Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen elvárásaitok vannak egy esküvővel/lagzival kapcsolatban VENDÉGKÉNT? Vannak-e egyáltalán?
Semmiféle elvárásaim nincsenek, csak preferenciáim.
Jobban szeretem, ha nincsenek gyerekek vagy csak kevés vagy ha sok is, de le vannak kötve egy játszósarokban és nem rohangálnak, visonganak :)
És jobban szeretem, ha minőségi italok is vannak, nem 300 ft-os borok meg 150 ft-os sörök. Ugyanez persze az ételekre is vonatkozik. Jobban szeretem továbbá, ha változatos és egészséges ételek vannak, nem pedig hagyományos. Jobban szeretem, ha büfé, és nem töltöttkáposzta van éjfélkor.
Jobban szeretem, ha nincs vőfély, és ha nincs idétlen lakodalmas zene, hanem helyette valami egyéb táncolós zene vagy tényleg élvezhető zenekar van.
A pénzadási szokásaimat ez NEM befolyásolja, azt az alapján döntöm el, hogy milyen viszonyban vagyunk az illetővel és én épp hogy állok anyagilag.
Szimplán jobban érzem magam egy csak felnőtteknek szóló, elegánsabb, jó ételekkel-italokkal és zenével teli esküvőn, mint egy falusi lagzin. A különbség maximum annyi, hogy az utóbbiról hamar hazajövök :)
"Kaja: lehet extrém, de ne csak az legyen. Egyszer volt itt kérdés, hogy a pár szusit akart, és csak azt, mert ez az ő napjuk. Ilyen esküvőre el se mentem volna, mert nem eszem halat. "
Milyen jó akkor, hogy van zöldséges sushi is, illetve ma már rengeteg "modern" étteremben szolgálnak fel a kacsamájastól a velős sushiig mindent, tehát nem csak halas, hanem egyéb húsos verziók is vannak...
Imádom az ilyen embereket, akiknek fogalma sincs valamiről, de rögtön kijelentik, hogy el sem mennének, merúristen :D
"Imádom az ilyen embereket, akiknek fogalma sincs valamiről, de rögtön kijelentik, hogy el sem mennének, merúristen :D"
Én meg az olyanokat imádom, akik nem tudnak értelmezni egy mondatot. :))
Itt most nem a szusiról volt szó, csak egy pldát írtam arra, hogy az ételek terén szerintem fontos, hogy rugalmas legyen a pár, mert ilyen téren az emberek ízlése elég változatos. Írhattam volna azt is, hogy illik odafigyelni arra, ha valaki allergiás valamilye összetevőre. Ugyanaz a lényeg.
Tisztaság.
Legyen a helyszín tiszta, a szék tiszta, hogy a ruhám ne sérüljön meg, ne akadjon be sehova, stb.
A tányérok is legyenek tiszták, az étel friss, nem szalmonellás, az ételekben gondoljanak az allergiásokra, vegetáriánusokra, stb.
Ha utazni kell, akkor oldja meg az utazást az, aki szervezi az esküvőt, pl. ha rétre megyünk, legyen kisbusz, stb.
Szia!
Én úgy válaszolok, hogy az én esküvőm két éve volt, és abból, amit most fel fogok sorolni, nem tudtam mindent betartani annó, utólag gondolkodtam, hogy mit kellett volna másképp csinálni.
Az én elvárásaim:
1. Az ifjú pár legalább 4-6 hónappal előtte szóljon, hogy mikor lesz a lagzi. Nem kell feltétlenül meghívó ilyen korán, ráér, csak az ember tudjon tervezni. Munka, pénz, stb.
2. Ne legyen elvárás a pár részéről. Jó dolognak tartom mondjuk az ajándéklistát, de mondjuk ne méregdrága dolgokkal legyen tele, illetve nem mindenki szereti ezt, legyen alkalom másképp is odaadni az összeget.
3. A kaja. Nekem általában mindegy, mit tálalnak fel, de mondjuk van olyan, hogy a pár csak a szusit szereti, ami önmagában nem gond. Nem ragaszkodom a rántott húshoz és a töltött káposztához, de legyenek hagyományosabb ételek is, amiket mindenki szeret.
4. A körülményekhez képest próbálja meg a pár olyan időpontra rakni az esküvőt, ami mindenkinek megfelel, jobban mondva vállalható, tehát ne péntek 3 óra.
A többi általában nekem mindegy, hogy milyen helyen, sátras, vagy éttermes, zenekar vagy DJ, buli vagy csak vacsora. Tényleg mindegy. Csak legyen olyan is, ami a pár ízlését tükrözi, hisz ez az ő nagy napjuk, de azért gondoljanak a vendégekre is (zene, ételek).
Nekem annyi elvárásom van (kb. mint az 5-ösnek), hogy az ifjú pár érezze jól magát és legyenek nagyon boldogok. :) Minden más csak díszlet.
