Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg többször megházasodhat egy pár?
Feltéve, ha mindannyiszor el is válnak.
Viszont létezik a házassági fogadalom megerősítése, ami hasonló szertartás mint a házasságkötés, de nem összeadják őket, hanem ismét fogadalmat tesznek egymásnak.
Általában a 20., vagy 25., 40., 50. évfordulókon szokták tartani.
Ugyanúgy be kell jelentkezni a hivatalnál, vagy a papnál. Én már voltam 25. évfordulón megtartott református ceremónián. Nagyon szép volt. Utána szabályos lakodalmi vacsorát rendeztek a széles famíliának és a baráti körnek. :)
2-es vagyok.
Győzike sem vette el hétszer Beja asszonytot, hanem csak megerősítették a fogadalmukat.
Mire jó a fogadalom megerősítése?
Ez olyan, mintha a házasság lassan elkopna, érvényét veszítené, komolytalanná válna.
Igen, de minden egyes alkalommal el kell válni előtte egymástól. Jól járnak az ügyvédek, a bíróság, a Magyar Állam (illeték!), és az esküvőszervezők.
Ez a valódi házasság. Minden más csak amerikai majmolós cirkusz (kivéve a 25., 50., 75., stb. "esküvőket", de az is csak szimbolikus szokott lenni).
Általában minél erősebben bizonygatnak valamit, annél nagyobb baj van mögötte.
Persze.
Bár szerintem a túlzott dicsekvésnek ép az ellenkezője van náluk a magánéletben.
Nem egy ismerősöm a külvilág felé egyfolytába áradoztak, hogy hű, de jó az ő házasságuk stb... majd később az egyik fél elköltözött és most válnak. Akkor, hogy is van ez?!
Nem tán a gagyi Édes Életet nézed? Annak a reklámjában láttam, hogy Győzikéék újra házasodnak... tudja a fene hanyadjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!