonim ***** válasza:

Látod,máris kocsmatölteléknek nevezed azt,ami egy ternészetes pszichológiai folyamat.

Az a baj,hogy a társadalom úgy állítja be,mintha ez lenne a normális.Hogy egész életedben 1 emberrel szexelj.

Pedig nem az.

Nem kell ehhez kocsmatölteléknek lenni.

Szimpla szexuálpszichológia.

Az emberek nem tudják szétválasztani az érzelmeket a szextől.

2015. jan. 20. 17:36
 44/56 anonim ***** válasza:
41%

59 százalékos te akkora baromságokat írsz, hogy az már fáj. Orvostanhallgató vagyok, a nőgyógyászok állandó problémája az a kismamákkal, hogy öregek! Nem harminc felett kell szülni az elsőt! Érdemes megnézni egy Down incidenciát életkorra lebontva. 30 éves anyai kor alatt szinte nem létezik a betegség, felette exponenciálisan emelkedik. És lehetne itt még gestációs diabetes insipidus miatt a cukorban úszó négy kiló feletti babákról beszélni, a meddőségről, ami rengeteg párt érint ma Magyarországon és mely egyik jelentős oka az anya élemedett kora.

Szülni 20 és 30 éves kor között ideális és ebbel az ország szinte MINDEN nőgyógyásza egyetért velem.

Arról nem is beszélve, hogy marhára nem mindegy, az sem, hogy mekkora lesz például a generációs szakadék anya és gyermeke között, vagy, hogy nagymama korodban tudod e majd segíteni a gyermeked, a mai kemény világban, vagy ő fog pelenkázni téged a saját gyermeke mellett.

Manapság az emberek nem akarnak felnőni, nem nem tudnak, nem akarnak! A csapból is az folyik, hogy éld ki magad, élj úgy, mint egy állat kefélj össze-vissza, szülj harminc felett, majd válj el. Ne vállald a tetteidért a következményeket, legyen 100 abortuszod, mert ma az a menő. Ó és fogyassz, fogyassz, fogyassz, a hozzád hasonló meg be is veszi ezt a baromságot. A szüleim 26 éve élnek boldog házasságban, anyám 22 éves volt, amikor hozzáment apámhoz. Érdekes nekik ment... Annyira bírom, amikor a magadfajta dolce vita, libsi megpróbálja megidealizálni, azt, hogy miért is kell állat módjára élni.

2015. jan. 20. 18:58
 45/56 anonim ***** válasza:

Én nem állítottam, hogy 30-35 között ne lehetne gyereket szülni, mert lehet. Természetesen. 40 évesen is. Csak nem véletlen, hogy 35 felett alapból csinálnak olyan szűréseket, ami egy huszonévesnél fel sem merül. Anyám 25 évesen szült engem, 35 évesen az öcsémet. Akárkinek akármikor elmeséli, hogy a nővéremmel és velem való terhessége egy kis semmi volt a 35 éveshez képest. Ugyanez a gyerekhez való felkeléssel.

Egyszerűen biológiailag 20 és 30 között vagyunk erre idálisak (és senki nem mondta, hogy 16 évesen!)

Ezt lehet tagadni. Tény, hogy manapság ebben a korban az emberek mentálisan nem feltétlen alkalmasak rá, de nem azért mert amúgy ne lehetnének azok, hanem mert a szülők is 30 éves korukig tutjgatják csemetéiket. Nem egy 30 éves már férfi és nő. És egy 25 éves is.Ezt tudomásul kell venni, felelősséget kell vállalni és fel kell nőni.

És ennek nem feltétlen van köze a gyerekvállaláshoz. Mert úgy is lehet valaki komoly felnőtt ha soha nem lesz gyereke. Az a baj, hogy a mai emberek sehogy nem akarnak felnőni. És ez sajnos tény. És nem azért mert 35 éves korára fejlődik ki a személyisége. Hagyjuk már... Ezért persze a szüleink is felelősek, de ez tényleg egy komplikáltabb téma ennél. Mind szociológiai, mint pszichológiai értelemben.

2015. jan. 20. 18:59
 46/56 anonim ***** válasza:
54%

"Miért bűn azt mondani,hogy egy 20on éves,30as közepén járó ember még fiatal és élni akar?

Mikor ez az igazság."

De mi az, hogy élni akar? Szerinted aki 25 évesen házas, az nem él? Együtt is lehet bulizni, utazgatni stb, nehogymár az "élni akarok" abból álljon, hogy kefélek össze-vissza. Ezen kívül minden mást ugyanúgy lehet csinálni házasként is. Sőt, gyerekkel se kell magadat temetni, mindent meg lehet oldani. Ha megnézem a környezetemet, az ilyen "huszonévesen nem akarok tartós kapcsolatot, mert ki akarom élni magam" típusú emberek 35-40 évesen kétségbeesetten kaparnak normális partner után, mert hirtelen leesik neki, hogy késésben vannak. Csak addigra a normálisabbja már elkelt.

"Most komolyan.

Szerintetek az a 25 éves fiú,aki 20 éves kora óta nem szexelt mással,csak egy nővel.

40 évesen nem fog besokallni?"

