Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mikor próbálnál ruhát először,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor próbálnál ruhát először, ha a nénjédnek saját menyasszonyi ruha szalonja lenne?

Figyelt kérdés

Én ebben a helyzetben vagyok, de fogalmam sincs jól állnának e azok a fazonú ruhák amikben gondolkozok. Ti elmennétek ilyen esetben már most ruhát próbálni, hogy ki lehessen zárni egy két tervet és lehessen újban gondolkozni?

Jövőév (2015) májusban lesz az esküvőnk.

2014. márc. 2. 12:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
Ha melles-csípős vagy, akkor gyorsan felestd el ezt a ruhafazont. A csípőt optikailag még jobban szélesíti, a melled súlya alatt meg majd csúszkál a ruha. Győzöd húzogatni.
2014. márc. 2. 13:41
 12/20 anonim ***** válasza:
72%

Elírtam *felejtsd

nehogy leszóljanak :)

2014. márc. 2. 13:53
 13/20 anonim ***** válasza:
42%

Attól még, hogy tájszólásban (egyébként nálunk is) "nénjének" nevezik a nagynénit, még nem lesz helyes vagy nyelvtanilag elfogadott.

Ugyanúgy, ahogy a "köll" vagy éppen a "kellesz mennem" és társai is gyönyörű tájszólásos alakok, de ettől még nyelvtanilag hibásak és nem elfogadottak.

2014. márc. 2. 14:46
 14/20 anonim ***** válasza:
58%

13...

Tévedésben élsz.., elfogadottak...

Azért mert az irodalminyelvben nincs helye, itt igen

2014. márc. 2. 14:48
 15/20 anonim ***** válasza:
12%
Nem mindegy, hogy írod? Arra valók a szavak meg a beszéd, hogy megértsd a másikat, könnyítés, csak néhány " hű de okos vagyok, engem nem fognak majd kukacok zabálni, mert tudok írni" ezt elfelejti ;)
2014. márc. 2. 14:53
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

14: nem élek tévedésben, nem elfogadottak, azaz helytelenek, a magyar helyesírás szabályainak NEM felelnek meg.

Élőbeszédben, köznyelvben bizonyos helységekben és társadalmi szinteken (értsd: a haverodnak meg a szomszéd néninek igen, de a hivatalban és a boltban nem) elfogadott (de továbbra sem helyes, ez két eltérő dolog), DE írásban sehol és semmilyen körülmények között nem az.

2014. márc. 2. 15:11
 17/20 anonim ***** válasza:
56%
#16-nak igaza van. Elfogadott, de helytelen.
2014. márc. 2. 15:32
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

Mindenképpen elmennék próbálni. Már csak azért is, mert ha megtalálod a megfelelő ruhát, le tudod foglalni.

Ha később mész, több ruha lesz lefoglalva, amit - rokoni kapcsolat ide vagy oda - nem várhatod el, hogy visszamondjanak a kedvedért.

2014. márc. 2. 17:26
 19/20 anonim ***** válasza:
82%

Sem paraszt nem vagyok, sem komplexusos, sőt tajszólásom sincs.

Általában az "irodalmi" nyelvet használom, de pl a " nénje" nálunk a Nénje...van sok nagynéném, de Nénje a dédimamám testvére volt,

Tudom, keresztszülő hivatalosan,de nálunk Köri a nevük, mert így szokás.

Tehát ezeket tulajdonnévként használjuk.

De a nagynénjém , nagynénje szó is helyes, használható, a helyesírási szótarban is benne van, annak rövidítése a nénje ( nagymama, mama mintjára)

[link]

[link]

[link]

"- másképpen írjuk és másképpen ejtjük azokat a szavakat, amelyekben zöngésség szerinti és a képzés helye szerinti részleges hasonulás történik. (lökdös, különbözik)

- írásban nem mindig jelöljük a teljes hasonulást: község, egészség, anyja, bátyja, hagyjátok, lehunyja

- összeolvadás történik a tj, dj, nj, ts, ds, gys, tsz, dsz, gysz, betukapcsolatok ejtésében: botja, padja, nénje, vetíts, vadság, nagyság, metszi, adsz, egyszer."

Stb..stb...stb

Ne inkább vagyok paraszt, mint fafejű ;-)

KÉRDEZŐNEK

Ha a melleid teltek, akkor semmiképp ne válassz pántnélkülit...

Nekem is homokóra alakom van, de nincs széles csípőm, a euha megis szélesíti...

2014. márc. 2. 17:39
 20/20 A kérdező kommentje:
Utolsó veled értek egyet helyesírás és a kérdésre való válasszal kapcsolatban is. Tuti pántosat szeretnék:)
2014. márc. 3. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!