Esetleg az 1-es, 3-as, 6-os, 15-ös hozzászóló gondolatai megfontolandók még. :)
Meghívás: itt nem érdekel a kártya, milyen mekkora stb. De legalább egy hónappal az esküvő előtt legyünk értesítve és valamilyen formában személyesen is (legalább telefonon). Szerintem sértő valakinek a meghívóját lepasszolni levélben vagy a szüleinél, abban az esetben ha azon kívül nem képes az illető legalább telefonon is meghívni az illetőt...
Ja és az ilyen pénzkérő szövegeket undorítónak tartom a meghívóban (ennek ellenére én mindig pénzt adok, de ne kunyerálják, az gáz...)
Továbbá szerintem undorító, ha egy pár esküvőén látszik a spórlás, a f.@szariskodás, hogy minél kevesebből, minél több pénzt gyűjtsenek. Pl. 50 személyes helyre bezsúfolni 100 embert, hogy aztán meg se tudjál mozdulni még a padodról se.
Aztán a kaja...Nem kell kaviár, meg nemtudom hány féle kaja, de amit a vendégek elé raksz, legyen minőségi, finom. Akkor inkább keveset, s finomat. Voltam olyan lagziban már, ahol még a csirke nyak is tálalva volt...Viszel 30 E Ft-ot és eheted a csirke kaparóját, nyakát...
Aztán nem szeretem, és gusztustalan szerintem ha folyton pénzszedegetős, gyűjtögetős események vannak a lagziban...kásapénz, bolond menyasszony pénz, első ebédre pénz, a menyasszony cipőjébe pénz...Ne akarjon már az új pár belőlem meggazdagodni, és azon felül pénzt venni ki a zsebemből, amennyit én adok jószívvel.
Aztán elvárom az ifjú pártól, hogy bár odaköszönjön a lagzi során, körbe menjen a vendégek között, mindenkivel ha többet nem is, egy szót váltson.
Ezek a negatív tapasztalataim. Amúgy nem érdekel dekoráció, vagy egyéb. Legyen jó hangulat, az a lényeg.
Az én elvárásaim: legyen étel (lehetőleg finom, és jó ha legalább egy "diétás" fogás van, ez az én esetemben nem csak "hóbort"), legyen innivaló (ha csak víz, nekem az is jó, nem vagyok válogatós, de nem szeretek szomjas maradni), legyenek padok/székek a násznép számára, hogy le tudjanak ülni. Szerintem ennyi, ami vendégként elvárható.
Meghívást, ha tényleg akarják is, hogy elmenjünk, akkor legkésőbb 2-3 héttel korábban ejtsék meg, különben necces a dolog.
Én életemben még csak 1 esküvőn voltam vendégként:( A barátaimnak valahogy nem akaródzik házasodni...
Ott polgári szertartás volt, aztán egy ebéd ott, ahol a pár lakott. A lány anyja , és nagymamája főzött.
Én kíváncsi lennék a másikfajta esküvőre is, templom, lagzi, de még egy olyanon sem voltam..:( bár én magam pénzpocsékolásnak tartom a nagy lagzis esküvőket. De kinek mi:)
Kaja szempontjából számomra jó ha van zöldség és hús:) kb ennyi. Ital ne csak víz vagy alkohol legyen. Hanem pl üdítő, vagy ami még jobb, energiaital:), és ha meleg van, legyen jég is.
A férjem szerint csak sok-sok finom kaja legyen:D őt más nem érdekli.
Az ajándéklista nem zavar, de én gusztustalannak tartom ha pl pénzt kérnek a meghívottaktól.... fogadják el azt amit kapnak. Ha esetleg több ajándék ugyan az, akkor el lehet adni, vagy ilyesmi.
A mulatós zenét nagyon utálom..de a pár kedvéért elviselném, ha lagzis esküvőről van szó. Elvégre ez az ő napjuk.
Az éjféli torta nekem kicsit későn van. Nem gond ha különállóak, különböző ízűek... nekünk is úgy volt...
Köszönőajándék nem érdekel, sem a meghívó. De azért mondjuk 2 hónappal a nagy nap előtt illenék szólni valamilyen formában. Nem sértődöm meg, ha nem személyesen hívnak meg.
Nekem télen, decemberben volt az esküvőm karácsony előtt két héttel. Szerintem az a hangulat verhetetlen:) Amúgy gyűlölöm a meleg minden formáját... magyarul ha le kell venni a nagykabátot, az már nekem 100 fok meleg:) szóval egy téli esküvőt jobban preferálnék, de amennyiben meghívnak, elmegyek nyári esküvőre is, csak nem biztos hogy nyersen távozom onnan...
A hétvége mindenképp jobb egy ilyen alkalomra, és inkább a szombat, ne túl későn. Délben, vagy kora délután a legjobb. Legkésőbb mondjuk 4től.
A műköröm szerintem gusztustalan, szóval nekem nem tetszik...ez a menyasszony dolga.
Én pl szeretem a meghökkentő, meglepő, nem megszokott dolgokat, tehát tetszene egy olyan esküvő, ahol pl fekete a menyasszony ruhája:), vagy valami ilyesmi, és mondjuk nem a megszokott zene van pl.
Így hirtelen más nem jut eszembe. Csak hogy legyenek nagyon boldogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!