Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tennél a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

A mi családunkban az a szokás hogy a szülő fizeti a gyerekére eső részt, így volt a bátyámnál is. A vőlegényemék családjában még nem volt esküvő, de azt mondták jó akkor fizetik a páromét. Viszont teleírták a listát olyanokkal akiket még sosem láttam, nem hogy ismerném, azt mondta jó igaz azok nem rokonok de ők is voltak ott lagziba. Szerintetek mit tudunk tenni? Én kitudnám fizetni az egészet is csak hogy hagyjanak de a párom nem engedi. Ja és hozzáteszem több mint 6 éve vagyunk együtt és ezeket a személyeket nem láttam azóta, szóval igen nagyon komoly barátok lehetnek....

Veszekedni nem szeretnék mert az esküvői témát leszámítva nincs bajunk egymással

2014. dec. 2. 11:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
27%
Kerdezo, te azt sem tudod mit beszelsz, mit irsz. Az egesz nagyon kusza.
2014. dec. 2. 11:39
 12/25 A kérdező kommentje:
az első lista szerint 120 volt, csak a rokonságból volt akinek kapcsolata lett olyannal akinek már volt gyereke. stb
2014. dec. 2. 11:40
 13/25 anonim ***** válasza:
26%

Ez mar nevetseges.

Mikor megadunk egy datumot, meghivjuk a vendegeket, akkor az fix, nem adjuk hozza meg az uj baratokat/baratnoket/ujonnan szuletett gyerekeket/uj felesegeket/ferjeket. Ha kozben osszeszednek ilyeneket, akkor otthon maradnak. Mondom, hogy felejtsd el ezt az eskuvot, a szervezes mar tobb mint rohejes.

2014. dec. 2. 11:43
 14/25 A kérdező kommentje:
utolsó nem idén lesz az esküvő hanem jövő tavasszal, most próbáljuk kiszámolni mennyi meghívót kell rendeljünk
2014. dec. 2. 11:45
 15/25 anonim ***** válasza:
18%

Szoval a helyszin mar le van foglalva, de szamok, meghivok, dontesek meg nincsenek.

Na jo, itt feladom, lapozok.

2014. dec. 2. 11:46
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Hú, ez így tényleg nagyon gáz!

Amikor a szülők összeírták a listát, olyanokat írtak rá, akikről azt se tudták, hogy új kapcsolata van, bővült a családja??? Hát akkor nemhogy neked, de a vőlegényed szüleinek se nagyon van velük kapcsolata. Akkor tényleg nem értem, mit keresnek ott az esküvőn.

Hááááát, szerintem vegyél egy nagy lélegzetet és mondd a párodnak, hogy fizetitek ketten és az lesz meghívva, akit ti akartok. Ha a vőlegényed ebben nem partner, akkor meg csiszolódni kéne még egy kicsit, szóval halasszátok el az esküvőt.

2014. dec. 2. 11:47
 17/25 intrepid ***** válasza:
0%
Tartsatok egy kéttanús esküvőt, nem megy nektek a nagy lakodalom.
2014. dec. 2. 11:52
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, így már értem a problémád lényegét, arra próbálok válaszolni.

Üljetek le ötösben anyukád, a párod szülei, te és a vőlegényed.

MOndjátok el, hogy nagyon hálásak vagytok a támogatásukért és örültök neki, viszont ti mindenképpen ezen a helyszínen szeretnétek az esküvőt tartani. Erre a helyszínre 120 ember fér el. Így mindkét oldalról csak 60 fő lehet a meghívott. (Perszer, ha az egyik oldal csak 50 főt hívna, akkor a másik tud 70-et is). Ezért kéritek, hogy így állítsátok össze a vendéglistát. Akiket nem tudtok meghívni a lakodalomra, azt is nagy szeretettel látjátok magán a szertartáson.

VISZONT!!! Ha a problémád az, hogy édesapád halála miatt félsz, hogy számodra idegen, nem szívesen látott emberek lesznek ott, akkor még tényleg nem szabad esküvőt tartanotok, mert még nem vagy túl apukád halálán és nem tudnád olyan szabadon élvezni ezt a napot, ahogy szükséges.

Javaslom, hogy amennyiben kerül a meghívottak közé olyan ember akit nem ismersz, mindenképpen ragaszkodj hozzá, hogy szeretnél velük találkozni. Ha máskor nem megoldható időzítsétek úgy a meghívók átadását, hogy akkor legyen pár órátok ismerkedni, beszélgetni. Mi így csináltuk, mert az én részemről voltak olyan ritkán látott, de kedves rokonok és családi barátok akiket a vőlegényem nem ismert.

2014. dec. 2. 11:53
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk jövő nyáron lesz az esküvőnk, az én részemet teljesen állják a szüleim, mert apukám is azt vallja, hogy az esküvőt ők akarják állni a lányaiknak. (Tehetősek nagyon, így nem érzem úgy, hogy a napi betevőtől esnek el ezzel.) A vőlegényem szülei is felajánlották, hogy szeretnének ebbe-abba beszállni. Mi úgy oldottuk meg, hogy a vendéglistát mi állítottuk össze, majd összehívtuk a szülőket és megmutatottuk nekik. A párom vendégeibe kötöttek bele a szülei,és ők is erőltetni akarták, hogy olyanokat is hívjunk meg akiket a vőlegényem vagy 10 éve nem is látott, mert anno gyerekként ő is ott volt xy esküvőjén... mondtuk a szülőknek, hogy ha így gondolkoznánk, akkor nem 50-60 fős esküvő lenne, hane legalább 100-120, és pont azt nem akarjuk. Szépen elmondtuk a véleményünket, és h x-et, y-ont miért nem hívjuk. Nagy nehezen, de felfogták. Szerintem attól még mert besegítenek a szülők, nem arról kellene szólnia a dolognak, hogy olyan esküvőt szervezzetek ami nekik tetszik, és olyan emberekkel akikkel ŐK jóba vannak. Valahogy ezt kellene velük megértetni, és őszintén elmondani a véleményedet. Nekünk ez használt. Üljetek le mindannyian, és mondd el, hogy miért nem akarsz ott látni bizonyos embereket. Csak felfogják akkor..
2014. dec. 2. 12:20
 20/25 anonim ***** válasza:
30%

akkor fizessétek ki ketten és kész

ha anyuka fizet, ő diktál, ennyi

2014. dec. 2. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!