Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő után okmányok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő után okmányok?

Figyelt kérdés

Az esküvő után minden okmányom pl. személyi , taj kártya, adókártya meg kell csináltatnom. Ez milyen költségekkel jár? És tényleg 15 nap áll rendelkezésre?

Valamint a régi nevemre érkező számlákat, ha az új nevemre kérem az jár vmi költséggel?

2014. ápr. 14. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden okmányt, nem mindegyikért kell fizetni, amelyikért kell is pár ezer forintot. A számlákat, bankot stb ahol a neved szerepel ingyen átírják.
2014. ápr. 14. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Tarstd meg a regi nevedet,akkor nem kell semmit valtoztatni,meg ha el is valsz kesöbb,az a legegyszerübb.
2014. ápr. 14. 13:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mindegyiket meg kell, azért kérdeztem a költségeket. Egyébként meg pár napja volt az esküvőnk. A sajátomat is megtartottam és az övét is felvettem.
2014. ápr. 14. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Szia,

én is pont ezeknek néztem utána, okmány ami a neveden van le kell cserélni, de ami a fényképes és személyazonosságot igazolsz vele, abból úgy tudom egyet elég (pl. személyit megcsináltatod, akkor a jogsidat, ha nem járt még le nem feltétlenül kell átíratni).

Személyi, lakcímkártya, ezek pénzbe kerülnek kb 1500-2000 Ft, adókártya taj kártya ingyenes ha a régit visszaadod.

A 15 napról nem tudok, de szerintem nemcsak annyi, a kolléganőm aki tavaly nyáron ment férjhez 2-3 hónappal az esküvő után ment el az okmányirodába időpontot kérni és semmi nem történt.

A számlákról nyilatkozni nem tudok, de szerintem csak ha kész az új személyid, akkor kérdezd meg a szolgáltatót, de szerintem csak átírás, valami papírt aláírsz és ennyi.

Ha valaki tud még valamit írja meg, hátha még másnak is hasznosak ezek az infók.

2014. ápr. 14. 13:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is épp a múlt hónapban csináltattam.

Személyi 1500 és két héten belül kész volt, lakcímkártya 500 és azonnal megcsinálták, jogsi 4000 és szintén két hét múlva kész, forgalmi 6000 és azonnal kiadják.

Taj-kártya ingyenes és kiküldik postán. Adókártyát még nem csináltattam.

Számlák, bankszámlák átírása mindenhol ingyenes, de volt ahol azt mondták, csak személyesen lehet átíratni, azzal nem kapkodok.

2014. ápr. 14. 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Nincs hatarido h mikorra kell atirattatni. Egyedul a szemyli es lakcim kartyaert kell fizetni. A tobbi ingyen van. Ja meg a jogsi,ha van. :-) oktoberben inteztem el en is.
2014. ápr. 14. 14:43
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Van 15 napos határidő, van erre jogszabály, és vannak helyzetek amikor büntetnek érte,vagy nem fogadják el, ha pl egy hivatalos irat érkezik a saját nevedre, de a csatolt igazolvány meg a lánykorira szól.Én csak az okmányokat és a bankszámla, suli stb. írattam át, számlákat meg ilyesmit hagytam úgy ahogy van.
2014. ápr. 15. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!