De miért kell azt hinni, hogy minden faszinak az az életcélja, hogy minden nőt megdugjon? Miért elképzelhetetlen, hogy valakinek nem probléma, hogy 20 éves kora után csak egy nője volt? Miért furcsa, hogy valakit nem hoz lázba, hogy össze-vissza dugjon? Most attól, hogy neked a hűség nem erősséged, és a kefélés nagyobb érték, mint a család, nem mindenki ilyen. Bármilyen hihetetlen, engem se hozott lázba soha, hogy hetente 5 pasi átmenjen rajtam, most se hoz.

Én értem, hogy te így érzed, de te meg azt értsd meg, hogy nem vagyunk egyformák. Vannak harmincasok, sőt, 40 körüliek is, akik az életben nem nőnek fel, és örökké hülyegyerekek maradnak, és vannak olyanok, akik 25 évesen meg nem akarnak már ilyenek lenni, és szexben meg nem a partnerek mennyisége fontos nekik, hanem a minőség. Valamint felfogják, hogy van, amit nem éri meg kockáztatni egy kósza numeráért, és nem az a legfontosabb, hogy minél több emberrel kamatyoljunk.

Továbbra is azt mondom, hogy mostanság az emberek többsége egyszerűen nem akar felnőni, és kifogásokat keres.

2015. jan. 20. 19:16
 47/56 anonim ***** válasza:

Miért kell kiforgatni azt,amit írtam?

Először,kedves orvostanhallgató:)

Én biológus vagyok,nyilván nem egy szint,de nem kell teljesen analfabétának nézni másokat.

Nem mondtam,azt,hogy 30 felett a legegészségesebb szülni biológiai szempontból!

Viszont nem is veszélyes.

Rengetegen szülnek 30 felett.És semmi baja nincs a gyereknek.

Amikor gyereket vállalunk,akkor nem csak az állatias ösztöneinkre kell hagyatkozni,és,hogy biológiai szempontból mi a legjobb,ugyanis nem az állatvilágban élünk.Fejlett utódgondozás van az embernél,illetve hosszú évekig él a gyerek a családban,ami nem mindegy milyen.Ez majd meghatározza milyen lesz az új egyed,és hogy hogyan tud beilleszkedni a világba.

Ha egy 30 feletti ember vállal gyereket,sokkal nagyobb az esélye a gyereknek egy jó gyerekkorra,és nagyobb esélyes lesz belőle egészséges felnőtt,mert egy 30 feletti ember sokkal érettebb a gyerekneveléshez,mint egy 20-25 éves(aki maga is még szinte egy gyerek).

Másik válaszoló.

Nem azt mondtam,hogy mindenkit meg kell dugni.

De az,hogy valaki egész életében csak 1 személlyel szexelt,nem egészséges,ha biológiai és pszichológiai szempontból nézzük.

Tehát,teszem azt,ha a 25 éves fiatal ember,30 évesen teljesen megváltozik,kialakul a felnőtt személyisége akkor fogja igazán látni,hogy mire vágyik.

De ha van gyereke,akkor sokkal nehezebben fog szabadulni,és a gyerek is megissza ennek a levét.

Nem csak maga a szexről szól a dolog,hanem arról,hogy teljesen felelőtlen 20-25 évesen semmi egzisztenciára gyereket vállalni.

De ez nem csak anyagi,hanem érzelmi kérdés is.

25 évesen jó,ha az ember lediplomázik.Utána dolgozik egy kicsit,megismeri a valódi világot,és 30-35 évesen eljut ilyen szintre,hogy gyereket vállaljon.Vagy eldöntheti hogy neki ez megéri e.

Később már bánthatja.

Ha nekem lenne gyereket biztos mindig azt tanítanám neki,hogy 30 éves koráig tanuljon,dolgozzon,tapasztaljon,ismerje meg a világot.

És majd utána eldöntheti mire vágyik.És még akkor sem lesz késő.

Rengeteg család emiatt megy tönkre,mert a szülők fiatalon,éretlen fejjel mentek bele ilyesmibe.

Aztán rengetegtől hallani,hogy ők ezt nem is akarták.

2015. jan. 20. 23:18
 48/56 anonim ***** válasza:
47%
Az már egy másik kérdés,hogy akinek józan esze van,és vannak igényei ebbe az országba nem szül gyereket.
2015. jan. 20. 23:21
 49/56 anonim ***** válasza:

"teljesen felelőtlen 20-25 évesen semmi egzisztenciára gyereket vállalni (...) 25 évesen jó,ha az ember lediplomázik.Utána dolgozik egy kicsit,megismeri a valódi világot"

Ajánlom figyelmedbe a 34-es számmal ellátott válaszomat. Abból láthatod, hogy nem semmi egzisztenciáról, meg 5 perce dolgozásról van szó.

Egyébként felőlem te alapíts családot 40 évesen, engem ez nem zavar, csak ne szóld már le csípőből azokat, akik kicsit előbb felnőnek. Ez az általánosítás zavar, nem minden ember egyforma.

2015. jan. 20. 23:26
 50/56 anonim ***** válasza:

Valaki linkeljen már be nekem valami anyagot, ahol azt mondják/írják, hogy az abortusz menő.

Ahhoz, hogy valaki nem akar felnőni, senkinek semmi köze. És ha azt hiszitek, hogy az ember automatikusan "felnő", és felelősségteljes ember lesz, mert megházasodik, és születik egy gyereke, nagyon el vagytok tévedve.

2015. jan. 21. 00:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!