Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm sokkol az esküvő részleteivel, hogy mondjam meg neki?
1 év múlva lesz az esküvőnk, de a barátnőm már teljesen lázban van. Magazinokat vesz, a neten keresgéli a képeket, mappákba rendezve lementi őket.
Örülök, hogy lelkes, csak láthatóan nem érti, hogy én ezt miért nem teszem. Kérdezte, hogy milyen színben képzelem el a dekorációt..... Sajnos én ebben nem igazán tudok gondolkodni, mert inkább legyen szép és kész. Inkább rá bízom, ő ehhez jobban ért. De ha ezt mondom, akkor meg megsértődik, hogy nekem nem is fontos az esküvőnk.
Pedig nekem nagyon fontos, mert még 8 éve ezt mondta, hogy soha az életben nem fogok megnősülni, de miután megismertem, tudtam, hogy őt biztos el fogom venni. 8 év elteltével is szerelmes vagyok, nem szeretnék jobban semmit sem a házasságunknál, csak én nem tudok szervezni.
Azzal is megbántottam őt, hogy amíg ő képeket gyűjt, addig én megkeresem az esküvőre valót....
Más férfinek is ilyen volt ez az esküvő szervezés, vagy csak én vagyok ennyire passzív?
#2 "Szia! Egy nőnek ez az álmok álma és persze, hogy nagyon lelkes a témában hiszen élete egyik legnagyobb és legszebb napjára készül amit szeretne úgy megrendezni amilyennek már évek óta megálmodta."
Ő mondta meg a lényeget. Te a többi részét meg egyszerűen megoldhatod. Megmondod neki: "Ez a te életed nagy napja, mi férfiak meg nem ilyenek vagyunk. Csak azt akarom te legyél a feleségem, mert én a réten tehenek közt a trágyájukban állva is elvennélek. A cicoma engem nem érdekel, de tudom téged nagyon is. Ezért ezt a részét intézd te, hisz ez a te nagy napod. Ezért olyan legyen amilyenek te szeretnéd, én meg bármilyen is lesz elfogadom, mert a lényeg, hogy utána egymáséi vagyunk."
És kész! Szerintem ezt a nők legalább kilencven % elfogadja és megérti. Próbáld meg.
Elhiszem, hogy téged ez nem hoz annyira lázba, mint őt, de azért próbálj meg te is bekapcsolódni, hadd legyen a készülődés is közös :) Ha neked nincs konkrét elképzelésed mondjuk a dekoráció színéről, stílusáról, akkor kérdezd meg, hogy ő mikre gondolt, mutasson pár képet, mondd, hogy így fejben nem tudod elképzelni, de ha mutat pár lehetséges ötletet, akkor abból már te is fogsz tudni választani olyat, ami neked tetszik. Így ő sem érzi azt, hogy te teljesen kivonod magad az egészből, viszont neked sem kell olyan kérdésben döntést hoznod, amihez hozzá sem tudsz szagolni.
Azt viszont minden további nélkül meg tudjátok beszélni - sőt, kell is -, hogy milyen esküvőt és lagzit akartok, hány vendéggel, hol, hiszen ez eléggé befolyásolja a költségeket, amivel mindkettőtöknek már az elején tisztában kell lenni, és ezt egyáltalán nem korai egy évvel korábban eldönteni. Sőt, vannak olyan helyek, amiket esetleg már ilyenkor le kell foglalni, ha annyira népszerű, mert nem lesz szabad időpont. Nyilván más jellegű lesz az esküvő, akkor erre nem lesz szükség, de az ilyen dolgokat jó, ha előre megbeszélitek és elkezdtek utánanézni. Az apró részletekkel viszont valóban ráértek még, és pont úgy tűnik, hogy a menyasszonyod ezekben a kis részletekben van most elveszve.
Egyszerűen mondd meg neki, hogy Te nem értesz a dizájnhoz és ez számodra legyen meglepetés. Mondd el neki, hogy Te anyagilag támogatod mindenben, de ne várjon tanácsot, mert neked tetszeni fog akkor is ha minden zöld, de akkor is, ha hupilila.
Nem csak Te vagy ennyire passzív. Én esküvői meghívó készítéssel foglalkozom évek óta. Látom a pasik fején, hogy amikor eljönnek választani, milyen szinten nem érdekli őket. És nem azért, mert nem szeretik a nőt, hanem azért, mert egyszerűen nem érdekli őket és kész, ilyen rohadt egyszerű.
Talán ha ennyire infantilis és értetlen, akkor mondd el pontosan azt neki, amit itt leírtál a kérdésben.
Nekem is rám bízta a párom a dolgokat, a férfiakat ez nem izgatja annyira, mint a nőket. Annyit kértem, hogy segítsen a kapcsolatfelvevésnél, hogy ne mindenkit én hívjak fel. Beszélgetni és szerződést írni úgyis ketten megyünk.
Amikor nem tudok dönteni, megkérdezem, hogy szerinte mi legyen, vagy hogy szerintem ez és ez milyen, jó-e, vagy nem, mert kihagyni nem akarom belőle. De nem mindenről kérdezem meg, csak amikor véglegesíteni szeretnék valamit. Általában azt mondja, hogy jó, legyen. :) Bár túl sok eldönteni való nincs, nem egy nagy puccos ünnepséget tervezünk.
