Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogy legyen a bevonulás?
Kik szoktak egyáltalán bevonulni?
Ami biztos:
menyasszony - apa
vőlegény - anya
Ezen kívül van 2 koszorúslány, (a két lánytestvér) mindkettejüknek van párja.
A menyasszonynak van még egy fiú testvére (ikertestvér) akinek szintén van párja, viszont ő nem, csak a testvérek lesznek koszorúslányok.
Nem lenne fura, ha az "összes testvér" bevonulna kivéve a fiú?
Vagy az egyik lány a fiú tesójával menjen? Vagy az édesanyával? Édesanya beszokott egyáltalán vonulni?
Koszorúslányok természetesen legszívesebben a párjaikkal vonulnának.
Mi lenne a legjobb megoldás szerintetek?
Polgári szertartásra kérdezed, vagy templomira?
Mert ha polgárira, akkor ott csak a menyasszony és a vőlegény vonul be a tanúikkal. A násznép már a helyén ül.
kiegészíteném:
a menyasszony testvéreiről van szó, és természetesen a vőlegény, menyasszony a saját szülőjével vonul.
Ja, abban nem tudok segíteni, nekünk csak polgári volt. De akkor úgy volt, hogy csak mi vonultunk a férjemmel, mögöttünk a tanúkkal, a többiek meg már bent ültek. De olyan polgári szertartáson is voltam, ahol CSAK a házasulandók vonultak.
Református szertartáson láttam olyat, hogy ott is csak a házasulandók vonultak, a többiek bent ültek a templomban, a tanúkkal együtt. Kat. szertartáson szülőkkel vonultak.
Ahány ház, annyi szokás. Szerintem kérdezd meg a szüleiteket is.
Jesszosz Krisztosz, hogy lehet ezt így megbonyolítani :D
Elől mennek a ksozorúslányok, mögöttük ti ketten, mögöttetek a tanúk. Nem látam még olyat, hogy a koszorúslányokat is kísérjék a párjaik.......
Minden vendég beleértve a közeli családot is, akik nem koszorúslányok és nem tanúk azok a helyükön ülnek mind a polgári mind a templomi szertartáson.
Maximum még az fér bele (nálam) hogy ha szeretnétek a szülőket vonultatni, akkor nem együtt megy a pár, hanem a vőlegényt az anyja a menyasszonyt az apja kíséri.
Katolikus esküvőn nincs kötelező bevonulási sorrend, sőt még vonulni sem kell.
Nálunk általában az a szokás, hogy elöl megy a "gyűrűhordozó", utána a koszorúslányok, majd a vőlegény az anyukájával és a menyasszony az apukájával vagy szülők nélkül ketten. Esetleg utánuk a tanúk.
De minden szokás kérdése, én pl. lehet, hogy bevonulást sem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!