Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki fizeti a koszorúslányok ruháját? Kikből lesznek koszorúslányok?
Érdekelne, hogy is megy ez. Ha ti mondjátok meg nekik, hogy milyet viseljenek, ti álljátok a ruhát? Vagy tetszőlegesen választhatnak maguknak, esküvőhöz hozzá illő színben, így ki fizeti?
Illetve nem kényelmetlen ezt kérni? Kikötni, hogy ezt meg ezt, ilyen színben?
Nálunk kb. 14 évig van koszorúslány, onnantól már nem illik annak öltözni.
A koszorúslányokat felkéritek, vagy evidens, hogy a "kicsik" azok? Van néhány család nálunk, akiknél evidens az esküvő hallatára, hogy a gyerek koszorúslány lesz, de csak közeli rokon gyerekeket szeretnék. Nem ciki ezeknek megmondani?
1. A menyasszony fizeti a ruhákat, ő választja ki a koszorúslányokat, azt, akit akarnak. Nincs rokonsághoz, egyébhez kötve. Ilyenkor a menyasszony megmondhatja, milyen ruhát akar látni rajtuk, ők meg max. nem veszik fel és nem vállalják a koszorúslány szerepet.
2. A menyasszony megkéri a koszorúslányokat, hogy maguknak fizessék a ruhát. Ők vagy megtehetik, vagy nem, ettől függ, hogy koszorúslányok lesznek-e, avagy sem. Ilyen esetben a menyasszonynak nincs annyi joga beleszólni a ruhába, mint az első esetben, max. annyiban, hogy kék ruhát akar a lányoknak, és együtt kiválaszthatják. De én koszorúslányként, ha nekem kéne fizetnem érte, nem vennék fel olyan ruhát, ami nem tetszik, kényelmetlen, stb. Inkább visszamondanám ezt a "tisztséget". Volt már rá példa.
Gyerekek esetében nem tudom mi a teendő, gondolom a szülőkkel kell egyeztetni. Nem voltam még olyan esküvőn, ahol gyerekek voltak koszorúslányok.
Felénk az a SZOKÁS, hogy a koszilányok fizetik, a menyasszony max megmondja, mit szeretne, pl. bordó abroncsos, de nem kötelező azt viselni. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ez a nap nem a koszilányról hanem a párról szól, ezért illik tartani, amit kérnek.
Ha megszabja a menyasszony, hogy ilyen és ilyen ruha legyen, akkor illik kifizetnie is...
Szerintem ha a menyasszony kiválaszt ruhát, azt fizesse ő. Miért fizessen a koszorúslány egy olyan ruháért, ami nem az ő stílusa, lehet nem is áll jól neki, vagy a színe nem tetszik.
Ha nincs kikötése, max közösen kiválasztják az anyagot, abból meg olyan ruhát varratnak amilyen nekik tetszik, mindenki saját alkatához, ízléséhez igazítva, akkor pedig vagy felajánlja a menyasszony, hogy kifizeti, vagy nem.
Pl.
Fizessen inkább a menyasszony:
Szerintem a színe, a szabása meg minden pocsék, nehogy már nekem kelljen kiadni érte 30 ezret, mert a menyasszonynak "egyen-ocsmányság" az elképzelése!
Itt pedig fizessenek egyénileg:
Mert mindenki választhat saját színárnyalatot, és az alkatához illő szabást.
Ha fizetnem kellene olyanért, amit máshova nem tudok felvenni, és még a színének az árnyalatát, vagy a formáját se határozhatom meg, akkor inkább visszautasítom.
Nekem 6, 8, 9, 12 évesek a koszorúslányaim, én kértem fel a kis drágákat. Abroncsos ruhát gondoltunk nekik, volt ám ujjongás érte. :) Mindenkinek tetszett minden ötlet, így felezzük az anyukáikkal a költségeket. Amúgy 4e egy ruha, nem vágna földhöz, de így legalább marad egy kicsi a zsebünkben.
Felénk nem szokás kéretlenül beöltöztetni a lányokat, max az 1-2-3 éveseknek van olyan cuki habos ruhácskájuk, de attól még nem koszorúslányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!