Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lakodalomra. Otthon főzés vagy étteremből rendelés.30 főre? Szerintetek? Melyik jobb? Melyik olcsóbb?
Olcsóbban jönnél ki ha ti főztök, sütötök. De akár, hogyan nézzük én nem csinálnám. Egyrészt hosszú lesz anélkül is a nap, meg, hát a rokonnak is fárasztó lenne ha hajnalban kel csak azért mert te olcsón akarsz dolgokat megcsinálni, de akkor ne várj felhőtlen hangulatot meg azt sem, hogy hajnalig maradnak majd.
Max a sütik és kész!
Nekem a 65 fős lakodalmamra mamám 4 napig sütött, az összes barátnője bevonásával, mert 3 krémet kavart, a negyedik mosogatott stb. pedig mindenki más is hozott süteményeket. Szerintem kérdező el se képzeld, hogy 30 főre az nap megfőztök, kisüttök. Akkor se, ha hárman vagytok. Neked legalábbis tuti nem lesz erre időd, meg erőd. Anno anyáméknak is kb. 70 fős lagzija volt, és a szomszédoktól kérték kölcsön a tűzhelyeket, palackokkal ott álltak a tornácon és főztek, sütöttek az asszonyok, meg hűtőt is kértek kölcsön. Jó oké, hogy kétszer akkora, de azért 30 fő lakodalmas ellátását aznap délelőtt otthon kifőzni, kisütni a menyasszony részvételével, az túlzás. Nem is tudom, hogy férne el annyi fazék? Mi hat főre eleve egy délelőtt alatt főzünk ki egy húslevest, harminc főre hirtelen meg se tudnám csinálni, hát nincs is elég helyem, fazekam, lángom... és ez csak a leves.
Ha nagyon spórolni akartok, de nem akarok rémálmot, akkor ahogy írta az egyik válaszoló, akkor ne minden legyen éttermes. A vendégfogadás nálunk otthon volt, arra a sütik házi sütik voltak, volt házi töltött káposzta, mert azt különben is nagymennyiségben töltjük, az úgy jó, a franciasalátát stb. is házilag készítettük el, de a rántott húsokat, fasírtokat azokat megrendeltük, mert nem akartuk, hogy ússzon az olaj szagban a ház mire jönnek, meg senkit nem akartunk rabszolgának a tűzhely mellé, hogy órákig süsse, meg görgesse a fasírtokat.
En tapasztalatbol mondom, hogy az ettermi kaja draga, keves es sok esetben nem is olyan finom.
Nalunk peldaul falun van egy lakodalmas haz, amit ki lehet berelni, van hozza konyha is. Par oreg szakacs nenit is ismerunk, akik viszonylag olcson megcsinaljak a kajakat. (par ezer forint es e melle meg mindenbol 1-2 adag nekik otthonra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!