Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vőfély, fotòs, zenekar, ruha kölcsönzés. Mennyibe kerülnek? Mi számít reálisnak?
Csak támpontot keresek. Szeretnék minőségét mindenből. Tudom, a határ a csillagos ég. Arra lennék kíváncsi, ki mit tart reálisnak (minimum/maximum). Illetve kinél hogy alakultak ezek a költségek?
Ezeken felül milyen összeggel kell számolja egyéb kiadásokra (meghívó, dekor, virág stb)?
80 fős esküvő lesz vidéken, étteremben. A hely fix, az ő áraikat ismerem.
Minden segítségnek örülök :-)
meghívó: csinálhatod magad is, rendelheted drágáért
zenekar: milyen zene?
dekor: lufi kell vagy tűzijáték??
főváros? megyeszékhely? vidék?
nem írsz támpontokat
Nekünk 2010-ben volt az esküvőnk, vidéken, kisvárosban. Vőfély: 20.000 forint volt (nagyon szuper vőfély, de neki ez hobbi is, ezért nem drága)
Fotós, videós: nem emlékszem pontosan, de 120.000 körül volt.
Zenekar: 5 fős (nem sváb), nagyon jók voltak, 150.000 forint volt
A ruhám 150 000 volt fátyollal, boleróval. A menyecskeruhámat nászajándékba kaptam egy varrónő ismerőstől.
100 fős esküvő volt, mindennel együtt 1.700 000 forint volt. Sajnos ilyenekre, hogy meghívó, dekor, stb. tételesen már nem emlékszem.
Nekünk most volt az esküvőnk május 31-én, így tudok pontos árakat mondani:
meghívó: kb. 17e (35 db)
Zenekar (nem sváb, de nagyon jók voltak) 120e (akciósan, mert a tesóm kollégája :))
Fotós: 100e - gyönyörű képeket csinált, kb. 1000 db-ot kaptunk
Vőfély helyett nekünk ceremóniamester volt 130e.
Extra dekor nálunk nem volt, fehér abrosz, pezsgőszínű asztalközéppel és damaszt szalvétákkal (étterem biztosította). Pezsgőszínű ültetőkártyákat mi magunk csináltunk (kb. 2000 ft).
Egy fényfüggöny volt mögöttünk, ha jól emlékszem 7000 volt.
Virágokért összesen 50e FT-ot fizzettünk (menyasszonyi csokor, dobócsokor, koszorúslány csokra, 3 db kitűző, 2 szülőköszöntő csokor, autódísz, asztalokra 8 db asztaldísz, valamint 3 oszlopra körbe borostyán és virágok.)
Ruhámat 105e-ért kölcsönöztem, a menyecskeruha kölcsönözve 15e volt.
A mi esküvőnkön minden egyszerű volt, de ettől lett minden tökéletes.
Mi még csak szervezünk megyeszékhelyre, de ami megvan, azt le tudom írni:
Zenekar (4 fő) - 180 000 ft (nincs időlimit, húzzák, amíg bírja a násznép)
Vőfély - 40 000 Ft + útiköltség (ő is reggelig marad, nem lép le menyecsketánc után)
Székszoknya - (ezt ingyen adja az étterem, amúgy) 350 ft/db
Székszoknya masni+futó - (az nincs az étteremnek, ezért vesszük) 12 000 ft (150 székre)
Menyasszonyi ruha - 30 000 ft (tavaszi kiárusításon vettem szalonból)
Vőlegény öltöny - 38 000 ft (60% gyapjú)
Vőlegény ceremónia mellény+nyakkendő - 8000 ft
Gyűrű - 5000 ft/gramm munkadíj az ötvösnél (tört aranyat visszük, amúgy még rájönne az arany világpiaci ára)
Esküvős szakmában dolgozok, vidéki (pécsi) árakat írok. Középkategóriától írom az árakat, olcsó jánosokat mindenhol fogsz tudni találni.
Vőfély: 30ezer-80ezer.
Fotós: 120-300ezer
Zenekar: 120-380ezer
Ruha kölcsönzés: 90-200ezer; itt nagyon ki lehet fogni egy őszi leárazást, akár egy kiárusítást. Az egyik legdrágább pesti szalonban a márkás ruhák 320ért kölcsönözhetőek.
Drágábbat persze fogsz találni, de nem érdemes.
A meghívót 400-600 ft köré érdemes belőni, ha alatta tudod megoldani, már ügyes vagy. :)
A dekor nagyon változó, attól függően, mekkora teret kell kidíszíteni és kb mit szeretnétek (harsogó, v minimál legyen, élő virág, mennyi mécses, ..., ...). A dekor 80-120-tól kezdődik, de határ a csillagos ég.
A virágnál 30-80 között, de ez is attól függ, hogy kell-e a kocsira dísz, lesz-e templomi, amire kell oltárdísz, hány fiúnak kell kitűző, lányoknak csuklóra kell-e pánt..., ... A menyasszonyi csokor 12-30 között változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!