Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti melyiket választanátok?
Összegezve:
40 fő - csak akikkel jóban vagyunk
100 fő - hogy ne legyen sértődés
Szépen megterveztem mindent, kivéve a párom feladatait, csak a konkrét dolgok maradtak hátra (foglalások, megrendelések stb. tehát egy excel fájlban szedtem össze mindent, meg csináltam egy költségvetést is) és nem tudunk dönteni.
Vagy az eredetileg tervezett 40 fős esküvőnk lesz, csak azokat meghívva, akikkel tényleg jóban vagyunk, rokonok között szelektálva, vagy ha nem így, akkor meg kell minden rokont hívni. Ezzel majdnem 100 főre rúgna a mi "kis esküvőnk".
Viszont ha az első verzió lesz és válogatunk a rokonok között, akkor tuti sértődés lesz. Na meg van akit nem azért nem hívnánk meg, mert nem kedveljük, hanem mert hiába voltunk jóban, már évek óta nem beszéltünk.
Másik megoldás, hogy a rokonság azon részét, csak a szertartásra hívnánk meg. Ezzel nem lenne baj, csak ott van kereszt szüleim, akiket rendesen megszeretnék hívni, viszont a gyerekeikkel vagy 12 éve nem beszéltem (az unokatesómék) és őket meg csak a szertartásra?
Ez a része a legnehezebb a dolognak :/
Ötlet?
Én maradnék a 40 főnél, sértődés ide vagy oda.
De ha neked bűntudatod lenne, ha megsérted a rokonokat, akkor inkább hívd meg őket... ezt te érzed.
Mennyi pénzed van? Ez eléggé behatárolja.
Viszont olyat nem illik csinálni, hogy egy szűk család egyik felét meghívod (k.szüleid), a gyerekeiket viszont nem.
A 40 fő az a szűk család (bár nekem abba a nagyszülők is beletartoznak).
Mi (2 fő)
Szüleink + az új párok (válás) (6 fő)
Nagyszülők (4 fő)
Tesók + párjaik (6 fő)
Egyetlen unokatesóm akivel tartom a kapcsolatot (4 fő, mert családos)
Pár nagynéni, nagybácsi, akikkel gyakran találkozunk (4 fő)
Kereszt szüleim (2 fő)
Ez így 28 fő + a barátok meg azok párja, akik szintén barátok így jött ki a 40.
Viszont ha kereszt szüleim gyerekeit és családját meghívjuk, akkor az én anyai oldalamról minden unokatesó meg lesz hívva, apai oldalról egy sem, párom oldaláról meg összesen 1, pedig 20 van + a családjuk. Sehogy se jó.
Keresztanyám meg nagyon szeretem :(
Úgy döntöttem a kisebbet választom, de meghívom keresztapám gyerekeit is családostól, mert biztos lesz olyan aki nem tud jönni (nagyszüleim 90 felett vannak, elég betegesek, nem valószínű, hogy sokáig maradnak a vacsin). Na meg meghívom, de lehet el se jönnek, mégis 12 év az 12 év.
De ha jönnek, akkor szeretettel várom őket, szóval nem arra számítok, hogy el se jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!