Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti melyik kéz melyik ujján...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti melyik kéz melyik ujján hordjátok az eljegyzési illetve a karikagyurutoket?

Figyelt kérdés
En az eljegyzesi gyurumet a bal kéz kozépso ujjan hordom, mivel a gyurusre nagy lett volna es nem akartam kivetetni belole gondolvan, hogy eskuvo utan ugyis ott fogom hordani. A karikagyurut pedig ugy tudom hogy eskuvo elott a bal kez gyurusujjan, eskuvo utan pedig a jobb kez gyurusujjan hordjak. Es akkor az eljegyzesi gyurumet hagyhatom a bal kez kozepso ujjan?
2015. jan. 12. 22:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ott hordod ahol akarod...

Mi karikával jegyeztük el egymást, igy a balon hordtam az esküvőig, majd a jobbon már hazaskent,ma gyűrűsujjamon mindkét esetben..

Amerikaban és sok orszagban a bal kézen hordjak hazaskent is..

Az ismerőseim, akik kaptak köves gyűrűt balkéz gyűrűsön hordtak, és maradt is, mert csak esküvő után kezdték hordani a karikát a jobb kéz gyűrűsujján

Szerintem barmelyiken hord az ember karikát tudjak, hogy hazas az ember..

2015. jan. 12. 22:23
 2/11 anonim ***** válasza:
jobb gyűrűsön mind a kettőt. Illetve a kövest nem hordom egy ideje, mert 1x kiesett belőle a kő, megcsináltattam, de azóta félek viselni
2015. jan. 12. 22:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Eljegyzési gyűrű a karikagyűrű, azt eljegyzéskor a bal kézen és mellette a kövesgyűrűt. Esküvő után a karikagyűrűt a jobbkézen, a köves gyűrűt, ahol akarod.
2015. jan. 12. 22:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Esküvő előtt állunk még, köves gyűrűm jobb kéz gyűrűsujján, karikát bal kéz gyűrűsujján. Esküvő után cserélek.
2015. jan. 12. 22:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Mi mikor eljegyeztük egymást, jobb kézen hordtuk a gyűrűnket, esküvő után én a balon fogom hordani, a párom meg ahol akarja.
2015. jan. 12. 22:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Mindkettőt a bal gyűrűsujjon kell hordani.

A karikagyűrű felváltja a hagyományosan díszesebb eljegyzési gyűrűt, ami aztán éppen ezért továbbadható a családban.

2015. jan. 12. 22:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Én mindkettőt a balon fogom hordani.
2015. jan. 12. 23:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyébként házasságkötéskor mndták is nálu k, hogy a jobbra húzzuk, csak most beugrott...

1. Vagyok:)

2015. jan. 13. 07:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Én köves gyűrűvel lettem eljegyezve, azt a bal gyűrűsujjamon hordom.

A karikát majd csak az esküvőn húzzuk fel, jobb kézre. Utána is marad a köves gyűrű a bal kezemen, így nem koptatják egymást a karikagyűrűvel.

2015. jan. 13. 08:23
 10/11 anonim ***** válasza:
én jobb kéz gyürűs ujján hordom a köves eljegyzési gyűrűt,mert a bal kezemen nem érzem stabilnak. Esküvökor meg majd a köves gyürümet,átfüzöm egy nyakláncra
2015. jan. 13. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!