Csak pislogtunk mindketten, amikor az étteremvezető megkérdezte, hogy milyen színű legyen a teríték, 3/4 évvel előtte... Mondom mi? Sima. "De hogy több szín is van, zöld, vagy pezsgő..." Mondom, kb. mindegy, csak egyszerű legyen, nem kell sok csicsa... :D
Tény, hogy kicsit túlpörgi a dolgot... De ne tegyél semmiképp megjegyzéseket, te csak mosolyogj és bólogass szépen, ha kérdez, hogy melyik legyen, válassz egyet, mondjuk az egyszerűbbet, és amikor kérdezi miért, azt mondod, hogy mert az egyszerűbb, akkor megpróbál meggyőzni a másikról, akkor azt mondod, oké, végülis igazad van, legyen az. Imádni fog - és aztán ha túl vagytok az egészen, úgyis elmúlik. Ha már végignyálazta az internetet, úgyis elkezdi unni mert már csak ugyanazok lesznek, aztán 2 hónapig nyugi lesz, utána meg úgyis el kell kezdeni a tényleges szervezést, nem csak az álmodozást, addigra már tuti túl lesz ezen. Szerintem. Magamról tudom. :D
Mondd neki, hogy neked nincs olyan jó ízlésed, mint neki, meg annyira nem is értesz hozzá, így igaziból nyugodtan bízod rá, mert tudod, hogy ő úgy is a legjobbat fogja választani. Aztán esetleg még mondd neki, hogy ha valamiből leszűkíti a választékot, 2-3 fajtára, akkor szívesen segítesz eldönteni, de amúgy nem sokra megy veled, mert te tényleg hülye vagy ehhez.
Én is agyfäszt kapok a férjemtől, mert nem csak az esküvő szervezéssel volt így, hanem pl. mikor felújítottunk, akkor is nekem mentek el napjaim azzal, hogy csempéket, parkettákat stb. kerestem én néztem utána, hogy melyik fajta milyen is, milyen előnye és hátránya van, mi fontos a választásnál, aztán, ha nagynehezen valamilyen fajtát kinéztem, akkor kezdtem keresni, hogy mégis honnan kéne beszerezni, mert 1-1 négyzetméternél 1500 forintos különbségek voltak stb. Ugyanez volt az esküvőnél is.
Lehet, hogy nektek nem olyan fontos ez, de pont ez az, hogy a végeredmény nektek férfiaknak is számít, hogy legyen szép, meg jó minőségű, meg kényelmes, meg legyen az ára is jó, de ebben iszonyatos munka van ám, ez nem ostoba szarakodás lényegtelen részleteken és ez főleg akkor tűnik fel, ha véletlen valamiből nem jót választ, és a vendégek segge befülled a szar székszoknyán, és senki nem mer majd felállni, akinek világos a nadrágja/szoknyája, vagy leejtesz egy villát és fuccs a konyhapadlónak, vagy kétnaponta fel kell mosni, mert minden meglátszik. :)
És nekem is mindig úgy jött le, hogy de rohadt jó, nekem erre megy el az összes szabadidőm, ő méltósága meg nem is foglalkozik vele. De az én férjem legalább MEGHALLGATOTT, ami szintén jó volt, még akkor is, ha érdemben nem nagyon szólt hozzá, vagy ha mutattam neki egy katalógust elmondta a véleményét. Legyen az csempe, vagy asztal dekor. Ez rohadt fontos. Az esküvő szervezése egy próba is. Legalább egy kicsit részt veszel-e benne, vagy úgy vagy vele, hogy leszarod, hogy a menyasszonyod mennyit foglalkozik vele, meg az egész nem érdekel, de azt elvárod, hogy jó legyen és szép? Az egész élet ilyen lesz. Különböző dolgokon fogtok dolgozni, szervezni, tervezni, elérni együtt.
Megkeresni a pénzt kevés. Pénzt egyedül is tud keresni. Neki egy társ kell, aki részt vesz az egészben, és nem szarik rá, vagy nem úgy tűnik, mintha szarna rá.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
A barátnőm nem kifejezetten gyerekes típus, de ha valaminek örül vagy valamit vár, akkor olyan lesz mint egy kislány, de én pont ezt imádom benne.
Felvetődött, hogy dolgozik-e. Természetesen igen, a végzettségéhez illő jó munkája van.
A hozzászólások rávilágítottak, hogy az én dolgom nem feltétlenül a véleményalkotás, hanem a párom maghallgatása. Azon leszek, hogy érezze partner vagyok a szervezésben, nem szeretném elvenni a kedvét.
De ha dolgozik, akkor miért sértegeted azzal, hogy TE keresed meg a rávalót? Az ilyenekkel sürgősen állj le. Ő is ugyanúgy megkeresi a rávalót, tiszteld meg azzal, hogy figyelsz rá, és igenis, ha fontos neked, akkor tanúsíts érdeklődést. Nem szervezkedni kell, meg nem nyakadba venni az egészet, de bassz.s neked is közöd van ehhez, vagy nem?
Ne sértegesd, hanem te is szállj bele a dologba, ez rólatok szól. Magától nem lesz szép egy esküvő, azért tenni kell.
Jajj, én nőként kiborulok az ilyen kis "királylányoktól"... Nem tök mindegy, hogy milyen színű a dekoráció és, hogy a szalvéta tökéletesen passzol-e függönyhöz meg a meghívón levő kis virágmintához??
Az ilyeneknél mindig az az érzésem, hogy igazán nem is azt várja, hogy összekösse az életét a párjával, hanem fontosabb a külsőség, hogy a "Nagy napon" ő legyen a hercegnő és mindenki csodálja. Kicsit átesett a ló túloldalára.
Abszolút meg tudlak érteni, tanácsot nem sokat tudok adni, talán úgy lehet áthidalni, hogy ne legyen sértődés, hogy beszállsz azokba a dolgokba, amik kevésbé lányosak, pl. lefoglalni éttermet, megbeszélni a zenekart, a fotóst, stb. És akkor így nem mondhatja már, hogy nem csinálsz semmit és kisebb eséllyel lesz sértődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!