Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennyi pénzből hogyan lehetne esküvőnk?
Nem lehet udvaron a hideg miatt?
Akkor esküdjetek nyáron!
Vagy most apjuk kitalálta, hogy elvesz, pénz sincs rá, de most azonnal kell az esküvő?
Én nem akarlak elkeseríteni Kérdező, de nekünk egy sima kéttanús polgári esküvő, plusz utána buli a barátokkal is jóval többe kerül 50ezernél.
- Gyűrűk: 100.000 (pedig sima, tök egyszerű fehérarany karikagyűrűk)
- Szertartás: 25.000 (mondjuk ebben benne van a pezsgő, a zene és a fotós is)
- Menyasszonyi ruha: 30.000 + 15.000 szállítási díj és vám (netről rendeltem, egyszerű fehér koktélruha)
- Fátyol, cipő, egyéb kiegészítők: 25.000
- Vőlegény öltönye: 30.000
- Torta: 10.000 (pedig mi sütjük, de az alapanyagok meg a díszítés bent van ennyiben simán)
- Fodrász: 10.000 ( a sminkemet én csinálom, de fodrász muszáj)
- Csokor: 5.000 (pedig csak 5 szál virágból van)
- Ebéd a két tanúval: kb 30.000
Ha jól számoltam, ez eddig 280.000 forint, és biztos van még jópár tétel, amit elfelejtettem beleszámolni a költségekbe. Plusz ugye utána a buli, ami egy sima összejövetel a barátokkal, dehát kaja, pia, stb, ez mind pénzbe kerül.
Hallottam már a rokonságban olyatm hogy úgy szervezték a lagzit, hogy mindent a menyasszony táncból bejött pénzből fizettek ki. Mivel reggel kellett rendezni az éttermet is (jó, persze valami 10%-os foglalási díj volt előre fizetve) meg a szolgáltatókat is: zenekar, fényképész stb.
Szerintem ez nagyon kockázatos, én nem mertem volna bevállalni, de nekik bejött.
Nekünk most nyáron volt az esküvőnk, és sajnos hasonló helyzet miatt - mivel a szűk család is több mint 100 fő volt (tehát unokatestvérek közül is csak 3-at hívtunk a 16-ból) aközött kellett választanunk hogy legyen-e egyáltalán lagzi, de akkor arra még sokat kell gyűjteni, vagy 2 tanús esküvőnk legyen inkább. Mi bevállaltuk a lagzit, de másfél évvel későbbre tűztük ki az időpontot, tehát elhatároztuk magunkat 2012 decemberében, hogy 2014 augusztusára megszervezzük. Sikerült. És mivel nem kockáztattunk, mindenre megvolt előre a pénz, így amit ajándékba kaptunk, az meg is maradt nekünk.
Az előbb említett pár még meg is lepődött amikor mondtuk hogy nekünk maradt pénz a menyasszonytáncból, mert nekik semmi. Épp hogy mindent ki tudtak belőle fizetni. De ez is lehet egy megoldás.
Nyáron kéne tartani, addig meg gyűlytögetni hozzá. Ha apósod tud adni 50 ezer forintot az szép gesztus, de nem mentek messzire tőle. Amúgy is úgy illik, hogy ti fizetitek vagy legalább ti is hozzájárultok.
Ha minél olcsóbban akarjátok kihozni, akkor szerintem is kerti bográcsozást, grillezést kellene tartani. Meg lehetne beszélni a vendégekkel, hogy mindenki hozzon magával valami italt, illetve a női rokonok segítsenek be a sütemény, torta, salátakészítésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!