Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A keresztényke a szex miatt házasodnak ilyen hamar? (nagyon fiatalon is max 1-2 év)
Én úgy gondolom legalább 2 év kell, addigra nincs rózsaszín köd, a másiknak a rosszabb oldalát is megismered, ő is a tiedet, stb.
Nem értem ezeket a nagy keresztényeket, akik 1 évek alatt már házasodnak.
A szex sürgeti őket ennyire? Ha nem az, akkor mi? Vagy hova sietnek? Elszalad a ló?
Én 21 éves voltam, amikor összeházasodtunk és előtt nem éltünk együtt. Mégis 30 évet éltünk le egymással jó házasságban.
NEM a szex a legfontosabb.
"A keresztényke" lehet, hogy nem tartja fontosnak, hogy kipróbálgasson több tucat embert, legyen pár abortusza, tönkrecsessze szervezetét a fogamzásgátlókkal (és szennyezze a vizeket, mert a gyógyszermaradékok odajutnak),
hanem ha úgy érzi, nagyon szereti és emberi mivoltában megbecsüli a másikat, akkor vállalja a felmerülő nehézségeket és Isten előtt hűséget esküszik.
Persze ez nem trendi, de lehet, hogy nem az a boldogság fundamentuma.
Mert akik szexel, az mind szemét ember.
Nem mindenki szexel 20 emberrel, meg védekezés is van.
A házasság alapja a jó szex is! Meg sok más is, de azért a képmutató keresztények nyomatják, hogy bezzeg ők! Aki meg él nemi életet, az a pokolban ég el, de nem baj, mert jó sokan leszünk!
Ne sarkítsd ki!
Nem értelek. A fő kérdésben azt feszegeted, hogy miért házasodnak meg 1 év alatt. De a kommentedben már konkrét kort írsz.
Mindig is az volt a szokás, hogy a huszonéves évek elején házasodjanak a fiatalok. Ez a nagy életérzés, miszerint "még 30 évesen is fiatal vagyok egy gyerekhez" ez csak most ebben az elzüllött, nagy szabadságot, jólétet hirdető világban divat. Kapitalista társadalmunk a határait feszegeti.
Ha annyira keresztény vagy mint ahogyan írod, akkor azt is tudhatnád, hogy egy hithű kereszténynek a család a legfontosabb. Nem értem miért baj, ha leérettségizik, szakmát szerez, dolgozik, házasodik és gyereket nemz? Ez így természetes. Anyukám 19 évesen ment férjhez, 21 évesen születtem neki én, majd mikor óvodában mentem ő tanfolyamokra járt, mellette dolgozott, majd jött a tesóm neki. Szerintem ezzel nincs semmi gond.
Az más dolog, hogy barátnőm 10 hónappal a megismerkedésük után férjhez ment, és most olyan rossz a házassága, hogy lassan a válást fontolgatják. De ennek semmi köze a keresztény hithez vagy a szexhiányhoz.
Miért veszi mindenki magára a kérdést?
Én már férjnél vagyok... :)
Annyira rosszindulatúak egyesek.
A környezetemben ezt látom, ezért kíváncsi vagyok a véleményekre, nem kell itt mindenbe belemagyarázni mindent.
Köszönöm az értelme válaszokat!
Kedves 16-os.
Attól még, hogy nem házasodnak össze 1-2 éven belül, még nem kell lefeküdni egy tucat emberrel.
Én is csak a férjemmel feküdtem le, mi viszont vártunk 4 évig.
Tanulás miatt is, meg azért is, mert úgy gondoltuk úgyis együtt akarunk lenni minek hamarkodjuk el.
Nem szalad el a ló.
Ezért sem értem hova sietnek.
Ez a kérdésem!
MIÉRT SIETNEK?
Kedves 18-as.
Azért írok kort, mert egy 30 éves ember feltehetőleg együtt volt már pár emberrel, talán hamarabb el tudja dönteni "ki az igazi".
Na meg, a gyerekvállalás miatt sem nagyon illendő húzni egymás idejét.
Míg 20 éves korban az ember úgymond ráér, nem értem hova a nagy siettség.
Remélem így már érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!