Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha én nem bérmálkoztam akkor lehet templomi esküvőm?
Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 15:23
11/17 anonim válasza:
Nagyon bénán hagnzik, de tényként állíthatom, hogy ez sajnos: PAPFÜGGŐ!!!
12/17 anonim válasza:
Ha eleget csúsztatsz a papbácsi zsebébe még meg se kell lenned keresztelve.
13/17 anonim válasza:
Nálunk annak is kellett jegyesoktatásra járni, aki meg volt bérmálkozva. A jegyesoktatás a házasságról szól, nem a vallásról. Szóval szerintem oda mindenkinek kell menni. Nálunk még csak le sem kellett fizetni papot. Meg volt, hogy mennyibe kerül az templomi esküvő, és az mindenkinek annyi volt. Csak ő jó fej volt, és úgy is összeadott, hogy a férjem nem volt megkeresztelve. Ahogy már mondták, ez pap függő.
14/17 anonim válasza:
Szerintem lehet! A férjem nem volt megkeresztelve, csak az esküvő előtt ment el és nem kellett elsőáldozás vagy bérkálkozás sem a templomi esküvőnkhöz.
15/17 anonim válasza:
Mi juniusban hazasodunk( romai katolikus templomban) es en csak megkeresztelve vagyok. Nem elsoaldoztam es nem is bermalkoztam! Elvegeztuk a jegyesoktatast az allitolag eleg nekem a keresztlevellel + elbocsajto nyilatkozattal!
16/17 anonim válasza:
Apukám csak megkeresztelve volt,anyu áldozott,bérmálkozott is.Eljárt apu 5-6 hittanórára és ennyi templomba összeházasodhatak.
17/17 anonim válasza:
Ha bejelentkeztek a plébánoshoz, akkor felvilágosítást fog adni és meg fogja oldani a problémát.
Elvileg szükséges a bérmálás szentsége. Ha legalább az egyik fél katolikus, de a másik nem keresztény, vagy katolikus, de nem járult szentségekhez, de vállalja, hogy megkeresztelkedik/elsőáldozó lesz/bérmálkozik, akkor lehet templomi esküvő.
Elvileg elég a keresztség is, de utána törekedni kell a többi szentség felvételére és a vallás gyakorlatra. Hiszen azt vállaljátok, hogy gyermekeiteket is ebben a vallásban nevelitek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!