Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi legyen a nevem? A kötöőjele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi legyen a nevem? A kötöőjeles verzió mikor jó?

Figyelt kérdés

Mikor hangzik jól vagy léppen rosszul a kötőjeles megoldás?

Ha nekem az a nevem hogy Bugyánszki Beáta, a páromé pedig Völgyi Igor, akkor hülyén hangzik a Völgyi-Bugyánszki?

Szerintem eléggé eltér, mert fura a vezetéknevem.

Maradjk a hagyományos Völgyiné Bugyánszki Beátánál?

2014. szept. 5. 10:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem akkor házasodj, ha már ilyesmit el tudsz dönteni anélkül, hogy több ezer névtelen-arctalan nick jóváhagyását várnád hozzá.
2014. szept. 5. 10:48
 2/20 A kérdező kommentje:
Miért baj az, ha érdekelnek a vélemények!? Amúgy meg erősen nem a kérdésre válaszoltál, a válaszod nem hasznos. Köszi.
2014. szept. 5. 10:50
 3/20 anonim ***** válasza:
75%

Völgyi Beáta

A -né nekem olyan öreges.

A kötőjeles verzió meg feleslegesen növeli a neved hosszúságát.

Ha szeretnéd a férjed nevét, akkor vedd fel az ő vezetéknevét.

Vagy hagyd meg az eredeti nevedet, az a legegyszerűbb :)

2014. szept. 5. 10:52
 4/20 anonim ***** válasza:
17%
Jajj, lepontoztál, most mindjárt a tengerbe ugrom! Tényleg ne házasodj, amíg ennyire gyerek vagy.
2014. szept. 5. 10:52
 5/20 anonim ***** válasza:
45%
A kötőjeles megoldás akkor jó, ha ragaszkodsz az eredeti vezetéknevedhez (pl. mert ritka, vagy hogy a családod nevét így még egy generációt továbbvidd), viszont a férjed nevét is fel szeretnéd venni. Nekem jobban tetszik a kötőjeles, mint a hagyományos X-nés verzió, és semmivel sem furább vagy nyelvtörőbb egyik a másiknál.
2014. szept. 5. 11:00
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, szeretném ha megmaradna a családnevem, de jó lenne ha az is kiderülne hogy férjnél vagyok.

Nem tudom eldönteni, mert tény, hogy így még hosszabb lenne a nevem, és számomra nem hangszik annyira jól, a "fura" nevem miatt, hogy Völgyi-Bugyánszki...

2014. szept. 5. 11:04
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

Nekem a kötöjeles igen hülyének tünik meg gyakorlatilag nem fordul elö, hogy tényleg normálisan halllatszik.

Szerintem két normális változat van: vagy a saját nevedet megtartod, vagy a férjed vezetékneve a keresztneveddel.

Tehát a példád alapoján vagy Bugyánszki Beáta vagy Völgyi Beáta.

2014. szept. 5. 11:16
 8/20 anonim ***** válasza:
60%
Nekem kötőjeles a nevem, és a gyerekek is így kapták. :-) Bár a ti neveitek tényleg nem illenek annyira össze...
2014. szept. 5. 11:37
 9/20 anonim ***** válasza:
86%

A kötőjeles egyáltalán nem jó. Én még egyetlen kötőjeleset nem hallottam, ami szépen hangzott volna, inkább rémesen.

Aztán a gyerek ugyanazt kapja, és ha házasodni szeretne, akkor mi lesz? Teljesen jó volt a régi szokás, normális neveket viseltek az emberek. Völgyiné Bugyánszki Beáta szépen hangik.

A Völgyi-Bugyánszki rémesen!

2014. szept. 5. 11:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Én lemondtam a kötőjeles névről, mert nálunk idiótán hangzik egymás után a két vezetéknév. A -né egy kicsit javít a helyzeten. Csak a párom nevét nem venném fel, mert akkor én lennék 300 000. Tóth, miközben nekem ritkább vezetéknevem.
2014. szept. 5. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!