Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek nem nevetséges...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nem nevetséges lánykikérést tartani egy esküvőn, ha a menyasszony már 3 éve a vőlegényével él együtt?

Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 11:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
9%
Ennyi erővel fehér ruha sem kell, úgy sem szűz már!
2014. júl. 21. 13:08
 12/27 anonim ***** válasza:
22%
Nem, egyáltalán nem az. Miért nevetséges az, ha van, aki őrzi a hagyományokat?
2014. júl. 21. 13:26
 13/27 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem az. Ilyen esetben bőven elég hagyománynak annyi, hogy az apuka vezeti oltárhoz, "adja át" a menyasszonyt.
2014. júl. 21. 13:46
 14/27 anonim ***** válasza:
46%

"Szerintetek nem nevetséges lánykikérést tartani egy esküvőn, ha a menyasszony már 3 éve a vőlegényével él együtt?"

De, szerintem az! Sőt, lehet hogy nem leszek népszerű, de én úgyanezt gondolom arról, mikor 6-8 éve együtt él valaki és ezután csinálják a fehér ruhás-fátylag hagyományos lagzit. Persze a kérdésed egy 3 éve együtt élő párra vonatkozik, csak gondoltam leírom a véleményem.

Én egyébként 6 éve élek a párommal, nem vagyunk házasok de vágyom rá. Nem akarok "igazi" lakodalmat 150 fővel és klasszikus mennyasszonyi ruhával, mert én ezt gáznak gondolom ennyi év együtt élés után. Vagyis nem gáz, de nekem ez olyan színjáték szerű. Ugyanezt gondolom a lánykikérésről is, sem most nem szeretnék, és régen a kapcsolatunk 3. évében sem tudtam elképzelni.

Amúgy hogy érted a kérdésed? Értem hogy együtt laktok, de hol lennél kikérve? A mostani háznál ahol éltek, vagy ahol felnőttél?

Én már voltam olyan lakodalomban ahol a nő szintén a vőlegénynél lakott évek óta, és onnan ( a pasas házánál) is lett kikérve. Hát elég érdekes volt...

2014. júl. 21. 15:29
 15/27 anonim ***** válasza:
53%
A mai szokások már változnak. Nemrég láttam olyan esküvőt, ahol a párnak van egy 1 éves lánya. Templomi ceremónia volt mirtuszban-fátyolban. Most lett pénzük esküvőt tartani. Kb 20 éve egy szomszéd fiatal pár tartott több évi együttélés után eljegyzést, majd esküvőt, ezt is megszólták.
2014. júl. 21. 17:09
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

"Miért nevetséges az, ha van, aki őrzi a hagyományokat?"

Nem érteted a kérdést? Őrizné a hagyományokat nem élne együtt a barátjával esküvő előtt. Annak persze hogy nem nevetséges aki szüleivel él esküvőig, de jelen kérdés nem erről szól.

2014. júl. 21. 17:43
 17/27 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is az, mi nem is tartottunk éppen ezért.
2014. júl. 21. 19:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

10essel teljesen egyet értek!

Off: Egyébként úgy szokták csinálni kedves 10es válaszoló,ha nincs hely a lánykikérésre,hogy a lagzi helyszínén van a vendégvárás,és ott kérik ki a menyasszonyt. Sok Boldogságot!

Vidéken meg ha tetszik ha nem,ez hagyomány.A mi vőfélyünk nem érti,hogy milyen is lesz az,hogy nem lesz nekünk sem lánykikérésünk.Nekem momentán csak azért nem,mert az a vágyam,hogy aznap először a templomban találkozzunk a vőlegényemmel.Így nálunk ez kivitelezhetetlen.Egyébként tényleg megható amikor elbúcsúztatnak a szüleidtől...A vőlegény viszi neked a csokrodat,és te tűzöd ki neki bal oldalra a kis virágot (nem tudom minek hívják :D),ugyanígy a tanuknak is.A vőfélynek is itt tűzöd fel az ezredik szalagját a botjára. Hagyomány és kész.Momentán szép hagyomány,de szerintem inkább vidéken elengedhetetlen.Pesten el sem tudom képzelni,pedig mi Pesten lakunk,de szülővárosunkban,vidéken lesz a lagzink.

Mellesleg vőfélyünk szerint ez a vőlegény rokonsága a először a vőlegény házhoz megy.Ott ők csoportba tömörülve elindulnak a lányos házhoz,ahol kapcsolódnak a menyasszony vendégeihez.Ennek van egy olyan funkciója is,hogy a társaság együtt tud elindulni az esküvőre.Nem szétszóródva érkeznek meg a vendégek,hanem egybe.

2014. júl. 21. 20:52
 19/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nevetséges. A házasság akkor is egy komoly döntés és nagy dolog, ha az emberek együtt élnek. Azzal tényleg komolyan, felelősséggel, hivatalosan is felvállalod, hogy azzal a másikkal új családot fogsz alapítani. Főleg manapság mikor már 18-19 évesen pl. tovább tanulás miatt már összeköltöznek és az esküvőig elhasználnak 2-3-4 együttélős párt is, már eleve elég élesen megkülönbözteti az esküvő a többitől a komolyat, az életre tervezést.

Nekem inkább az a furi, mikor a kikérést úgy tartják, hogy mondjuk egy-két órát ott van a násznép a svédasztallal a vendéglőben, ott van velük a vőleg és a menyasszony, elvannak, majd egyszercsak szól a vőfély, hogy na oké akkor most a két család álljon fel két oldalra, jöjjön a videós és akkor csináljuk. Ez kicsit béna. Felénk még úgy szokás, hogy a menyasszony hazamegy készülni, odamennek az ő családjai, vendégei is, a nők öltöztetik, segíetenek neki, és oda jön érte a vőlegény a saját családjával, vendégeivel, szépen elkérik, megkapják, megvendégeli a lányos ház kicsit őket egy-két pálinka, pogácsa és onnan mennek együtt a szertartásokra. Nem azt mondom, biztos nem mindig megoldható, de szerintem akinél nem így van, annál jobb ha sehogy sincs, mert az tényleg elég vicces, hogy mindenki együtt van, majd másfél óra után egymással szembe állnak, a menyasszony, akit meg már mindenki látott, mindenki gratulált neki elbújik stb.

2014. júl. 21. 23:57
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így van, 3 éve együtt élünk majd mire lesz az esküvőnk.

Mi nem szeretnénk kikérést. Nem azért mert ciki, azért mert a vőlegényem a templomban szeretne meglátni először.

2014. júl. 22. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!