Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, milyen sorrendben kombináljuk a vezetéknevünket? Sass-Nagy vagy Nagy-Sass?
A gyermekünk vezetéknevét kettőnkéből szeretnénk összetenni. Sok embert kérdeztünk már, de vegyesek a vélemények, Ti mit gondoltok? Sass-Nagy legyen, vagy Nagy-Sass? Lehetséges keresztnevek pl. Emma, Márk.
Előre is köszi!
Természetesen kettős vezetéknevet adni jó választás, ezt meg sem szabad kérdőjelezni! Mindkettőtöké a gyermek, sőt, te hordod ki, és neveled egy jó darabig.:)
Sass-Nagy, egyértelműen.:) Te hogy vetted fel? Ti is Sass-Nagyok vagytok?
Mi így vettük fel: Bakonyi-Molnár Emma és Bakonyi-Molnár Zoltán, a gyerekünk pedig Bakonyi-Molnár Zsanett (persze fiktív nevek, de kb. ilyesmi a hangzásuk, én vagyok Bakonyi, a férjem Molnár)
Gondolom az apa a Nagy, ugye? És nem akartok egy hatszázezredik Nagy Márkot vagy Nagy Emmát, ugye? Hát ez esetben megértelek, igazad van a duplázással. Viszont ha az apa a Sass, akkor épp elegendő lenne az magában!
Így duplán meg igazuk van az előttem szólóknak, a Nagy-Sass olyan indiános, olyan vicces, stb. De a fordítottja meg pont ugyanide lyukad ki. Gondoljatok csak bele, ha valaki bemutatkozna, hogy Sass-Nagy... vagyok... nem azt gondolnád, hogy micsoda, Sass-Nagy? Mint a nagy sas, hihi, ugye???
Hát szóval úgyis mindenkinek ez ugrana be, sőt iskolában a gyerekek is lehet viccelődnének vele...
Annyiban jobb mégis a Sass-Nagy, hogy nincs rögtön tálalva a poén, és így komoly ember nem fogja megszólni vagy nevetni rajta, és bár tudják, hogy mit nem illik kimondani, azért az ott van a levegőben.
Nagy-Sass esetén rögtön tálalva van, és biztosan sokan észervételeznék, ahhoz meg nagyon laza és személyiséggel kell rendelkeznie az alanynak, hogy ne sértődjön meg úton-útfélén.
...
Akkor viszont elveszed a gyerekedtől a lehetőséget hogy felvegye a párja nevét. Te megtetted, te megteszed a gyereked helyet.
önzőségből jeles.
A Nagy-Sass tényleg olyan, mintha indián lenne. Meg van a vicc is, amiben a nagy sas és a kis veréb kérdezgeti egymástól, hogy hogy vannak.
Sass-Nagy, vagy még inkább szimplán Sass, mert a Sass-Nagy meg olyan, mint a várnagy meg a táborszernagy a sasoknál. Bocsánat, nem akarok gúnyt űzni a nevetekből, de tényleg azonnal ez ugrik be.
Kedves 10-es. Úgy éreztem, hogy valaki bele fog kötni. Nem is a gyakori lenne ha nem. De gondolom sikerült másnak megértenie hogy egyik variációt sem adnám. Tehát sem a Sass-Nagy sem a Nagy-Sass nem tetszik.
8-as válaszoló
Gondolom nagyon le leszek pontozva, de nekem a Nagy-Sass tetszik jobban. Tudom hogy indiános, de legalább valamilyen és erőt sugall. Szóval nem egy Kuporgó-Kutya előnévről beszélünk hanem egy hatalmas , erős , szabad madár jelenik meg lelki szemünk előtt amikor kimondjuk.
Ehhez a névhez viszont méltó keresztnév illik. Hülyén hangzana egy Nagy-Sass Kittike.
A Sass-Nagy névben ahogy már előttem írták szintén benne van a poén, és sokan mosolyogva az orruk alatt úgy fogják nektek előadni mintha nekik jutott volna először eszükbe, hogy mi lett volna ha fordítva van a név.
Szerintem egyébként még akkor is poénosabb a Sass-Nagy mint a Nagy-Sass, mert a katonák és egy Sass Tábornagy jelenik meg az ember lelki szemi előtt. Szóval ez a név merevséget sugall, de a poén benne van. Az első változat poén, de tudja mindenki hogy ti is tisztában vagytok vele és szerintem szép is. A madarak királya, a szabadság, az erő jut róla eszébe az embernek. Kivéve ha nem Orr-nak kívánjátok nevezni vagy becézni a gyermeteket.
Régen egy tv műsorba különleges nevű embereket hívtak meg, és a legtöbb elmondta hogy szereti és izgalmasnak tartja a nevét. A kedvencem egy nagyon szép lány volt akinek a neve Égő -Vörös Napsugár volt. Igaz hogy indiános, de csodaszép és csodaszép volt a viselője is.
Ismerek Mezei Virágot. Ő is szereti a nevét. Fehér Margaréta járt az évfolyamunkba. Sokan megdícsérték a nevét.
Ja! A tv-ben volt egy Nemoda Buda, és a fia Nemoda Buda Őrs is....még ők is szerették a nevüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!